Wintertips | Auto rijden, parkeren en ontdoen van bevriezing en of sneeuw

Er wordt momenteel druk gezocht naar allerlei vernuftige winter tips op onze site, ook de technieken hierin veranderen snel en hebben we een aantal auto gerelateerde sites voor je gevonden, die je graag verder helpen de winter zo ‘gladjes’ mogelijk door te komen.

Met andere woorden ‘zo veilig en goed voorbereid de weg op te gaan’, van autobanden, tot ramen, deuren en sloten en vergeet het ook het hart van de auto niet, de motor.

Alles eist op z’n minst ‘verzorging en onderhoud’, iets wat wel wat moeite en geld kost, maar als je hiermee een hoop ellende kunt besparen, dan doe je dat toch gewoon.

Doe je het niet krijg je waarschijnlijk te maken met oom agent die je voor een fors bedrag op je fouten wijst en er een gepeperde rekening van het CJIB bij je wordt afgeleverd. Neem bijvoorbeeld je ruiten niet goed sneeuw- ijsvrij te  hebben gemaakt, kost je €250. Des te meer zaak dit te voorkomen.

CJIB post

ANWB over een boete van het niet goed ijsvrij maken van de ruiten

Niet goed ijsvrij maken van je ruiten: €250 boete

De politie adviseert daarom de voor- en achterruit en de zijramen voor het rijden goed schoon te maken. Afhankelijk van hoe slecht het zicht is, kan een boete oplopen tot € 250. En vergeet de buitenspiegels niet, anders komt er mogelijk nog €150 bij!

Bron | anwb.nl

Wintertips TopGear Nederland:

Blijkbaar kun je je voorruit een stuk sneller ontdooien met je zonneklap

Voor de duidelijkheid: dit is geen uitnodiging om in de reacties te pochen met je voorruitverwarming. Ja, je bent beter dan de rest, we weten het. Dit is een tip voor de paupers (zoals wij) die hun voorruit ontwasemen en ontdooien met warme lucht. Blijkbaar is er een eenvoudig trucje om dit efficiënter te doen – en het is heel eenvoudig.

Het is heel simpel. Zet de luchtstroom van de kachel op de voorruit zoals je gewend bent, maar doe daarna de zonneklep omlaag. De zonneklep houdt de luchtstroom tegen waardoor er meer warme lucht bij de ruit blijft hangen, dit meldt The Sun. Anders zou je de warme lucht de cabine in blazen. Door de gevangen (al is het natuurlijk niet hermetisch) warme lucht ontdooit de voorruit sneller.

Ga niet wachten tot de motor warm is

Over efficiëntie gesproken: start niet je benzine- of dieselmotor om vervolgens te wachten tot de kachel warm is, dan verspil je een hoop brandstof. Deze tip is meer bedoeld voor bijvoorbeeld plug-in hybrides of EV’s die direct warme lucht blazen. Heb je een bevroren voorruit en een koude kachel, dan kun je beter wanten aantrekken en met de hand gaan krabben.

Nog veel efficiënter is het om te zorgen dat de voorruit überhaupt niet bevriest. Bedek voor het slapen gaan de voorruit met een antivriesdeken. Of parkeer hem onder de carport of in de garage, als je die luxe hebt. Een andere tip: parkeer met de voorruit richting de zonsopkomst. Met een beetje geluk helpt de zon je al een handje voordat je vertrekt naar werk.

Bron | Topgear.nl

Wintertips Autovisie

5 Handige tips om sneller en gemakkelijker de ruit van je auto te krabben

Het is bijna winter, en dat is te merken. Misschien heb je vanochtend zelf ook de ruit van je auto moeten krabben. Omdat dit veel tijd kan kosten, en je die tijd ’s ochtends niet altijd hebt, geven wij je vijf handige tips om sneller en gemakkelijker de ruit van je auto te krabben.

Naast ijs op je ruit, vind je het tijdens deze temperaturen ook op de weg. Om zo veilig mogelijk te rijden is het raadzaam om winterbanden te monteren, je rijstijl aan te passen aan het gladde wegdek en je auto goed ijsvrij te maken.

Vijf handige tips om sneller en gemakkelijker de ruit van je auto te krabben
Naast dat het veiliger is om je auto ijsvrij te maken, simpelweg omdat je anders amper naar buiten kan kijken, krijg je ook nog eens een boete als je het niet doet. Het niet goed ijsvrij maken van je auto kan je een bekeuring van 250 euro opleveren. Dit geldt voor de zijramen en voor- en achterruit.

  1. Zet je ruitverwarming aan en ga krabben. Hoewel afgeraden wordt om tijdens het krabben je auto al te starten, is het wel handig om je elektrische ruitverwarming aan te zetten. Doe dit voor het krabben en je zult merken dat het ijs snel verdwijnt. Je auto starten heeft niet tot nauwelijks zin omdat de kachel pas warm wordt als de motor warm is.
  2. Ga krabben met een goede ijskrabber. Een cd-hoesje of goedkope ijskrabber wordt vaak gebruik om de ruiten van je auto te krabben. Echter, dit kan voor schade aan je ruit zorgen en is bovenal niet echt handig. Investeer daarom in een goede ijskrabber. Dit hoeft niet duur te zijn. Voor minder dan 5 euro kan je al prima krabbers kopen.
  3. Gebruik ontdooispray. Geen zin om te krabben? Koop dan een ontdooispray. Het goedje dat gemaakt is van alcohol, water en wat schoonmaakmiddelen zorgt ervoor dat het ijs bijna direct verdwijnt. Op internet zijn ook genoeg recepten te vinden om het mengsel zelf te maken.
  4. Dek de ruit van je auto af. Wil je niet sprayen en niet krabben. Dan kan je een ijsdeken bestellen. Voor een paar euro is je ruit dan altijd ijsvrij!
  5. Maak je ruit schoon. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je ruit schoon is. Vocht hecht minder goed aan een glad oppervlakte waar geen vuil aan zit. Gebruik geen warm water om je ruit ijsvrij te maken Wat je ook van plan bent, gebruik nooit warm water om je ruit ijsvrij te maken. Als je warm water rechtstreek uit de waterkoker op je ruit giet, is de kans groot dat je ruit breekt.

Bron | Autovisie.nl

Of bekijk eerdere wintertips hier:

Bericht uit 2018

Bericht uit 2021

Reacties zijn gesloten.