Sportieve Ford’s winnen jongere, meer rijke kopers

Klanten van Ford’s sportieve auto’s zijn niet alleen jong van hart, ze zijn gemiddeld jonger en rijker, volgens de gegevens van *MaritzCX van New Vehicle Customer Study.

Nergens is deze trend duidelijker dan bij de Ford Fiesta ST. Hoewel de gemiddelde leeftijd van een nieuwe Fiesta-koper 45 jaar oud is, is de gemiddelde leeftijd van een Fiesta ST-koper een goede 10 jaar jonger.

Fords sporty cars winning younger affluent buyers

Kopers van een Ford Focus volgen hetzelfde patroon, de gemiddelde leeftijd van een Focus-koper is 46, terwijl de Focus RS-klant gemiddeld 41 is en de Focus ST-koper 36 jaar. Fusionskliënten zijn gemiddeld 48, terwijl Fusion Sport-kopers gemiddeld 45 jaar oud zijn.

Fords sporty cars winning younger affluent buyers

Deze millennials zijn belangrijk voor Ford. Niet alleen dragen ze bij aan een aanzienlijke stijging van de sportieve autoverkoop – een stijging van 45 procent voor de eerste drie maanden van het jaar – de jongere klanten geven de automaker een grotere kans om vaste kopers te winnen.

2017 Ford Focus RS

“Met deze millennials die ongeveer de helft van de industriële omzet vormen, zijn de jongere kopers belangrijk, omdat ze nog veel auto-aankopen in hun leven zullen doen, goed voor zaken,” zei Corey Holter, Ford marketingmanager.

2017 Ford Focus ST

Het inkomen voor een gemiddelde Fiesta-koper bedraagt $59.000 dollar. Voor Fiesta ST, springt het cijfer naar $102.000. De gemiddelde Focus-koper heeft een gemiddeld inkomen van $63.000 dollar, terwijl Focus ST en Focus RS klanten aanzienlijk hogere inkomsten hebben – gemiddeld $108.000 en $169.000, respectievelijk (de gegevens voor Focus RS zijn beperkt en niet statistisch significant).

2016 Ford Fusion Hybrid

Een interessante kanttekening hierbij is dat alle prestatiemodellen EcoBoost® zijn. In het geval van de Fusion kiezen veel kopers voor EcoBoost-motoren in niet-prestatievoertuigen, en zelfs de EcoBoost® Mustang heeft gemiddeld een 41 jarige koper, in vergelijking met niet-EcoBoost Mustangs zijn 44 jaar oud.

2017 Ford Mustang

*Deze gegevens zijn gebaseerd op de verkopen in de USA, Europees zullen deze cijfers en leeftijden een heel ander beeld kunnen geven.

2017 Ford Fiesta ST 200bhp all-new, three-cylinder, 1,5-litre EcoBoost engine

Source | Media Ford

Reacties zijn gesloten.