Prijzen nieuwe Ford Focus bekend

Nieuwe Ford Focus: nu te bestellen vanaf € 23.765

• Eerste prijzen zijn bekend, vanaf juli leverbaar bij de Nederlandse Ford-dealers

• Keuze uit 5-deurs of wagon en breed aanbod aan EcoBoost benzine- en EcoBlue dieselmotoren

• Start met vier complete uitvoeringen: Trend Edition, Trend Edition Business, ST Line Business en Titanium Business

• Luxueuze Vignale en robuuste Active uitvoeringen volgen na de zomer

2019 Ford Focus ST-Line

Ford heeft begin deze maand de technologisch meest vooruitstrevende Focus ooit geïntroduceerd. In alle opzichten – design, technologie, prestaties en wegligging – maakt het model een enorme stap voorwaarts. De nieuwe Ford Focus is met ingang van vandaag te bestellen, in juli staat hij bij de Nederlandse dealers. Prijzen beginnen bij € 23.765.

De compleet nieuwe Ford Focus luidt een nieuw tijdperk in met technologie, comfort, ruimte en rijbeleving. Het is het eerste model van Ford dat ontworpen is via een nieuwe “human-centric” designfilosofie. Die koppelt een aantrekkelijke styling aan toonaangevende aerodynamica, en tegelijk een ruimer interieur met materialen van hoge kwaliteit en een sublieme afwerking.

2019 Ford Focus ST-Line

Naast een compleet nieuwe design – zowel exterieur als in het interieur – onderscheidt de nieuwe Focus zich nadrukkelijk door technologische innovaties. Met name op het gebied van veiligheids- en bestuurder assistentiesystemen neemt de middenklasser van Ford een enorme vlucht.

Download hier de prijslijst of brochure op: Ford.nl

Voorbeelden van technologisch geavanceerde systemen in de nieuwe Focus zijn:

  • Adaptive Cruise Control (ACC) nu met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring voor moeiteloos rijden in langzaam rijdend en stoppend fileverkeer
  • Adaptive Front Lighting System met nieuwe, camera gestuurde bochtverlichting die de lichtbundels van de koplampen aanstuurt door bochten en verkeersborden te monitoren – uniek in de auto-industrie
  • Active Park Assist 2 dat nu ook de bediening van de automaat, het gaspedaal en de remmen overneemt voor volledig autonoom parkeren
  • Ford’s eerste Head-up display (HUD) in Europa, waardoor de bestuurder beter de ogen op de weg en het verkeer gericht kan houden
  • Unieke Evasive Steering Assist die de bestuurder helpt om afremmende of langzamer rijdende voorliggers te ontwijken om een aanrijding te voorkomen

2019 Ford Focus ST-Line

Efficiënte EcoBoost- en EcoBlue-motoren

Technologisch geavanceerd zijn tevens de motoren in de nieuwe Focus. Hij wordt leverbaar met een doorontwikkelde versie van Fords veelgeprezen 1.0 EcoBoost en een nieuwe 1.5 EcoBoost driecilindermotor. Beide benzinemotoren hebben technologie voor cilinderuitschakeling die voor het eerst wordt toegepast bij driecilinders. Op dieselgebied staan de nieuwe 1.5 en 2.0 EcoBlue-motoren synoniem voor ultieme brandstofefficiency. De eveneens nieuwe achttraps automaat stemt het schakelen af op de rijstijl van de bestuurder. De bediening van de automaat gaat met een stijlvolle en ergonomische draaiknop.

2019 Ford Focus ST-Line

Toonaangevend in rijdynamiek

Traditiegetrouw is de nieuwe Focus wederom toonaangevend op het gebied van rijdynamiek en comfort. Ingrediënten voor die rol zijn onder andere de instelbare rijmodi, een 20 procent hogere torsiestijfheid en een onafhankelijke achterwielophanging met Continuously Controlled Damping – een primeur voor de Focus.

2019 Ford Focus Active

Vier complete uitvoeringen

Twee weken na de onthulling van de nieuwe Ford Focus zijn nu ook de Nederlandse prijzen bekend. Die beginnen bij € 23.765 voor de 5-deurs Ford Focus Trend Edition met de 74 kW/100 pk sterke 1.0 EcoBoost benzinemotor. De meerprijs voor de extra ruime Focus wagon bedraagt € 1.000.

Als extra complete Trend Edition Business is de 5-deurs Focus er vanaf € 24.715. De sportieve Focus ST Line Business staat in de prijslijst vanaf € 27.565. De luxe Focus Titanium Business is er vanaf € 27.115.

2019 Ford Focus Wagon Titanium Studio

Automatisch schakelen met de nieuwe achttraps automaat is mogelijk vanaf de Focus ST-Line Business, voor € 31.315. Voor dieselliefhebbers starten de prijzen bij € 26.565 voor de 5-deurs Focus Trend Edition met 1.5 EcoBlue motor.

De nieuwe Ford Focus is in ons land inmiddels te bestellen, in juli arriveert het model bij de Nederlandse Ford-dealers.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.