Productie 2024 Ford Electric Explorer gestart in geheel nieuw Ford EV fabriek in Keulen

Productie nieuwe elektrische Explorer start in Fords EV-fabriek in Keulen

  • Eerste fabriek speciaal voor elektrische voertuigen van Ford in Europa, Ford Cologne Electric Vehicle Center in Duitsland, produceert nu nieuwe generatie EV’s
  • Eerste voertuig dat van de band rolt, nieuwe volledige elektrische Ford Explorer, is onderweg naar klanten in Europa. Tweede EV, een sportieve crossover, wordt binnenkort onthuld; productie start later dit jaar in Keulen
  • Historische fabriek is getransformeerd als onderdeel van investering van $ 2 miljard, die hoogwaardige productie garandeert
  • Ford Cologne Electric Vehicle Center belangrijk onderdeel van Fords Road to Better plan om in 2035 koolstofneutraal te zijn m.b.t. faciliteiten, logistiek en leveranciers

Gisteren 4 juni 2024 is de productie gestart in de eerste Ford-fabriek speciaal voor elektrische voertuigen in Europa, na een investering van $2 miljard waarmee een historische fabriek is getransformeerd tot een productiefaciliteit van de toekomst.

2024 Ford Electric Explorer Production Start

De volledig elektrische Ford Explorer is het eerste model dat van de band rolt in het Ford Cologne Electric Vehicle Center. Het is een belangrijke stap op weg naar het produceren van een nieuwe generatie hoogwaardige elektrische personenauto’s voor Europa. Een tweede EV, een nieuwe sportieve crossover, wordt binnenkort onthuld. De productie ervan start later dit jaar in Keulen.

De elektrische Explorer combineert Duitse techniek, Amerikaanse bravoure en een superieure standaarduitrusting met een actieradius van meer dan 600 kilometer op één lading.1

 

“Het is in fantastisch om te zien hoe de fabriek in Keulen die in 1930 door Ford is gesticht, is omgetoverd tot een ultramoderne productiefaciliteit voor elektrische auto’s. De start van de massaproductie van elektrische voertuigen met de volledig elektrische Explorer luidt een nieuw tijdperk voor Ford in Europa in”, aldus Martin Sander, general manager van Ford Model e Europa.

2024 Ford Electric Explorer Production Start

Fabriek van de toekomst

Het Cologne Electric Vehicle Center in Duitsland is uitgerust met geavanceerde AI en een symfonie van honderden ultramoderne robots die in een nauwkeurige choreografie een nieuwe generatie hoogwaardige EV’s afleveren voor Europa. De “digitale tweeling” van de fabriek controleert en verbetert elke taak, om tot ongeëvenaarde kwaliteitsnormen te komen.

In het Cologne Electric Vehicle Center worden zelflerende machines en meer dan 600 nieuwe robots ingezet die las-, snij-, stof-, spuit- en samenvoegtaken uitvoeren in een complex ballet dat precisie, efficiëntie en kwaliteit garandeert.

2024 Ford Electric Explorer Production Start

 

In een nieuw controlecentrum wordt het hele productieproces realtime in de gaten gehouden. De “digitale tweeling” van de fabriek wordt weergegeven op een gigantisch touchscreen dat alle werkstations voorziet van gegevens over onder andere gereedschappen en machines, materiaalleveringen en arbeidsveiligheid. Werknemers in de productielijn geven met kleine touchscreens verdere informatie over de status van hun werkstation.

“Door elke stap in het productieproces te controleren, van de start van de productie tot het moment dat de banden de grond raken, realiseert Ford een ongekend hoge kwaliteit voor onze klanten”, zegt Rene Wolf, managing director Manufacturing, Ford-Werke

2024 Ford Electric Explorer Production Start

 

Duurzamere productie

Het Cologne Electric Vehicle Center is een van de efficiëntste autofabrieken ter wereld, door significante reducties in uitstoot, en in water- en energieverbruik.

Ford werkt aan de implementatie van een traject richting koolstofneutraliteit voor het Cologne Electric Vehicle Center. Nu de productie is begonnen, worden gegevens over de uitstoot van broeikasgas (GHG) gemonitord en vastgelegd voor onafhankelijke certificatie volgens de nieuwste internationale normen. Binnen dit traject naar koolstofneutraliteit verbetert Ford continu de koolstofefficiëntie en reduceert het de GHG-uitstoot.

2024 Ford Electric Explorer Production Start

 

Naast initiatieven om uitstoot, water- en energieverbruik te verlagen, bestaat alle elektriciteit en aardgas die nodig zijn voor de fabriek uit 100 procent gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit en biomethaan. Ford Motor Company streeft met het Road to Better plan naar een koolstof neutrale Europese productie in 2035 met betrekking tot alle faciliteiten, logistiek en leveranciers.

Bron | Ford Nederland

1 602 km based on full charge of Explorer RWD extended range. Estimated range using Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Figures shown are for comparability purposes and should only be compared with other vehicles tested to the same technical procedures. Actual range varies due to factors such as temperature, driving behaviour, route profile, vehicle maintenance, lithium-ion battery age and condition.

2 The energy received from national grid distribution systems is generated from different sources (both renewable and non-renewable). At Ford, certified renewable electricity means that for all electricity purchased to operate the Cologne Electric Vehicle Center, an equivalent amount of electricity produced from 100 per cent renewable sources will enter the national grid distribution systems.

Reacties zijn gesloten.