Team Fordzilla onthult ultieme raceauto, unieke samenwerking tussen Ford en gamers

Team Fordzilla onthult ultieme raceauto, unieke samenwerking tussen Ford en gamers

  • Ford onthult eerste auto ontworpen dankzij samenwerking tussen Ford design team en gamers op gamescom 2020
  • Conceptauto Team Fordzilla P1, bedoeld als ultieme virtuele raceauto, maakt naar verwachting in 2021 opwachting in racegame
  • Ford heeft aangekondigd eind van het jaar schaalmodel op ware grootte te bouwen, waarmee parallellen tussen virtuele en echte wereld worden verkend
  • Het winnende ontwerp van de Team Fordzilla P1; het resultaat van bijna 250.000 stemmen op Twitter

Ford en zijn Esportsteam Team Fordzilla heeft een unicum onthuld op het gamescom-evenement van dit jaar: de ultieme virtuele raceauto, het resultaat van de samenwerking tussen Ford-ontwerpers en de gamecommunity.

De volledige onthulling zie je hier onder.

 

De conceptauto Team Fordzilla P1 is ontwikkeld onder de codenaam Project P1 en is ontworpen op basis van stemmen van fans op Twitter tijdens verschillende stadia van het ontwerp. Gamers kozen elementen zoals de zitpositie, de stijl van de cockpit en de aandrijving voordat ontwerpers van Ford hun interpretaties van de keuzen uitwerkten.

Bij de laatste peiling werden twee ontwerpen voorgedragen, waarbij de auto van exterieurontwerper Arturo Ariño van Ford met 83,8 procent van de stemmen als winnaar uit de bus kwam. In de peilingen hebben bijna 250.000 fans hun voorkeur kenbaar gemaakt.

Introducing Team Fordzilla P1 the Ultimate Virtual Race Car

“Project P1 bracht me weer terug bij het begin van mijn carrière. De belangrijkste reden om auto-ontwerper te worden was om iets unieks te ontwerpen, iets waarmee de grenzen worden verschoven. Deze auto komt er prachtig uit te zien, en hoewel hij het maximale van de gamer zal vergen qua focus en reactievermogen, wordt het een heerlijke auto om in te rijden”, aldus Arturo Ariño, ontwerper conceptauto Team Fordzilla P1 bij Ford Europa.

Introducing Team Fordzilla P1 the Ultimate Virtual Race Car

Ariño’s ontwerp, geïnspireerd op de Ford GT, bevat unieke details zoals morphingtechnologie toegepast op de carrosserie om de stabiliteit van een longtail-raceauto te bieden op de snelle rechte stukken van Le Mans, of juist de wendbaarheid van een kortere carrosserie op krappere circuits zoals Monaco. Fans die zich afvragen wanneer ze in een game achter het stuur van de Team Fordzilla P1 kunnen kruipen: Ford hintte erop dat er vergevorderde gesprekken zijn met een grote gameontwikkelaar om de auto in 2021 in een populaire racegame te introduceren.

Introducing Team Fordzilla P1 the Ultimate Virtual Race Car

Verder kondigde Ford ook aan dat het voor het einde van het jaar een model op ware grootte gaat bouwen van de Team Fordzilla P1 conceptauto. Hiervoor zijn de eerste stappen al gezet in de ontwerpstudio’s in Keulen. Dit project is onderdeel van de verkenningstocht van de parallellen tussen de echte wereld en de virtuele wereld. Zo worden ook bevindingen uit het ontwerp voor de digitale wereld toegepast op conceptauto’s voor de toekomst.

Introducing Team Fordzilla P1 the Ultimate Virtual Race Car

“De Team Fordzilla P1 conceptauto is een fantastisch project voor ons als ontwerpers, omdat we onze fantasie de vrije loop konden laten. We hopen dat gamers net zo enthousiast zullen zijn over het resultaat van hun keuzes als wij”, aldus Nederlander Amko Leenarts, Design Director bij Ford Europa.

Introducing Team Fordzilla P1 the Ultimate Virtual Race Car

Fordzilla Cup

De finale van de eerste editie van de Fordzilla Cup vindt dit jaar plaats op gamescom. De hele week hebben er kwalificatieronden en races plaatsgevonden; die monden dit weekend uit in de bekroning van de eerste kampioen ooit. Ga naar Twitch om alle actie te volgen en te zien wie er een profcontract bij Team Fordzilla wint en kans maakt om uit te komen in een van de grootste competities in de gamewereld.

” Dit jaar hebben we op gamescom opnieuw laten zien dat we gamen serieus nemen, maar wat vooral geweldig is, is de voortdurende support die we hebben gekregen uit de gamecommunity. Die motiveert ons echt om te blijven vernieuwen met projecten zoals de Team Fordzilla P1 conceptauto”, aldus Emmanuel Lubrani, Senior Manager Communications, Team Fordzilla bij Ford Europa.

Introducing Team Fordzilla P1 the Ultimate Virtual Race Car

Teamfordzilla.com

De lancering van www.teamfordzilla.com tijdens gamescom zal leiden tot een permanente thuisbasis voor het officiële e-sportteam van Ford. Fans kunnen livefeeds van races op Twitch volgen, afbeeldingen van auto’s downloaden om in games te gebruiken en op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Introducing Team Fordzilla P1 the Ultimate Virtual Race Car

Team Fordzilla

Ford heeft Team Fordzilla – het eerste e-sportteam van het bedrijf – in 2019 geïntroduceerd met afzonderlijke teams in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, bestaande uit speciaal geselecteerde coureurs. Elk team komt uit in een nationale competitie onder leiding van een speciale teamcaptain. De beste coureurs vertegenwoordigen Team Fordzilla op het Europese podium. Op dit moment rijden er 40 coureurs onder de vlag van Team Fordzilla.

Introducing Team Fordzilla P1 the Ultimate Virtual Race Car

In 2019/2020 nam Team Fordzilla met een Europees team deel aan de Le Mans Esports-serie en onlangs kondigde het team aan dat het als een van acht teams was uitgenodigd om te racen in de V 10-R League, georganiseerd door Gfinity en Abu Dhabi Motorsports Management.

Volg het team voor verdere updates op Twitter (@TeamFordzilla), Instagram (@teamfordzilla) en Twitch (Twitch.tv/TeamFordzilla).

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.