Productie Puma Crossover gestart – 1e van 8 geëlektrificeerde voertuigen nog dit jaar op de markt in Europa

Ford start productie van crossover Puma – 1e van 8 Elektrische voertuigen die dit jaar in Europa op de markt komen

  • Eerste nieuwe Ford Puma’s rollen van band in Ford-fabriek in Craiova Roemenië
  • 48-volt deels hybride aangedreven Ford Puma is eerste hybride auto ooit geproduceerd in Roemenië, na fabrieksinvestering van Ford van circa € 200 miljoen
  • Innovatieve Puma met grootste laadruimte en beste comfortvoorzieningen in zijn klasse is 1 van 8 nieuwe geëlektrificeerde modellen die dit jaar door Ford in Europa worden geïntroduceerd

De volumeproductie van de innovatieve en elektrische nieuwe Ford Puma is van start gegaan in Fords ultramoderne fabriek in het Roemeense Craiova. .

Job1 2020 Ford Puma Crossover

Fords nieuwe op de SUV geïnspireerde compacte crossover wordt aangeboden met de geavanceerde 48-volt Ford EcoBoost Hybrid-aandrijving en is de eerste hybride auto die wordt geproduceerd in Roemenië.

Ford heeft 1.700 extra werknemers aangenomen en ongeveer € 200 miljoen geïnvesteerd in de fabriek in Craiova ter ondersteuning van de productie van het model. De Puma koppelt deels hybride brandstofverbruik aan de grootste laadruimte in zijn klasse en een aantrekkelijk uiterlijk. Het totaal aan investeringen van Ford in Craiova komt op bijna € 1,5 miljard sinds 2008.

Job1 2020 Ford Puma Crossover

De nieuwe Ford Puma is een van de acht geëlektrificeerde auto’s die Ford dit jaar op de Europese markt brengt. Eerder dit jaar kondigde Ford aan dat er van elk nieuw model personenauto ook een geëlektrificeerde uitvoering wordt uitgebracht – deels hybride, volledig hybride, plug-in hybride of volledig elektrisch.

Daarmee biedt het bedrijf zijn Europese klanten een van de uitgebreidste modellenreeksen met geëlektrificeerde opties. Ford verwacht dat elektrisch aangedreven auto’s meer dan de helft van de verkoop van Ford-personenauto’s zullen innemen tegen het einde van 2022

Job1 2020 Ford Puma Crossover

“De nieuwe Puma betekent het volgende hoofdstuk in Fords ontwerpfilosofie waarin de mens centraal staat. Een filosofie die de kwaliteit, de technologische ontwikkelingen en het fun-to-drive-DNA van het merk Ford in Europa naar een hoger niveau tilt”, aldus Stuart Rowley, president van Ford Europa. “De Puma wordt ongetwijfeld een groot succes in Europa.”

Job1 2020 Ford Puma Crossover

Naast de geavanceerde, deels hybride aandrijving biedt de charismatische nieuwe Ford Puma uitzonderlijk mooie SUV-proporties, een veelzijdige laadruimte van maximaal 456 liter (inclusief de innovatieve Ford MegaBox), vertrouwenwekkende technologie zoals Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane Centring en luxe comfortvoorzieningen zoals – als eerste in het segment – massagestoelen met lendensteun.

Meer over de 2020 Ford Puma Crossover

In het oog springende varianten zijn de sportieve, door Ford Performance geïnspireerde Puma ST-Line en de meest luxe variant, de Puma Titanium X. Die werden afgelopen maand onthuld op de IAA in Frankfurt in Duitsland.

De nieuwe Ford Puma gaat deel uitmaken van Fords groeiende productaanbod van SUV’s en op SUV’s geïnspireerde crossovermodellen. Bij Ford in Roemenië werken ongeveer 6.000 mensen die de nieuwe Ford Puma produceren naast de Ford EcoSport en Fords 11-voudige winnaar van de International Engine and Powertrain of the Year: de 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor.

Job1 2020 Ford Puma Crossover

Met de start van de productie van de nieuwe Puma worden in Craiova nu voor het eerst twee modellijnen geproduceerd, waarmee de fabriek compacte SUV- en crossovermodellen levert voor Europa’s snelst groeiende segment, volgens JATO Dynamics.*

# #

• Ford EcoSport CO2emissions from 110-111 g/km, fuel efficiency from 4.2 l/100 km
• Ford Puma EcoBoost Hybrid CO2emissions from 99 g/km, fuel efficiency from 4.3 l/100 km

*The declared fuel/energy consumptions, CO2emissions and electric range are measured according to the technical
requirements and specifications of the European Regulations (EC) 715/2007 and (EC) 692/2008 as last amended. Fuel
consumption and CO2emissions are specified for a vehicle variant and not for a single car. The applied standard test
procedure enables comparison between different vehicle types and different manufacturers. In addition to the fuel
efficiency of a car, driving behaviour as well as other non-technical factors play a role in determining a car’s fuel/energy consumption, CO2 emissions and electric range. CO2is the main greenhouse gas responsible for global warming.

Since 1 September 2017, certain new vehicles are being type-approved using the World Harmonised Light Vehicle
Test Procedure (WLTP) according to (EU) 2017/1151 as last amended, which is a new, more realistic test procedure
for measuring fuel consumption and CO2 emissions. Since 1 September 2018 the WLTP has begun replacing the New
European Drive Cycle (NEDC), which is the outgoing test procedure. During NEDC Phase-out, WLTP fuel consumption
and CO2 emissions are being correlated back to NEDC. There will be some variance to the previous fuel economy and
emissions as some elements of the tests have altered i.e., the same car might have different fuel consumption and CO2 emissions.

**JATO Dynamics results are based on information provided by JATO Consult, the company’s bespoke consulting
service. Figures are based on 27 European countries. For more information, please visit www.jato.com

Source | Ford Europe

Reacties zijn gesloten.