Samenwerking Ford & Avis Budget Group geven autoverhuur een nieuwe vorm

Avis Budget Group en Ford werken samen om autoverhuur in Europa opnieuw vorm te geven

  • Europese klanten van Avis Budget Group die een Ford huren, zullen binnenkort merken dat ophalen en inleveren een stuk makkelijker gaat
  • Meer dan 4.000 Fords in Avis Budget Group wagenpark zullen naar verwachting in 2019 digitaal worden verbonden, met nog eens 10.000 auto’s in 2020

In het kader van hun missie om de autoverhuur opnieuw vorm te geven, kondigt Avis Budget Group, Inc. (NASDAQ: CAR) een overeenkomst aan met Ford Commercial Solutions voor het digitaal verbinden van ongeveer 14.000 Fords in het Europese wagenpark van Avis Budget Group.

Met een ‘connected’ auto kunnen klanten van Avis de hele huur regelen via de Avis app op hun mobiele telefoon. Zo kunnen ze het gewenste type auto, een upgrade, en een eventuele verlenging van de huurperiode aangeven in de app. Zelfs het retourneren van de auto is geautomatiseerd met ‘connected’ technologie, waardoor klanten hun auto kunnen inleveren met één tik in de Avis-app.

Avis Budget Group And Ford Team Up To Connect Cars, Reinventing The Rental Experience In Europe

Bovendien bieden deze ‘connected’ Fords real-time waardevolle telemetrische gegevens, zoals updates over het aantal gereden kilometers, de hoeveelheid brandstof in de tank en de staat van de auto. Dit versnelt het huurproces voor klanten, omdat de wagenparkbeheerders van Avis Budget Group de benodigde informatie sneller kunnen verwerken.

Ford Commercial Solutions levert een ingebouwde telematica-oplossing waarmee Avis Budget Group auto’s eenvoudiger en efficiënter met elkaar kan verbinden, zodat de gangbare kosten en de complexiteit van de implementatie van aftermarket oplossingen worden verlaagd. Meer dan 4.000 Fords in het wagenpark van Avis Budget Group zullen naar verwachting in 2019 digitaal worden verbonden, waarna voor eind 2020 nog eens 10.000 auto’s volgen.

“Na onze recente aankondiging dat ons wagenpark in de VS meer dan 35.000 ‘connected’ Fords telt, onderstreept deze uitbreiding met nog eens 14.000 ‘connected’ auto’s in Europa onze relatie met Ford Commercial Solutions. Dit is een belangrijke mijlpaal in onze doelstelling om een volledig ‘connected’ wereldwijd wagenpark te realiseren”, zegt Valerie Chenivesse, Fleet Services Director – International, Avis Budget Group. “Connectiviteit stelt ons als bedrijf in staat efficiënter te werken en onze klanten een meer gestroomlijnde en on-demand ervaring te bieden.”

“Het is geweldig om samen te werken met een organisatie die net als wij de grenzen van connectiviteit en innovatie wil verleggen om zo een nieuw tijdperk van mobiliteit te verwezenlijken”, aldus Valerie Chenivesse.

Voor het verbinden van de ingebouwde telematica-oplossing maakt Ford Commercial Solutions gebruik van de Transportation Mobility Cloud (TMC) van Autonomic, een open platform voor beveiligd beheer van informatiestromen van en naar de modems in de auto’s. Via dit partnership benut Ford Data Services de ingebouwde connectiviteit in Fords en worden de gegevens van de auto’s rechtstreeks naar de TMC gestuurd zonder dat hiervoor extra hardware van derden vereist is en zonder productieverlies omdat eerst een installatie moet worden uitgevoerd.

De gegevens worden vervolgens via de TMC eenvoudig doorgegeven aan het eigen interne IT-systeem of aan de telematicaservice van het wagenpark, zodat de bedrijven eenvoudig toegang hebben tot waardevolle informatie waarmee ze hun processen en de algehele gebruikerservaring kunnen verbeteren.

Avis Budget Group And Ford Team Up To Connect Cars, Reinventing The Rental Experience In Europe

“Ford Data Services en de TMC maken real-time connectiviteit van het hele wagenpark mogelijk, voor het verzamelen van nieuwe gegevens en nieuwe inzichten. Deze nieuwe inzichten maken de dagelijkse processen efficiënter voor onze partners en hun klanten”, zegt Phatak, Director of Ford Commercial Solutions, Europa. “We zijn erg blij met de samenwerking met Avis Budget Group, die net als wij streeft naar een volledig ‘connected’ wagenpark. Eind 2020 zal honderd procent van onze nieuwe auto’s in Europa ‘connected’ zijn.”

Ford Commercial Solutions, een business unit van Ford Smart Mobility LLC, heeft maar één doelstelling: helpen bij de verbetering van de operationele effectiviteit van wagenparken door levering van OEM-gegevens die door de technici van Ford zijn geverifieerd, bijvoorbeeld brandstofgebruik en meldingen over de staat van de auto. Meer informatie over Ford Commercial Solutions is te vinden op Commercialsolutions.ford.com.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.