Triest | Ken Block overleden na ongeluk met sneeuwscooter

We kennen Ken natuurlijk met zijn avontuur met de Ford Focus RS Mk3 in het WRX gebeuren, samen met Andreas Bakkerud en hebben ze ondanks dat hij het nooit haalde kampioen te worden, altijd met veel plezier naar ze gekeken en genoten van zijn rijkunstjes.

Laten we niet vergeten dat Ken Block een grote rol in de ontwikkeling van de Ford Focus RS Mk3 heeft gespeeld. Door zijn driving-skills is de Focus RS Mk3 geworden wat hij is.

Ook de ‘Drifstick’, was één van zijn ideeën.

Ken Block 1967-2023

We zijn dan ook enorm onder de indruk dat hij niet meer in ons midden is en wensen zijn familie alle sterkte! We gaan hem zeker missen!

Hieronder een opsomming van zijn staat van dienst in allerlei sporten, maar het meest in de autosport.

Bizarre parcoursen en wolken bandenrook: Ken Block was honderd procent Hollywood

Voor Ken Block (55) leek de zwaartekracht niet te gelden. Hij tartte hem een leven lang, eerst als professioneel skateboarder en daarna in wolken van bandenrook in een van zijn extreme rallyauto’s. Het maakte een wereldwijde YouTube-ster van de Amerikaan die de dromen van talloze autogekke jongens leefde, maar zijn droombestaan uiteindelijk met de dood moest bekopen.

Ken Block 1967-2023

Nadat hij maandag in Utah overleed aan de gevolgen van een ongeluk met een sneeuwscooter werd Block regelmatig rallyrijder genoemd. Dat was hij ook, Block debuteerde in 2005 in het als niet heel competitief bekendstaande Amerikaanse kampioenschap, won daar wedstrijden en maakte de sprong naar het wereldkampioenschap waar hij nooit verder kwam dan een zevende plaats. Maar dat was niet zijn grootste prestatie. Dat was het uitvinden van Ken Block.

Ken Block 1967-2023

Hier eerder Ken Block nieuws

Bizarre parcoursen

Op het moment dat hij ging rallyrijden had Block al een heel succesvol bestaan achter de rug. Hij begon als professioneel skateboarder en combineerde dit met het opzetten van een schoenenmerk voor skateboarders, DC Shoes. Nadat hij zijn aandelen in het bedrijf had verkocht voor bijna negentig miljoen dollar richtte Block zich op zijn andere liefde: snelle auto’s. Met zijn ondernemersachtergrond had hij door dat het ontluikende YouTube voor hem en zijn nieuwe bedrijf Hoonigan enorme kansen bood.

Ken Block 1967-2023

Die pakte Block door filmpjes te maken waarin hij met rallyauto’s de meest bizarre parcoursen aflegde. De rijtechnieken die hij toepaste, waren de klassiekers uit de door Scandinaviërs gedomineerde rallywereld, wat betekende dat hij veel dwars ging, steeds snellere auto’s liet driften – zoals dat heet – in grote wolken bandenrook. De uitvoering en presentatie was honderd procent Hollywood en paste in de stijl van de Fast and the Furious-films die in dezelfde periode populair werden.

Ken Block 1967-2023

Subcultuur

Block sloot aan bij, creëerde eigenlijk, een subcultuur in de autowereld van een nieuwe generatie. Die hield kort gezegd in dat gek nooit over the top genoeg is, en grenzen niet bestaan. Block was de held van autogekken die van opgevoerde moderne rallyauto’s houden, maar kon ook potten breken bij liefhebbers van klassieke Amerikanen met dikke V8-motoren.

Ken Block 1967-2023

Waar de roem van de introverte Europese sterren uit de rallysport grotendeels beperkt bleef tot een selecte groep liefhebbers, wist de Amerikaanse showman een veel groter publiek te bereiken. Alleen al zijn eigen kanalen hebben miljoenen volgers en de filmpjes met de naam Gymkhana worden in veel bredere kring gedeeld.

Bron | Telegraaf

Ken Block 1967-2023

Reacties zijn gesloten.