Wat doet de elektrische auto ‘qua looks’ met de petrolheads?

Iets wat ons bezig houdt….

Elektrische auto’s we kunnen er waarschijnlijk niet omheen, maar waarom ogen deze elektrische auto’s zo eigenzinnig-apart, qua model?

Oké, het zal niemand verbazen dat deze ‘anders’ gebouwd worden i.v.m. de batterij en de motor geen koeling meer nodig heeft zoals we dat kennen van de huidige auto’s en kan de voorkant anders ontworpen worden, wat de stroomlijn dan weer ten goede komt.

BMW 4 Series Coupé concept

Maar dan nog rijst bij ons de vraag, moet het model daar zo onder lijden?

Wat we zien bij Ford (god zij dank tot nu toe), dat elektrische auto’s daar nu nog niet zo extreem zijn dan bij de concurrenten. En kunnen we alleen maar hopen, dat Ford hier niet in mee gaat hun modellen er zo typisch ‘elektrisch’ uit te laten zien.

New Hyundai 45 concept

Mooi voorbeeld is Volkswagen die lanceerde een paar weken geleden de VW ID3 electriccar, deze oogt toch echt ‘minder elektrisch’, en als het aan ons zou liggen, zouden alle automerken dit voorbeeld moeten volgen.

Volkswagen’s all-electric ID.3

Photoshopper Avarvarii pakte de VW ID3 #electriccar alvast aan en vind dat het High performance model van het type ‘R’er zo uit zou moeten zien! En eerlijk gezegd, dit ⬇️ spreekt ons helemaal aan!

Volkswagen’s High Performance ‘R’ version of all-electric ID by Avarvarii

Dat we qua modellen sowieso een hele andere richting op gaan, wel of niet elektrisch is duidelijk, je moet mee gaan met de tijd. Maar in onze beleving verdwijnt daarmee bij de echte petrolheads, het gevoel van verbondenheid met een bepaald merk & model, zeker bij de sportievere modellen.

Seat Cupra Tavascan

Van sommige primeurs vanaf de IAA schrokken we eerlijk gezegd een beetje:

Door alle autonieuws nauwlettend te volgen, zien we heel wat nieuwe elektrische auto’s van diverse merken voorbij komen, waarvan wij denken ‘waarom?’

Het straatbeeld 2020 en later?

Begrijp ons niet verkeerd, dit is geen aanval of slecht spreken over andere merken, nee we proberen het alleen te begrijpen waarom deze modellen er zo ‘elektrisch’ uit moeten zien’, wat is daar de gedachten achter, de bedoeling van, of is het gewoon de nieuwe look die past bij deze tijd?

Wie het denkt te weten, leg het ons uit. Maar hou het wel ‘netjes’ we gaan geen discussie aan over automerken, alleen waarom de elektrische modellen er op een bepaalde manier uit zien, niet meer en niet minder.

De voorbeeldfoto’s dienen dan ook alleen ter discussie als het over het ‘model’ gaat, niet over rijeigenschappen, merk of verbruik enz.

Praat er over mee op onze Facebook of Twitter pagina

Wat dan weer jammer is, dat Dyson de ‘stekker’ uit het E-project heeft gehaald, dat had zonder meer wel één van de grappigste modellen kunnen zijn.

Dyson stopt ontwikkeling elektrische auto

Reacties zijn gesloten.