Voor wie er waarde aan hecht ‘IQ per merk auto’ hoe pakt dit uit voor Ford rijders?

Altijd grappig dit soort onderzoeken, want waar baseer je dit op? Betrouwbaar, wij weten het niet. Maar ons merk komt er in ieder geval minder goed vanaf, althans in Engeland.

Nu vragen we ons wel af hoe dit in Nederland het geval zou kunnen zijn, komen we er dan beter vanaf of zeg je ‘wat een onzin onderzoek ook’  jullie mogen het zeggen…..

Onderzoek legt link tussen auto en IQ, welke bestuurders zijn slim en welke dom?

Welke merken hebben domme en welke slimme bestuurders? Dat is de vraag die een Brits onderzoek probeert te beantwoorden door de link te leggen met de auto en het intelligentieniveau (IQ) van de eigenaar.

De Britse onderzoekers die eerder besloten dat psychopaten vooral met een Audi of een BMW rijden, gaan nu ook op zoek naar de link tussen een bepaald merk en het intelligentieniveau van de eigenaar.

Ze contacteerden meer dan 2.000 bestuurders die gevraagd werden om een lijst van twintig vragen in te vullen, bedoeld om een IQ-score te bepalen. Die resultaten werden vervolgens gelinkt aan de auto waarmee ze rijden.

Onnozel, natuurlijk. Zelfs als het onderzoek volgens de regels van de wetenschap werd uitgevoerd. Maar het levert wel leuke gesprekken op.

Welke merken zijn dom en welke slim?

En wat blijkt, van de 22 merken waarvan de onderzoekers voldoende data konden verzamelen, hebben de eigenaars van een Skoda gemiddeld de hoogste IQ-score. Op de voet gevolgd door die van een Suzuki of een Peugeot.

Geen slimmeriken zonder domkoppen: volgens het onderzoek beschikken de eigenaars van een Land Rover over gemiddeld over de laagste IQ-score. Ook die van een Fiat of een BMW zouden minder intelligent zijn.

Ranking gemiddelde IQ-Score per auto merk

Hoe intelligent is een gepersonaliseerde nummerplaat?

Het onderzoek probeerde ook na te gaan of de eigenaars van een wagen met gepersonaliseerde nummerplaat eerder een hoge dan wel een lage IQ-score haalden. Die mét dergelijke nummerplaat beschikken gemiddeld over een lager intelligentieniveau (91,95) dan die zonder gepersonaliseerde plaat (94,15).

Hoe dom zijn de eigenaars van een elektrische auto?

Ook de verschillende aandrijftypes van de wagens werden vergeleken met de IQ-score van hun eigenaar. Opvallend genoeg zou het gemiddelde intelligentieniveau van de eigenaars van een elektrische auto (90,19) lager ligger dan die van een hybride (93,89) of diesel (92,91). Die met een wagen die aangedreven wordt door een klassieke verbrandingsmotor zijn gemiddeld het slimst (94,35) volgens deze studie.

Welke kleuren kiezen domme en welke slimme bestuurders?

De eigenaars van een witte auto zijn gemiddeld het slimst (95,71), aldus het Britse onderzoek. Die van een groene wagen het domst (88,43).

Bron | Scrap Car Comparison via Autogids.be

Reacties zijn gesloten.