Toch een First Edition Focus 2015

Ford introduceert First Editions van nieuwe Focus

 • Nieuwe Focus geavanceerder dan ooit met vele nieuwe technologieën
 • Fraai en gestroomlijnd ontwerp met kenmerkend nieuw Ford gezicht en een opnieuw ontworpen cockpit
 • Vernieuwd motorenassortiment met tot maar liefst 19 procent verlaagd verbruik.
 • Europees debuut van SYNC 2, Fords geavanceerde in-car connectiviteitssysteem met high-resolution touchscreen en geavanceerde spraakbesturing voor eenvoudiger toegang tot audio, navigatie, klimaatbeheersing en mobiele telefoons.
 • Nieuwe Focus wereldwijd eerste Ford met nieuwe handsfree-technologie voor loodrecht inparkeren, waarmee bestuurders achteruit in parkeervakken tussen andere auto’s kunnen rijden. Vernieuwd Active City Stop werkt nu bij snelheden tot 50 km/u.
 • Veelgeprezen Focus rijdynamiek verder verfijnd met vernieuwde wielophanging, aangepaste schokdempers, Electric Power Assist Steering en nieuw ESP-systeem.
 • Ter gelegenheid van introductie lanceert Ford Nederland luxueuze Focus First Edition 1.0 EcoBoost, voorzien van vele technologieën tegen zeer aantrekkelijke prijs.
 • 20% fiscale bijtelling
 • Ford Focus First Edition leverbaar vanaf € 24.995,-*. Per direct te bestellen en leverbaar vanaf medio december.

focus-2015-first-edition-07Medio december arriveert de nieuwe Ford Focus in Nederland. De nieuwste versie van de bestverkochte auto ter wereld heeft een fraai en gestroomlijnd ontwerp met het kenmerkende nieuwe Ford gezicht, een opnieuw ontworpen cockpit, vele nieuwe technologieën en nog efficiëntere motoren. Ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe Focus, lanceert Ford Nederland zeer aantrekkelijke First Edition uitvoeringen.

Ford introduceerde de eerste generatie van de Focus in 1998. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 12 miljoen van verkocht, waaronder een kleine 7 miljoen in Europa. In 2012 en 2013 was de Ford Focus de bestverkochte auto ter wereld, op basis van een analyse door Ford van de Polk-registratiegegevens.

focus-2015-first-edition-05

Stijlvol ontwerp
Ford heeft een luxere en geavanceerdere Focus ontworpen waarvan het nieuwe uiterlijk de wereldwijde ‘One Ford’-filosofie uitdraagt, net zoals de nieuwe Mondeo en Fiesta.

De nieuwe Focus heeft een geheel nieuw ontworpen voorzijde. De motorkap heeft een meer dynamische vorm gekregen en strekt zich uit van de voorste dakstijl tot de hoeken van het bovenste gedeelte van de grille, die een omgekeerde trapeziumvorm heeft.

Slankere koplampen en rechthoekige, langwerpige mistlampen zorgen voor een onderscheidend front. Subtiele verchroomde details zorgen voor een eleganter uiterlijk. Ook de achterkant van de auto is gestroomlijnder, door een nieuwe indeling van de achterklep en slankere achterlichten.

Bij het ontwerpen van het interieur van de nieuwe Focus heeft Ford goed geluisterd naar de feedback van haar klanten. Het resultaat is een intuïtievere indeling, met minder knoppen en schakelaars op het stuurwiel en het dashboard. De nieuwe zwarte satijnen en verchroomde details dragen bij tot een rustigere en modernere uitstraling.

De nieuwe middenconsole met verschuifbare armsteun zorgt voor meer opbergruimte. Zo kunnen tegelijkertijd een literfles en een beker van 0,4 liter worden meegenomen.

De nieuwe Ford Focus is significant stiller geworden vanwege de dikkere vloerbekleding, dikker glas in de zijruiten en een betere isolatie van het motorcompartiment.

focus-2015-first-edition-02

SYNC 2 met touchscreen
De nieuwe Focus is leverbaar met SYNC 2. Dit geavanceerde in-car connectiviteitssysteem beschikt over een 8-inch kleuren touchscreen met een hoge resolutie en geavanceerde spraakbesturing voor eenvoudiger toegang tot audio, navigatie, klimaatbeheersing en mobiele telefoons.

Daarnaast biedt het navigatiesysteem van SYNC 2 een split-screendisplay met gedetailleerde snijpunten, hardop uitgesproken straatnamen, weergaven met 3D-snelwegverbindingen en grensmarkeringen, alsmede de MICHELIN Guide en MICHELIN Green Guide. Met behulp van SYNC 2 kunnen bestuurders eenvoudigere “one-shot”-navigatiebestemmingen opgeven en het systeem vragen een favoriete artiest “af te spelen”. Als u simpelweg op de spraakbesturingsknop drukt en “Ik heb honger” zegt, verschijnt er een lijst met restaurants in de buurt waarvan u de routes kunt opvragen.

focus-2015-first-edition-03

Geavanceerde technologieën
De nieuwe Focus tilt het veelgeprezen “fun-to-drive”-DNA naar een nog hoger niveau door een verbeterde handling en stuurprecisie. De Ford-ontwikkelaars hebben een meer solide, responsiever en “connected-to-the-road”-gevoel gecreëerd door de structurele stevigheid aan de voorkant te verhogen, de geometrie van de wielophanging te herzien, de laterale stevigheid van de wielophangingslagers te verhogen, de schokdempers aan te passen en een nieuw Electronic Stability Programme te monteren. De elektrische stuurbekrachtiging is ook aangepast om de bestuurder nog meer gevoel te geven.

De nieuwe Focus is de eerste Ford die leverbaar is met de nieuwe handsfree-technologie voor loodrecht inparkeren, waarmee bestuurders achteruit in parkeervakken tussen andere auto’s kunnen rijden.

De huidige Focus introduceerde het fileparkeersysteem Active Park Assist, waarmee, nadat de bestuurder op een knop heeft gedrukt, ultrasonische sensoren worden gebruikt om parkeerplaatsen te zoeken en de auto te besturen terwijl de bestuurder het gaspedaal en de rem bedient. Door plaatsing van twee nieuwe sensoren aan de achterkant van de nieuwe Focus werkt de functie voor loodrecht parkeren op dezelfde manier.

Autodesk VRED Professional 2014 SR1

Deze twee extra sensoren maken ook deel uit van twee andere nieuwe technologieën:

 • Cross Traffic Alert waarschuwt de bestuurder voor naderende auto’s bij het achteruitrijden vanaf een parkeerplaats. Dit systeem, dat werkt met radar met een bereik tot 40 meter, geeft drie verschillende waarschuwingssignalen af wanneer het een naderende auto detecteert.
 • Park-Out Assist helpt bestuurders bij het wegrijden vanaf een parallelle parkeerplaats, waarbij het systeem de besturing overneemt terwijl de bestuurder het gaspedaal en de rem bedient.

Ford heeft ook het Active City Stop vernieuwd. Dit systeem activeert automatisch de remmen om zo aanrijdingen helpen te voorkomen. Het werkt nu ook met snelheden tot 50 km/u, in tegenstelling tot de 30 km/u in de huidige versie.

Ford introduceert het Pre-Collision Assist-systeem in Europa. Dit systeem werkt op dezelfde wijze als Active City Stop, maar met een veel groter voertuigdetectiebereik. Het ondersteunt de bestuurder bij hogere snelheden (bijvoorbeeld op de snelweg) door waarschuwingen te genereren en zo nodig te remmen.

De Adaptive Cruise Control-technologie stelt Ford-bestuurders in staat om op een vastgestelde afstand ten opzichte van de voorligger te blijven rijden, zelfs wanneer die auto langzamer rijdt. Voor wanneer Adaptive Cruise Control niet is ingeschakeld, introduceert Ford voor het eerst in Europa het nieuwe Distance Alert and Indication-systeem. Hiermee kunnen bestuurders een voorkeurssnelheid instellen die ze ten opzichte van de voorligger willen aanhouden. Als de bestuurder dichterbij komt, genereert het systeem eerst een 3-fasen-waarschuwing (van grijs naar geel naar rood) op het dashboard voordat een geluidssignaal klinkt.

Daarnaast wordt de nieuwe Focus voor het eerst uitgerust met de MyKey-technologie van Ford. Met behulp van MyKey kan een sleutel worden geprogrammeerd – gewoonlijk bedoeld voor jonge bestuurders – waarmee de topsnelheid en het maximumvolume van het audiosysteem worden beperkt, of zelfs geheel worden uitgeschakeld als bestuurder en passagiers geen veiligheidsgordels dragen. Met behulp van dit systeem kan worden voorkomen dat de bestuurder veiligheidstechnologieën zoals Electronic Stability Control en Active City Stop, die helpen om ongevallen bij lage snelheden te vermijden of de gevolgen ervan te verminderen, deactiveert.

focus-2015-first-edition-12

Geavanceerde verlichting
Met behulp van het geheel vernieuwde Adaptive Front Lighting System worden de stralen van de nieuwe Bi-Xenon HID-koplampen nu aangepast aan de omstandigheden. Met behulp van dit systeem worden het omgevingslicht van een auto en objecten op de voorliggende weg ingeschat. Vervolgens worden de stralingshoek en -intensiteit van de koplampen ingesteld op een van zeven beschikbare instellingen, afhankelijk van de snelheid, stuurhoek en afstand tot een voorliggend object.

Bij hoge snelheden (zoals op een snelweg) worden de koplampen naar boven bewogen, waardoor een langere, rechtere straal licht wordt geprojecteerd voor meer zichtbaarheid op grotere afstand. In steden, waar langzamer worden gereden en sprake is van intensere straatverlichting, wordt de lichtbundel meer naar beneden gericht, zodat de direct voorliggende weg sterker wordt verlicht. Bij het nemen van bochten met lagere snelheden wordt een straal licht naar de zijkant van de weg geprojecteerd om zo het zicht op fietsers en voetgangers te verbeteren. Ook bestuurders die bochten met een hogere snelheid nemen, worden door het systeem ondersteund doordat het licht verder in de bocht wordt geprojecteerd.

Alle reeds eerder in de Focus geïntroduceerde technologieën zijn ook in de nieuwe Focus leverbaar. Een voorbeeld hiervan is Door Edge Protector: een buffer tegen schade in de vorm van een beschermingsflap die de deurranden afdekt direct nadat de deur is geopend.

Autodesk VRED Professional 2014 SR1

Nieuwe motoren – krachtig en zuinig
Dankzij nieuwe aandrijvingsopties hebben veel uitvoeringen van de nieuwe Focus een aanzienlijk lager brandstofverbruik dan het huidige model. Het brandstofverbruik van de meest verbeterde dieseluitvoering is 19 procent lager, en van de meest verbeterde benzine-uitvoering 17 procent lager.

De nieuwe Focus is de eerste Ford in Europa met de zuinige nieuwe 1.5 EcoBoost-benzinemotor (150pk en 182pk). Er komt ook een model beschikbaar dat wordt uitgevoerd met de nieuwe 1.5 TDCi-dieselmotor (95pk en 120pk). De Focus blijft beschikbaar als 1.0 EcoBoost (100pk en 125pk) die is uitgeroepen tot ‘International Engine of the Year’ in 2012, 2013 én 2014.

De 120 pk sterke 1.5 TDCi-dieselmotor met automatische transmissie die volgend jaar wordt geïntroduceerd, zorgt voor een verbetering van 19 procent ten opzichte van het gelijkwaardige huidige Focus-model. De nieuwe Focus 1.0 EcoBoost automaat verbruikt 17 procent minder brandstof dan het vergelijkbare model dat hiermee wordt vervangen. Het nieuwe 2.0 TDCi-dieselmodel met 150 pk is goed voor een verbetering van 14 procent in de uitvoering met een handmatige versnellingsbak (13 procent met een automatische transmissie).

De nieuwe 1.5 EcoBoost profiteert van technologieën die voor het eerst zijn toegepast in de 1.0 EcoBoost, zoals een geïntegreerd uitlaatspruitstuk en kortere slag om zo een zuinigere en stillere en soepelere motor te bewerkstelligen.

De nieuwe Focus met automatische transmissie is optioneel leverbaar met met schakelpeddels aan het stuurwiel waarmee bestuurders kunnen schakelen terwijl ze hun handen aan het stuurwiel houden.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar de Focus (die in meer dan 140 landen wordt verkocht), heeft Ford de wereldwijde capaciteit voor het bouwen van de auto uitgebreid naar acht fabrieken op vier continenten. De fabrieken in Duitsland, de VS, Rusland, China, Thailand, Vietnam, Taiwan en Argentinië hebben een gecombineerde capaciteit voor een jaarlijkse productie van meer dan 1,5 miljoen eenheden, en bouwen gemiddeld met een snelheid van meer dan twee auto’s per minuut. In Europa wordt door Ford elke 90 seconden een nieuwe Focus gebouwd.

focus-2015-first-edition-06

Ford Focus First Edition
Ford Nederland lanceert ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe Focus de zeer aantrekkelijke First Edition. Deze in gelimiteerde oplage van 1.000 stuks geproduceerde Focus is gebaseerd op de luxe Titanium die ondermeer is uitgerust met 17-inch 15-spaaks lichtmetalen velgen**, dual zone automatische airconditioning, Hill Start Assist, elektrisch bedienbare portierramen rondom, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, cruise control, een audiosysteem met 6 speakers, elektrische voorruitverwarming, een automatisch dimmende binnenspiegel, automatisch inschakelende dimlichten, een regensensor, de Ford Power startknop en MyKey, een programmeerbare sleutel waarmee veilig rijden kan worden bevorderd.

Het stijlvol afgewerkte interieur van de Focus First Edition is ondermeer voorzien van met hoogwaardig stof beklede sportstoelen, Ambient Lighting sfeerverlichting, een met leder bekleed stuurwiel, een met leder beklede pookknop en velours vloermatten. Het exterieur is niet alleen voorzien van de eerder genoemde 17-inch lichtmetalen velgen, maar ook van een in hoogglans afgewerkte grill, chromen afwerkingsdetails en LED-achterlichten.

focus-2015-first-edition-08

De First Edition voegt aan de al riante Titanium uitrusting de volgende features toe:
– SYNC 2 connectiviteitssysteem met spraakbesturing en 8-inch touchscreen
– Een geavanceerd navigatiesysteem
– Metaallak
– Active Park Assist (fileparkeren en loodrecht inparkeren) en Park Out Assist
– Parkeersensoren voor en achter
– LED dagrijverlichting

De Ford Focus First Edition is uitsluitend verkrijgbaar met de befaamde, 92kW/125pk sterke 1.0 EcoBoost benzinemotor. De vanafprijzen zijn:

Ford Focus 1.0 92kW/125pk EcoBoost First Edition hatchback € 24.995,-*
Ford Focus 1.0 92kW/125pk EcoBoost First Edition wagon € 25.995,-*

De Ford Focus First Edition komt met zijn lage gemiddelde CO2-uitstoot in aanmerking voor de aantrekkelijk lage fiscale bijtelling van 20%.

Ford Nederland maakt in een later stadium de prijzen en specificaties van de reguliere Focus line-up bekend.

De Focus First Edition wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 1.000 stuks en is per direct te bestellen bij de Nederlandse Ford dealers. Deze riant uitgeruste Ford Focus is leverbaar vanaf medio december.

*) Genoemde prijzen inclusief BTW/BPM, en, indien van toepassing, exclusief kosten rijklaar maken, recyclingbijdrage en leges. Prijzen kunnen te allen tijde wijzigen.

**) De getoonde lichtmetalen velgen op de persfoto´s zijn 18-inch 5×2-spaaks

Bron | Ford Nederland

Op zoek naar een mooie Wallpaper van de nieuwe Focus, klik dan hier

Reacties zijn gesloten.