Kosten vervangen batterijen 2014 Ford Focus Electric exorbitant hoog, zelfs hoger dan de aanschafprijs

Familie verbijsterd nadat ze kregen te horen dat de batterijen van een elektrische Ford Focus Electric uit 2014 meer kost dan de 2e hands auto zelf!

Een gezin in Florida kreeg de schrik van hun leven na het ontvangen van een gepeperde offerte voor het vervangen van de batterijen in hun tweedehands elektrische Ford Focus. De offerte was veel hoger dan ze betaalden voor hun 2e hands Ford Focus Electric uit 2014.

De Focus Electric werd gekocht voor Avery Siwinski, een 17-jarige die dolblij was met een auto om haar van huis en naar school te brengen. De familie betaalde $11.000 voor de auto, die 60.000 mijl (96.560 km) op de teller had.

“In het begin was het prima”, vertelde Siwinski aan KVUE-ABC News, “Ik vond hem zo leuk, hij was klein en stil, aldus Avery, maar ineens werkte het niet meer.”

2014 Ford Focus Electric

Siwinski had haar Focus Electric nog maar zes maanden voordat er een dashboardlampje oplichtte met een waarschuwing. De familie bracht het naar een dealer, waarop het helemaal niet meer werkte. Avery’s opa Ray kwam tussenbeide om te proberen een oplossing te vinden.

Ga naar eerder Ford Focus Electric nieuws

“Blijkbaar is dit een vrij veel voorkomend probleem voor deze specifieke auto”, zei hij. “De Ford-dealer had ons laten weten dat we de batterij konden laten vervangen. Het zou maar liefst 14.000 dollar kosten.”

Dat was al $3.000 meer dan de familie voor de auto had betaald en de offerte was alleen nog maar qua onderdelen. Installatie- en arbeidskosten zouden de prijs van het vervangen van de batterijen nog hoger maken. Als hij het niet wilde repareren, bood Ford Auto Nation in Pinellas County $500 om de auto te kopen zoals hij was, beweerde Ray.

Door verder onderzoek kwam hij er later achter dat batterijen niet eens meer beschikbaar waren voor de auto. “Dus het maakte allemaal niet meer uit. Uiteindelijk zouden ze het dubbele moeten gaan betalen.

Tip van de kopers van deze auto, lees je onder deze foto!

De boodschap van de familie aan mensen die elektrische auto’s willen kopen is:

Doe  onderzoek. Net als een motor is het accupakket een van de meest complexe en belangrijke onderdelen van een elektrisch voertuig, waardoor het moeilijk te vervangen maar ook nog eens flink stuk duur is.

Via | Carscoops.com

Reacties zijn gesloten.