Slecht nieuws | 2021 Ford Focus RS Mk4 definitief van de baan

Enige tijd geleden beloofde Stuart Rowley, CEO van Ford Europa, ons een RS-model van de huidige Focus de Mk4. Helaas kan de fabrikant deze belofte niet nakomen. In een officiële verklaring stelt Ford dat het vanwege de EU CO₂-richtlijnen het dit keer niet mogelijk is om een ​​geschikt RS-model te maken.

2020 Ford Focus RS Mk4 by Motor Illustrations

Het probleem is dat de Focus RS gedeeltelijk geëlektrificeerd rekening houdend met de totale CO₂-waarden.
Vanwege de relatief lage verkoopcijfers zou de ontwikkeling van deze power-hybride echter vereisen dat deze tegen een aanzienlijk hogere prijs wordt verkocht, en dat zou niemand willen.

De derde generatie Focus RS was erg populair bij zowel fans als critici. Het is dus geen verrassing dat het hoge verwachtingen wekte voor een potentiële opvolger.

Maar helaas voor Ford is er nu behoorlijk wat concurrentie in het 400 pk-segment waaraan de potentiële Focus RS zou hebben deelgenomen, zoals de A45S van Mercedes-AMG en de RS3 van Audi dit zijn momenteel de koningen van dit kasteel.

Ford Focus RS Mk4

De enige manier waarop de Focus RS een serieuze poging kan doen om de huidige heersers omver te werpen, is door een zeer concurrerend prijskaartje te hebben. Want zou je echt voor hetzelfde geld een Focus RS kiezen voor een A45S of een RS3?

Deze beslissing symboliseert niet het einde van de RS-badge als zodanig, bevestigd Ford. Maar een Ford Focus Mk4 zit er niet in.

Dit laatste geeft dan toch een sprankje hoop voor de toekomst.

Bron | Drivetribe.com

Reacties zijn gesloten.