Uit onderzoek onder 2000 benzine rijders blijkt 96% niet aan een elektrische auto te willen gaan

Wij zijn benieuwd naar wat onze bezoekers over dit onderwerp denken, gaan jullie over naar een EV of wil je er echt niets over horen. Maar ook het waarom je liever benzine blijft rijden of ga je juist wel over naar een elektrische auto en wat is daarvoor een goede reden?

Die 96%  ‘no-electric car for me’, is onder 2000 mensen gevraagd naar hun mening, nu lijkt het ons leuk, nou niet echt een leuk onderwerp maar toch, hoe denken de Ford Petrol Heads hierover?

Deel je mening op onze   Facebook   of   X   pagina, eens zien waar dit op uit komt, maar doe vooral mee!

2024 Electric Ford Explorer Europe

Hieronder legt TopGear.nl uit waar je zoal op moet letten bij het aanschaffen van een EV:

96% procent Nederlandse benzinerijders wil niet aan de elektrische auto

Hoe zal het Nederlandse wagenpark er in 2040 uitzien? Op dat moment is de verkoop van nieuwe benzineauto’s (op een paar uitzonderingen na) al vijf jaar verboden. Gaat iedereen dan braaf aan de elektrische auto, of blijven we met z’n alle stug doorrijden met oude benzineauto’s? Dat zal deels afhangen van alle kosten, maar zoals het er nu naar uitziet, hebben de Nederlanders wel een voorkeur.

2024 Electric Ford Explorer Europe

Uit een onderzoek van Autotrack en Gaspedaal onder 2.000 benzinerijders blijkt dat maar liefst 96 procent niet van plan is om over te stappen op een elektrische auto, zo schrijft het AD. Ruim de helft van de mensen vindt een elektrische auto nog te duur, maar 37 procent twijfelt ook nog over hoe lang zo’n batterij meegaat. Het vervangen van de batterij kost tegenwoordig nog een hoop geld.

2024 Electric Ford Explorer Europe

De beperkte actieradius van een elektrische auto speelt een minder grote rol, slechts een kwart maakt zich daar zorgen over. Overigens zijn dit allemaal zaken die in de komende tien jaar alleen maar beter zullen worden. Tesla dwingt andere producenten om de prijzen te verlagen, de actieradius (en laadsnelheden) nemen toe en hoe ouder de EV’s worden, hoe meer duidelijkheid er is over de betrouwbaarheid van de accu’s.

Vergeet niet mee te doen en deel je mening op onze  Facebook   of   X  pagina, eens zien waar dit op uit komt, maar doe vooral mee!

2024 Electric Ford Explorer Europe

De overheid verwacht dat er nog wel meer mensen overstappen

De Rijksoverheid verwacht dat er in 2030 in Nederland zo’n 1,9 miljoen elektrische auto’s in gebruik zijn. Nu zijn er in Nederland bijna 9 miljoen personenauto’s, dus de komende jaren zal het overgrote deel van het wagenpark gewoon nog een verbrandingsmotor hebben. Volgens Nederland Elektrisch is het huidige aandeel volledig elektrische auto’s in Nederland zo’n 4,5 procent.

Bron | Topgear.nl

Reacties zijn gesloten.