Plannen Ford Focus fabriek Saarlouis Duitsland, wordt het een belegger of koper?

In juni 2022 kondigde FoMoCo aan dat de Valencia assemblagefabriek in Spanje zal worden omgezet om later dit decennium elektrische voertuigen te produceren, terwijl de Ford Saarlouis, assemblagefabriek in Duitsland in 2025 de productie zou stoppen, hoewel de automaker nog steeds actief op zoek is naar een belegger voor de faciliteit. Een lijst die eerder de Chinese EV-maker BYD bevatte, evenals Magna International en VDL Nedcar, maar zagen er bij nader inzien vanaf.

Ford Focus Sketches Active

Zoals Fordauthority afgelopen juni meldde, trok de Ford Saarlouis fabriek later ‘een grote investeerder’ aan, hoewel die naamloze entiteit zich naar verluidt terugtrok uit de deal voor de faciliteit afgelopen oktober, zouden er momenteel gesprekken zijn met een andere belegger(s), volgens Automotive News Europe.

Ford Focus Sketches Interior

Ga hier naar eerdere items over de Ford Focus fabriek in Saarlouis Duitsland

“Ik blijf ervan overtuigd dat we een oplossing voor de fabriek zullen vinden om zoveel mogelijk banen te behouden,” zei Saarland president, Anke Rehlinger, die opmerkte dat gesprekken momenteel aan de gang zijn met een belegger uit de auto-industrie, hoewel het onduidelijk is wie dat zou kunnen zijn of met welk bedrijf ze kunnen worden geassocieerd. “Bovendien zijn er andere alternatieven voor de fabriek als er geen auto-belegger wordt gevonden.” Rehlinger merkte ook op dat een recente beslissing om EV -subsidies in Duitsland te beëindigen, het proces niet zal beïnvloeden. “Ik geloof dat een dergelijke beslissing uiteindelijk geen grote investering in gevaar zou brengen,” zei ze.

Ford Focus ST-Line Sketches

Ford heeft eerder aangekondigd dat het zou stoppen met het produceren van de Ford Focus in de Saarlouis fabriek in 2025, maar afgelopen maart onthulde dat het van plan is om de faciliteit open te houden tot 2032, met een verminderd personeelsbestand van ongeveer 1.000 werknemers, versus de 4.500 die er momenteel nog werken.

Hiermee blijft het voorlopig nog onduidelijk wat de automaker van plan is met de fabriek na 2025, hoewel het gewoon een poging kan zijn om nieuwe investeerders aan te trekken die misschien de activiteiten wil overnemen.

In de tussen blijft de productie van de Ford Focus voorlopig in de Saarlouis-fabriek doorgaan, hoewel het langlopende model volgend jaar zal worden stopgezet.

Daar aan toegevoegd, dat de productie inmiddels sterk verlaagd is en Ford dit blijft ‘afbouwen’, en naar alle waarschijnlijkheid de productie na de zomervakanties helemaal zal staken.

Via Bron | Fordauthority.com

Reacties zijn gesloten.