Verkoop Ford Focus fabriek in Saarlouis Duitsland op losse schroeven, blijft open tot 2032?

Wat speelt er momenteel in de Ford Focus fabriek in Saarlouis, we kunnen alleen maar gissen. Komt Ford terug op hun plan de fabriek te verkopen en betekent dit enigszins goed nieuws?

Het is redelijk toevallig, nu VW plannen heeft de Golf toch terug te brengen in een geheel elektrische versie en ook nog eens een duidelijk herkenbare Golf. Heeft Ford ons commentaar gelezen en zien ze in, dat het laten doodbloeden van een van hun meest befaamde modellen de Ford Focus, toch niet zo’n goed idee is?

Ford schrapt de Focus, in 2025 komt de favoriete auto van veel mensen aan zijn einde, hij mag maar 27 jaar worden

Maar ook het nieuws dat het verbod van benzine en diesel auto’s niet zoals eerder werd gezegd in 2025 niet meer verkocht mochten worden. Wellicht heeft Ford zich achter de oren gekrabd?

Dit alles zijn gedachten, maar duidelijk is dat ze wellicht spijt hebben van een eerder besluit, waarom zou je iets weggooien wat je bekend en rijk heeft gemaakt. Precies, dan heb je je zaken niet goed op orde en weet je dat 1-0 achter staat.

Ford Focus Fabriek Saarlouis Duitsland

Hieronder een impressie van Fordauthority.com die het dit nieuws ontving via Automotive News Europe

De toekomst van de assemblagefabriek van Ford in Saarlouis in Duitsland staat al geruime tijd in het ongewisse, waarbij Ford Motor Company aankondigde dat het in juni 2025 zal stoppen met de productie van o.a. de Ford Focus, omdat de autofabrikant in plaats daarvan koos voor de assemblagefabriek in Valencia in Spanje als locatie waar het zal toekomstige volledig elektrische modellen wilde bouwen.

Ford Focus Fabriek Saarlouis Duitsland

Sindsdien is Ford op zoek naar potentiële kandidaten voor de fabriek in Saarlouis, waarbij de Chinese EV-maker BYD begin dit jaar als kandidaat naar voren kwam. Een paar weken later dook echter het nieuws op dat die gesprekken misschien niet echt tot een deal zouden leiden, ook al zou de Duitse regering een dergelijke transactie niet blokkeren. Nu, vreemd genoeg, lijkt het alsof The Blue Oval z’n koers heeft omgezet en besloten heeft om de Ford Saarlouis Assembly-fabriek open te houden tot 2032, volgens Automotive News Europe.

Toch clausule synthetische brandstoffen Aftersalesmagazine.nl

Ford stopt met de productie van de Focus in de fabriek in Saarlouis in 2025, maar hij blijft open tot eind 2032, zij het met een sterk verminderd personeelsbestand van ongeveer 1.000 werknemers – tegenover de 4.500 die vandaag de dag in de fabriek werken. “Alleen dankzij onze gezamenlijke solidariteit is dit bereikt”, zegt werknemersvertegenwoordiger Markus Thal.

Ruim 3800 banen op de tocht bij Europese Ford fabrieken, alleen al in Duitsland 2300 stuks!

Wat vooral vreemd is aan deze ontwikkeling, is het feit dat een woordvoerder van Ford bevestigde dat de autofabrikant van plan is om in 2025 helemaal te stoppen met de productie van voertuigen in de fabriek in Saarlouis, maar merkte op dat de stap wordt gezet in een poging om nieuwe investeerders naar de fabriek te trekken die mogelijk de activiteiten wil overnemen.

Voorlopig houdt Saarlouis vast aan de geplande jaarlijkse capaciteit van 117.000 (per dag omgerekend in 320 stuks) Focus-modellen per jaar, maar binnenkort zal het het aantal gebouwde eenheden in elk van zijn twee ploegen terugbrengen tot ongeveer 300 per dag.

Ford Focus Fabriek Saarlouis Duitsland

Momenteel produceert de fabriek ongeveer 860 voertuigen per dag, een aantal dat vanaf 1 april zal dalen tot 600. Zodra de productie van de Focus in 2025 stopt, zal Ford alleen de werknemers behouden die niet betrokken zijn bij de bouw van dat model, maar het is momenteel onduidelijk wat de autofabrikant van plan is voor de volgende zeven jaar dat het open blijft.

Via bron | Fordauthority.com

Reacties zijn gesloten.