Prijzen Ford Focus ST Hatchback & Wagon automaat, bekend

Begin dit jaar stelde Ford de nieuwe Focus ST aan de wereld voor. Ford breidt de prijslijst nu uit met een versie voorzien van een automatische transmissie.

De ST-versie van de huidige generatie Focus werd februari dit jaar naar voren geschoven. De ST, die tot de komst van de RS de krachtigste variant is van de Focus-familie, is leverbaar als Hatchback én als Wagon, en daarmee volgt Ford de lijn van de vorige generatie Focus ST.

2019 Ford Focus ST Wagon

Wél nieuw: de Focus ST zou voor het eerst ook met een automatische transmissie leverbaar worden. AutoWeek kan exclusief de prijzen van die nieuwe versies melden.

2019 Ford Focus ST Wagon

Ford vraagt € 52.510 voor de Focus ST Hatchback met zeventraps automaat. Voor de Focus ST Wagon in die configuratie moet je € 53.760 neertellen. Een vergelijking: de handgeschakelde Focus ST Hatchback en Wagon kosten respectievelijk € 49.510 en € 50.760.

2019 Ford Focus ST Wagon

Net als de handgeschakelde ST’s hebben de automatisch schakelende varianten een 280 pk (420 Nm) 2.3 Ecoboost viercilinder onder de kap. De handgeschakelde Focus ST Hatchback en Wagon sprinten respectievelijk in 5,7 en 5,8 tellen naar 100 km/h.

2019 Ford Focus ST Wagon

De van een automaat voorziene Hatchback en Wagon hebben respectievelijk 6,0 en 6,1 tellen voor dezelfde sprint nodig. De topsnelheid van alle ST’s ligt op 250 km/h. Het gemiddeld verbruik van de ST Hatchback en ST Wagon met automaat is vastgesteld op 7,8 l/100 km.

Bron | Autoweek.nl  – Foto’s | Ford

Op zoek naar Wallpapers van de nieuwe Ford Focus ST in alle uitvoeringen, klik dan hier

Reacties zijn gesloten.