Wat krijg je als je een VW Beetle met een Ford Focus kruist?

De carrosseriebouw is booming, maar slechts een paar mensen kunnen het zich veroorloven om een ​​beperkte productie of eenmalige voertuigen te kopen. Dus aan de andere kant van het spectrum creëren degenen met de nodige vaardigheden Frankenstein-auto’s die stukken van verschillende productiemodellen combineren voor een uniek resultaat.

Een passend voorbeeld is deze in stukken gehakte VW-kever met drie wielen (tricycle) met een Ford Focus-gezicht dat te koop staat/stond op Facebook-marktplaats voor $7.500. (Het is ons niet helemaal duidelijk of het inmiddels verkocht is)

Chopped Up Beetle Tricycle With A Ford Focus Front

Volgens de beschrijving werd de op maat gemaakte driewieler van de in 2019 gebouwd met een dieselaangedreven VW Kever uit 2003 als donorvoertuig. Het lijkt erop dat de bouwer een fan is van de Polaris Slingshot, waardoor de achterkant wordt afgesneden en de achteras wordt vervangen door een enkel wiel dat op een buizenframe is gemonteerd. Het achterste deel van de carrosserie is afkomstig van een pick-up, met een rechtopstaande uitlaat in vrachtwagenstijl.

Chopped Up Beetle Tricycle With A Ford Focus Front

Als we naar het profiel gaan, zijn de enige dingen die aan de Kever doen denken de spiegels, deurgrepen, de hoek van de voorruit en het VW-embleem op de duo-tone vijfspaaks wielen; al het andere is uitgebreid gewijzigd. De deuren zijn uitgesneden en zwart geverfd, terwijl het aangepaste dak T-Top-panelen heeft die meer licht in de tweezitscabine werpen.

Chopped Up Beetle Tricycle With A Ford Focus Front

Daarover gesproken, het interieur blijft grotendeels ongewijzigd, afgezien van de “in-your-face” spattend bot versierde stuurwielrand en versnellingspook. Andere veranderingen zijn onder meer de oranje bekleding op de leren stoelen en deurpanelen die bij het exterieur passen, en de houtcoating op de middentunnel.

Chopped Up Beetle Tricycle With A Ford Focus Front

En dat leidt ons naar de voorkant, die afkomstig is van een Ford Focus MK3-facelift, inclusief de koplampen, de voorbumper, de motorkap en de voorspatborden die op maat gemaakte verlengingen hebben om visueel aan te sluiten op het profiel. De lijnen van de motorkap zijn verdwenen, wat betekent dat het hele voorste gedeelte samen met de bumper naar boven opengaat. De constructie heeft veel ruwe plekken, waaronder de voorste wielkasten die niet goed zijn uitgelijnd met de wielen, maar dat is wat je krijgt als je onderdelen van twee totaal verschillende voertuigen samenvoegt.

Chopped Up Beetle Tricycle With A Ford Focus Front

Onder de motorkap ligt de standaard 1,9-liter TDI viercilinder turbodieselmotor die begin jaren ’00 100 pk (74 kW / 101 pk) en 240 Nm (177 lb-ft) koppel produceerde voordat hij werd stopgezet vanwege emissieregelingen. De motor is voor de bouw gereviseerd, waarbij de eigenaar de waterpomp, thermostaat, distributieriem en slangen heeft vervangen. Sinds de transformatie heeft het voertuig 10.000 mijl (16.093 km) afgelegd, hoewel het werkelijke aantal kilometers in zijn vorige leven als Kever onbekend is.

Chopped Up Beetle Tricycle With A Ford Focus Front

De “Focused Beetle” wordt beschreven als een lente-, zomer- en herfstvoertuig dat zeer zuinig en betrouwbaar is dankzij de dieselmotor. Volgens de verkoper rijdt hij probleemloos op de snelweg met een snelheid van 121-128 km/u en is hij uitgerust met cruise control, al kan het ontbreken van ramen een probleem zijn bij hoge snelheden.

Ondanks de hoeveelheid werk en verbeeldingskracht die in de transformatie van deze VW is gestoken, klinkt de prijs te hoog voor een in stukken gehakte 20-jarige Kever. Dat gezegd hebbende, de verkoper staat open voor redelijke biedingen, dus hoeveel zou je ervoor betalen? (Het is ons niet helemaal duidelijk of het inmiddels verkocht is)

Via bron | Carscoops.com

Reacties zijn gesloten.