Volledig Elektrische Ford Mustang Mach E in Politie tenue test in de staat Michigan US & de UK

Dat ook overheidsinstanties over gaan naar de EV’s is geen verrassing, en ook Ford probeert hierin één van de marktleiders te worden, zal ook niemand verbazen. Het is in feite niets nieuws, wel nieuw is dat ze de Mach E in de US en UK hebben omgebouwd tot een ware Politie auto, met allerlei aanpassingen & compleet met outfit.

All-Electric Police Pilot Vehicle

Vanaf de Royal Crown Victoria zijn er tal van Ford Politiewagens voorbij gekomen, zelfs in ons land!

We zochten de meest bekende modellen die als zodanig de weg op gingen, voor je op, de één iets bekender dan de ander. Toch blijft het voor menig auto liefhebber een feestje om te zien.

Eerder kwamen deze Fords in Politie tenue voorbij, al dan niet voor promotie, maar ook een deel die echt als dienstauto zijn gebruikt!

Dutch Police Ford Focus RS Mk3

Zoals de Ford Focus ST Mk2, zie hieronder:

Meerdere items gaan over de Ford Focus en andere Ford modellen als dienstauto in allerlei uitvoeringen, kijk maar eens op:

www.focusmania.com – Police of www.focusmania.com – Politie deze staan dan ook in het teken van Politie Ford modellen, de meeste bekende vindt je hier tussen.

 

Officieel bericht Ford US:

In het streven naar zero-emissie diende Ford een volledig elektrisch politie-pilootvoertuig in voor het testen van de staatspolitie van Michigan

Ford maakt de weg vrij voor elektrische politie korpsen in Amerika. Als onderdeel van zijn investering van meer dan $ 30 miljard in elektrificatie tot 2025, onderzoekt Ford volledig elektrische, speciaal gebouwde politievoertuigen.

Om aan te tonen dat een voertuig met een elektrische aandrijflijn sterke prestaties kan leveren en bestand is tegen veeleisende politietaken, diende het bedrijf een volledig elektrisch politievoertuig in op basis van de Mustang Mach-E SUV 2021 voor tests als onderdeel van de Michigan State Politie-evaluatie van het modeljaar 2022 op 18 en 20 september j.l.

Hier de Ford Mustang Mach E Police uit de UK*:

2021 FSP Ford Police UK Mach E

Ford zal het testprogramma van het proefprogramma als benchmark gebruiken, terwijl het in de toekomst doorgaat met het onderzoeken van speciaal gebouwde elektrische politievoertuigen. De vraag van wetshandhavingsinstanties naar volledig elektrische voertuigen groeit wereldwijd.

 

Vorige week introduceerde Ford een nieuwe Mustang Mach-E politie-conceptauto in het Verenigd Koninkrijk, waar politiebureaus in de rij staan ​​om hem uit te proberen.*

Bron | Ford.com

Reacties zijn gesloten.