Powershift-automaat voor 2016 Focus ST diesel

Ford Focus ST diesel nu verkrijgbaar met PowerShift-automaat

  • Europese verkoop van Ford Focus ST verdubbeld sinds uitbreiding van assortiment met dieselmotoren in 2015, waarbij in de eerste tien maanden van het jaar 10.000 ST’s werden verkocht*
  • 46 procent van de Focus ST-klanten in Europa kiest voor nieuwe dieselmotor met 185 pk en 54 procent kiest voor EcoBoost-benzinemodel met 250 pk
  • De Focus ST-dieselversie is per direct bestelbaar met PowerShift-zestrapstransmissie met dubbele koppeling, en kan vanaf begin 2016 worden geleverd
  • PowerShift-uitvoering is snelste dieselauto van Ford ooit en sprint in 7,7 seconden van 0 naar 100 km/u; met een CO2-uitstoot van 119 g/km en een brandstofverbruik van 4,6 l/100 km**
2016 Focus ST diesel Powershift transmission

2016 Focus ST diesel Powershift transmission

De verkoop van de Ford Focus ST is verdubbeld sinds de introductie van het nieuwe model, met vanaf begin 2015 voor het eerst een uitbreiding van het assortiment met een dieselmotor, waardoor klanten in de eerste tien maanden van het jaar maar liefst 10.000 Focus ST’s kochten*

De vraag in Europa is gelijkmatig verdeeld tussen de twee motorversies. 46 procent kiest voor de Focus ST met een dieselmotor van 185 pk, en 54 procent kiest voor de EcoBoost-benzineversie van 250 pk.

Ford biedt de Focus ST diesel nu aan met een PowerShift-zestrapstransmissie met dubbele koppeling, die vanaf begin 2016 kan worden geleverd.

2016 Focus ST diesel Powershift transmission

2016 Focus ST diesel Powershift transmission

“De nieuwe Focus ST is al vanaf dag één een daverend succes bij onze klanten”, aldus Roelant de Waard, Vice President Marketing, Sales & Service bij Ford Europa. “Dieselrijders hebben nu de mogelijkheid om te kiezen voor de Focus ST TDCi met PowerShift-transmissie, waarmee ze snel kunnen overschakelen tussen automatische en sportief handmatig schakelen.”

De nieuwe Focus ST met PowerShift-transmissie is de snelst accelererende dieselauto ooit van Ford en trekt in 7,7 seconden op van 0 naar 100 km/u, 0,4 seconden sneller dan de handmatige variant. Bovendien heeft de auto een CO2-uitstoot van slechts 119 g/km met een gecombineerd brandstofverbruik van slechts 4,6 l/100 km.**

De Ford PowerShift-transmissie geeft de bestuurder van de Focus ST TDCi de keuze of ze in de volledig automatische modus willen rijden of handmatig willen schakelen met behulp van schakelpeddels die achter het stuurwiel zijn gemonteerd.

2016 Focus ST diesel Powershift transmission

2016 Focus ST diesel Powershift transmission

Bestuurders kunnen voor een dynamischere rijervaring ook de sportmodus selecteren door de versnellingspook in de S-positie te zetten. Dit is mogelijk dankzij een sportief schakelprogramma waarmee bij een hoger motortoerental wordt opgeschakeld en bij afremmen wordt teruggeschakeld voor een verbeterde voertuigbeheersing.

Rijk uitgerust
De Focus ST is zeer rijk uitgerust en beschikt standaard over: 18 inch lichtmetalen velgen, dual zone automatische airconditioning, Torque Vectoring Control, lederen elektrisch verstelbare Recaro sportstoelen, SYNC2-connectiviteitssysteem met navigatie en 8 inch kleuren aanraakscherm en adaptieve Bi-Xenon koplampen.

Naast het uitgebreide assortiment transmissies biedt de nieuwste Focus ST van Ford geoptimaliseerde technologieën voor de chassisregeling en een speciaal afgestelde wielophanging en stuurinrichting. Dit zorgt voor een rijervaring die nog responsiever, uitgebalanceerder en verfijnder is.

De vijfdeurs Focus ST TDCi PowerShift kost € 42.000. De handgeschakelde benzine variant kost € 39.000. De Wagon heeft met beide motorisaties een meerprijs van € 1.000.

2016 Focus ST diesel Powershift transmission

2016 Focus ST diesel Powershift transmission

* Ford verstrekt verkoopcijfers voor de 20 belangrijkste Europese markten waar Ford wordt vertegenwoordigd door nationale verkooporganisaties. De 20 belangrijkste markten in Europa zijn de volgende: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

** The declared Fuel/Energy Consumptions, CO2 emissions and electric range are measured according to the technical requirements and specifications of the European Regulations (EC) 715/2007 and (EC) 692/2008 as last amended. Fuel consumption and CO2 emissions are specified for a vehicle variant and not for a single car. The applied standard test procedure enables comparison between different vehicle types and different manufacturers. In addition to the fuel efficiency of a car, driving behaviour as well as other non-technical factors play a role in determining a car’s fuel/energy consumption, CO2 emissions and electric range. CO2 is the main greenhouse gas responsible for global warming.

Bron | Ford Nederland

2016 Focus ST diesel Powershift transmission

2016 Focus ST diesel Powershift transmission

Reacties zijn gesloten.