Prijzen nieuwe Ford Mondeo

Ford maakt prijzen en uitrusting van nieuwe Mondeo bekend,

  • Ford start de introductie nieuwe Mondeo met uitvoeringen in het midden- en hogere segment. Overige varianten worden medio oktober bekend gemaakt.
  •  Onderscheidend raffinement en superieure rijdynamiek door nieuwe wielophanging en besturing
  • Assortiment Mondeo aandrijvingen is met benzine-, diesel- en Hybrid-uitvoeringen gevarieerder dan ooit
  • Geavanceerde technologieën waaronder adaptieve LED-verlichting, Active Park Assist, Active City Stop, multicontourstoelen met massagefunctie, handsfree achterklep, SYNC 2-connectiviteit en opblaasbare veiligheidsgordels achterin, unicum in segment
  • Leverbaar in Nederland vanaf medio december met vanafprijzen van €31.195,-*
  • 20% fiscale bijtelling voor alle handgeschakelde diesels tot en met 132kW/180pk en Mondeo Hybrid
  • Zeer aantrekkelijk First Edition Pack voor snelle beslissers

Ford Nederland maakt vandaag de prijzen van de gloednieuwe Mondeo bekend. De nieuwste generatie van een van de meest succesvolle auto´s in het segment biedt een toonaangevende rijdynamiek, innovatieve technologie, hoogstaand comfort en een geraffineerd ontwerp.

All-New Ford Mondeo Pricing Announced; Petrol, Diesel and First

De nieuwe Ford Mondeo-lijn omvat in eerste instantie de Trend- en Titanium-modellen, die verkrijgbaar zijn met EcoBoost benzine- of TDCi dieselmotoren of als Hybrid. Medio oktober introduceert Ford meer Mondeo uitvoeringen, waaronder de Ambiente (het basismodel), de 1.0 EcoBoost en vierwielaangedreven varianten.

De nieuwe Mondeo is leverbaar als vierdeurs sedan (alleen Hybrid), vijfdeurs hatchback of wagon.

Befaamde Ford dynamiek, krachtige en zuinige motoren
De geheel nieuwe Mondeo is de eerste Europese Ford die wordt gebouwd op het nieuwe, mondiale CD-segmentplatform en is tevens de eerste Ford waarbij de nieuwe generatie van de integrale multilink-achterwielophanging wordt toegepast, voor nog meer raffinement en dynamiek.

De ingenieurs van Ford Europa namen het voortouw bij de wereldwijde ontwikkeling van het chassis van de geheel nieuwe Mondeo, die de beste rijdynamiek in zijn klasse blijft bieden. Voor het eerst zijn nu de zwaarte en de mate van directheid van de besturing aangepast aan de chassisinstellingen ‘comfort’, ‘normaal’ en ‘sport’ van het Interactive Vehicle Dynamics Control-systeem van Ford.

“De nieuwe Mondeo heeft een 10 procent stijvere carrosserie dan de vorige Mondeo en beschikt over vele technologieën voor een betere handling, zoals Torque Vectoring Control. Dat maakt dit model tot de meest responsieve Mondeo tot nu toe,” aldus Ulrich Koesters, Vehicle Line Director bij Ford Europa.

All-New Ford Mondeo Pricing Announced; Petrol, Diesel and First

Direct vanaf de introductie is de Mondeo leverbaar met de 1.5-liter en 2.0-liter EcoBoost benzinemotoren. Begin 2015 wordt de zuinige en verrassend krachtige 1.0-liter EcoBoost benzinemotor aan het assortiment toegevoegd. Deze laatste is voor het derde jaar achtereen uitgeroepen tot ‘International Engine of the Year’, een unicum!

Tevens direct leverbaar zijn de 1.6-liter en 2.0-liter TDCi dieselvarianten die hoge prestaties koppelen aan een zeer laag verbruik. Zo heeft de Mondeo 1.6 TDCi een voor CD-segment diesels toonaangevend lage CO2-uitstoot van slechts 94 g/km.**

De vierdeurs Mondeo Hybrid combineert een speciaal ontwikkelde 2.0-liter benzinemotor met een elektromotor en een lithium-ionaccu van 1,4 kW om een geoptimaliseerd brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot mogelijk te maken. De Mondeo Hybrid is de eerste benzine-hybride van Ford in Europa. De gemiddelde CO2-uitstoot van deze zuinige Mondeo is slechts 99 g/km**.

De uitgebreide technische specificaties van de verschillende aandrijflijnen worden in een later stadium bekend gemaakt.

All-New Ford Mondeo Pricing Announced; Petrol, Diesel and First

Toonaangevende verlichting en geavanceerde technologie
De geheel nieuwe Mondeo brengt de adaptieve LED-verlichtingstechnologie van Ford naar Europa. De geheel met LED’s uitgeruste koplampen zijn voorzien van het Adaptive Front Lighting System van Ford, waarbij de hoek en de intensiteit van de lichtbundel continu worden aangepast aan de omstandigheden.

De geheel nieuwe Mondeo is leverbaar met een geavanceerde parkeerassistent, waarmee bestuurders niet alleen kunnen fileparkeren, maar ook loodrecht kunnen inparkeren.

Deze geavanceerde parkeerfunctie biedt tevens Park-Out Assist, waarbij bestuurders worden geholpen bij het uitparkeren uit fileparkeerplekken, en Side Parking Aid, met zowel een scherm waarop de situatie wordt weergegeven als een hoorbaar waarschuwingssignaal bij obstakels naast, voor en achter de auto.

De Mondeo beschikt over vele aanvullende bestuurdersassistentiesystemen, bijvoorbeeld Active City Stop, dat de remmen voorbereidt als er een dreigende botsing wordt gedetecteerd en dat, als er geen reactie is van de bestuurder, bij snelheden onder 40 km/h de remmen activeert. Daarnaast stuurt Lane Keeping Aid de auto terug naar de eigen rijstrook als wordt gedetecteerd dat de auto onbedoeld de rijstrook verlaat. Beide assistentiesystemen zijn standaard op de Mondeo Titanium.

All-New Ford Mondeo Pricing Announced; Petrol, Diesel and First

Superieur comfort en innovatieve veiligheidsvoorzieningen
De baanbrekende opblaasbare veiligheidsgordels achterin, een wereldprimeur van Ford, maken hun Europese debuut in de geheel nieuwe Mondeo. Bij een ongeluk zet de gordel snel uit om de krachten van de botsing te verdelen over een lichaamsgebied dat vijfmaal groter is dan bij het gebruik van een gewone veiligheidsgordel.

Voorzieningen waarmee de Mondeo het comfort en het gemak voor bestuurders verder verhoogd zijn onder meer een elektrisch verstelbare stuurkolom met geheugenfunctie (unicum in klasse), multicontourstoelen met geavanceerde Active Motion-massagefunctie, een handsfree achterklep en een verwarmbaar stuurwiel.

Via het SYNC 2-connectiviteitssysteem met geavanceerde spraaksturing en een kleurenaanraakscherm van 8 inch (20 cm) kunnen bestuurders het navigatie-, telefoon-, entertainment-, en klimaatsysteem bedienen met behulp van gewone spreektaal. Bestuurders kunnen zelfs een lijst van plaatselijke restaurants laten verschijnen door te zeggen: “Ik heb honger”.

Met de innovatieve MyKey-technologie (unicum in segment) kunnen Mondeo-eigenaren hun autosleutel programmeren. Gewoonlijk is die bedoeld voor jonge bestuurders. Met MyKey kunnen inkomende telefoongesprekken worden geblokkeerd, kan de topsnelheid worden gelimiteerd, kan worden voorkomen dat de bestuurdersassistentie- en veiligheidsvoorzieningen worden uitgeschakeld, kan het maximumvolume van het audiosysteem worden beperkt, en wordt audiosysteem geheel uitgeschakeld als bestuurder en passagiers geen veiligheidsgordels dragen.

All-New Ford Mondeo Pricing Announced; Petrol, Diesel and First

Expressief ontwerp en superieure kwaliteit
De geheel nieuwe Mondeo heeft een elegant, sportief en uiterst expressief exterieur. Het interieur behoort met zijn geoptimaliseerde ergonomie en comfort, de hoogwaardige afwerking en ongekend hoge uitrusting tot de top in het segment.

Het profiel van de 4-deurs sedan en de 5-deurs hatchback is gebaseerd op dat van een coupé met lage daklijn. De vormgeving van het slanke zijprofiel geeft een indruk van ‘visuele lichtheid’, terwijl het geavanceerde en technische ontwerp aan de voorkant wordt gekenmerkt door de nieuwe, meer uitgesproken, trapezevormige grille van Ford, een motorkap met ‘power-domes’ en slanke, fraai uitgesneden verlichtingsunits.

In het interieur vinden Mondeo-bestuurders een instrumentenpaneel met digitale en analoge instrumenten. Een slanke, naar de zijkanten doorlopende middenconsole zorgt voor een sportieve, cockpit-achtige uitstraling. Het in zacht materiaal uitgevoerde dashboard, het met fluweel beklede opbergvak middenvoor en dito handschoenenkastje zijn voorbeelden van de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen en de algehele afwerking. De rug van de slim ontworpen voorstoelen is dunner dan gebruikelijk. Zo hebben de passagiers achterin meer beenruimte zonder dat dit ten koste gaat van het comfort van bestuurder en voorpassagier.

All-New Ford Mondeo Pricing Announced; Petrol, Diesel and First

Nederlandse uitvoeringen en vanafprijzen
De Ford Mondeo is direct vanaf de introductie leverbaar in twee uitrustingsniveau´s, drie carrosserievarianten en er is keuze uit benzine-, diesel- of hybride uitvoeringen. De Hybrid en alle handgeschakelde dieseluitvoeringen komen in aanmerking voor 20% fiscale bijtelling. De Mondeo Hybrid is uitsluitend verkrijgbaar als 4-deurs sedan. De overige uitvoeringen zijn leverbaar als sportieve 5-deurs hatchback of stijlvolle en extra ruime Wagon. De Wagon heeft een meerprijs van €1.500,- ten opzichte van de 5-deurs hatchback.

All-New Ford Mondeo Pricing Announced; Petrol, Diesel and First

Mondeo Trend
De zeer complete Mondeo Trend is standaard onder meer voorzien van vele luxe voorzieningen zoals dual zone automatische airconditioning, elektrisch bedienbare portierramen rondom, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een audiosysteem met 8 speakers, CD-speler en USB-aansluiting, Hill Start Assist, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, MyKey, een met leder bekleed stuurwiel, statische bochtverlichting, en guide-me-home verlichting.

De Ford Mondeo Trend is direct vanaf de introductie verkrijgbaar in de volgende varianten:
Benzine kW (pk) Vanafprijs* Bijtelling
Mondeo Trend 1.5 EcoBoost 6-bak 118 (160) €34.245,- 25%
Mondeo Trend1.5 EcoBoost automaat 118 (160) €37.245,- 25%
Diesel kW (pk) Vanafprijs* Bijtelling
Mondeo Trend 1.6 TDCi 6-bak 85 (115) €31.195,- 20%
Mondeo Trend 2.0 TDCi 6-bak 110 (150) €34.395,- 20%
Mondeo Trend 2.0 TDCi automaat 110 (150) €37.495,- 25%

All-New Ford Mondeo Pricing Announced; Petrol, Diesel and First

Mondeo Titanium
De luxueuze Mondeo Titanium biedt boven de Trend ondermeer FordKeyless Entry, de FordPower startknop, Lane Keeping Aid, Traffic Sign Recognition, Active City Stop, elektrisch inklapbare buitenspiegels, regen- en lichtsensoren en een grootlichtassistent.

Het hoogwaardig afgewerkte interieur is voorzien van sportieve voorstoelen en instaplijsten van geborsteld roestvrijstaal. Het exterieur van de Mondeo Titanium is voorzien van chromen afwerkingsdetails rondom de zijramen, een in hoogglans zwart en chroom afwerkte grille en 16-inch 10-spaaks lichtmetalen velgen.

De Ford Mondeo Titanium is direct vanaf de introductie verkrijgbaar in de volgende varianten:
Benzine / Hybrid kW (pk) Vanafprijs* Bijtelling
Mondeo Titanium Hybrid sedan 130 (177) €37.995,- 20%
Mondeo Titanium 1.5 EcoBoost 6-bak 118 (160) €36.695,- 25%
Mondeo Titanium 1.5 EcoBoost automaat 118 (160) €39.695,- 25%
Mondeo Titanium 2.0 EcoBoost automaat 149 (203) €43.695,- 25%
Mondeo Titanium 2.0 EcoBoost automaat 176 (240) €47.195,- 25%
Diesel kW (pk) Vanafprijs* Bijtelling
Mondeo Titanium 1.6 TDCi 6-bak 85 (115) €33.595,- 20%
Mondeo Titanium 2.0 TDCi 6-bak 110 (150) €36.795,- 20%
Mondeo Titanium 2.0 TDCi automaat 110 (150) €37.795,- 25%
Mondeo Titanium 2.0 TDCi 6-bak 132 (180) €38.695,- 20%
Mondeo Titanium 2.0 TDCi automaat 132 (180) €41.695,- 25%

Opties en pakketten*

De Ford Mondeo is optioneel leverbaar met een groot aantal geavanceerde voorzieningen die het comfort, de connectiviteit en de actieve veiligheid op een ongekend hoog niveau brengen.

All-New Ford Mondeo Pricing Announced; Petrol, Diesel and First

De meeste voorzieningen zijn samengevoegd in gunstige geprijsde pakketten, waaronder:

Zeer aantrekkelijk First Edtion Pack vanaf €1.595,-
Ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe Mondeo biedt Ford tot nader order voor de Titanium-varianten een zeer interessant First Edition pakket. Dit pakket bestaat uit de Adaptieve LED-verlichting, SYNC 2, het spraakgestuurde connectiviteitssysteem van Ford met een 8-inch touchscreen, DAB radio, een navigatiesysteem, een geavanceerde parkeerassistant met Park out Assist en een elektrisch bedienbare achterklep met handsfree bediening (alleen hatchback en wagon).

De prijs van dit pakket bedraagt voor de 4-deurs Mondeo Hybrid €1.595,- en voor de 5-deurs hatchback en wagon €1.995,-. Normaliter bedraagt de gezamenlijke productwaarde van deze opties maar liefst €5.025,-.

Enkele voorbeelden van andere interessante pakketten en opties zijn:

Business Pack €1.150,- Titanium / €1.450,- Trend
Navigatiesysteem, SYNC 2 met 8-inch touchscreen, DAB radio, geavanceerde parkeerassistent met Park-Out Assist

Titanium X-Pack €1.550,-
Adaptieve LED-verlichting, elektrisch bedienbare achterklep met handsfree bediening

Titanium Styling Pack €3.550,-*****
18-inch 5-spaaks lichtmetalen wielen met 235/45R18 banden, sportieve voor- en achterbumpers, sideskirts, subtiele achterspoiler, met aluminium afgewerkte pedalen, Privacy Glass, sportief onderstel.
Titanium Ultimate Pack €2.400,-
Adaptieve cruise control, adaptief onderstel, 10-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen, een elektrisch verstelbare stuurkolom, memory-functie voor de stuurkolom en bestuurdersstoel, verwarmbaar stuurwiel
Premium Comfort Seat Pack €3.100,-
Premium lederen bekleding, 10-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen, memory-functie bestuurdersstoel, variabel verwarm- en ventileerbare voorstoelen, massagefunctie voorstoelen met 11 variabel instelbare luchtkussens.
Winter Pack €350,-***
Verwarmbaar stuurwiel, variabel verwarmbare voorstoelen

Trend Appearance Pack €250,- op TDCi / €850,- op EcoBoost
16-inch 10-spaaks lichtmetalen velgen met 215/60 R16 banden, mistlampen in de voorbumper, onderzijde bumpers in carrosseriekleur, chroomafwerking rondom de zijramen en mistlampen, elektrisch inklapbare buitenspiegels met geïntegreerde instapverlichting.
Individuele opties Prijs*
2 opblaasbare veiligheidsgordels achterin €200,-
Adaptive Cruise Control €1.300,-***
Blind Spot Information System €550,-
Elektrisch verstelbare stuurkolom met geheugen €300,-****
Panoramadak €950,-***

Per direct te bestellen, in Nederlandse showrooms vanaf medio december
De nieuwe Ford Mondeo is per direct te bestellen bij de Nederlandse Ford dealers en staat medio december in de showrooms. Medio oktober breidt Ford de Mondeo-line up verder uit met onder meer de 1.0 EcoBoost, de 2.0 TDCi AWD en een Ambiente basismodel, waarvan de prijzen en specificaties in een later stadium bekend worden gemaakt.

# # #
*) Genoemde prijzen inclusief BTW/BPM, en, indien van toepassing, exclusief kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en leges. Prijzen kunnen te allen tijde wijzigen.
**) Alle vermelde verbruikscijfers zijn in overeenstemming met richtlijn 93/116/EG. De verbruikscijfers zijn berekend volgens de testcyclus die wordt gebruikt voor de officiële uitlaatgasemissiemetingen. Voorts zijn de op de www.ford.nl vermelde verbruikscijfers in overeenstemming met bijlage 3 van het Besluit etikettering energieverbruik. personenauto’s van 3 november 2000.
***) Genoemde prijs is vanafprijs
****) Alleen te bestellen i.c.m. elektrisch verstelbare voorstoelen
*****) Alleen beschikbaar op de 2.0 EcoBoost-uitvoeringen. 18-inch lichtmetalen wielen verhogen de CO2-uitstoot met 2 g/km en verhogen derhalve de basisprijs van de auto met €252,- (BPM).

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.