Terugroepactie Ford Focus RS Mk3 van start – Update

Na vele maanden klagen door Ford Focus RS-eigenaren over falende koppakkingen, heeft Ford een bulletin met technische service uitgegeven dat koppakkingen – en mogelijk zelfs hele cilinderkoppen – vervangen zullen worden van voertuigen die tussen augustus 2015 en juli 2017 zijn gebouwd, zonder dit in rekening te brengen.

Update 24-01-2018

Gisteren hebben we het nieuwe serviceadvies van Ford besproken, waarmee eigenaren van een 2016 en 2017 Ford Focus RS-sen gratis nieuwe koppakkingen en, in sommige gevallen, nieuwe cilinderkoppen kunnen krijgen. Nu heeft The Blue Oval onthuld hoeveel voertuigen zijn getroffen, en het is niet bepaald een klein aantal.

Wereldwijd zou het gaan om ongeveer ‘27.000’ exemplaren van de Ford Focus RS 2016-2017, volgens een woordvoerder van Ford die alle Focus RS-modellen uit 2016 en 2017 over de hele wereld vertegenwoordigt.

De brieven aan de klanten in Nederland kunnen ieder moment verstuurd worden (of zijn inmiddels verstuurd). Eigenaren van een Focus RS kunnen zich eventueel al melden bij de dealer, deze is al geïnformeerd over de terugroepactie.

Ford Focus RS Mk3

Hier de details:

Dit is de persoonlijke brief die een Ford Focus RS Mk3 eigenaar in de US ontving:

Bekijk het vorige artikel over dit onderwerp, hier

Reacties zijn gesloten.