Overig Ford Nieuws | Ford Pro start de verkoop van de nieuwe compacte Transit Connect

Geheel nieuwe Transit Connect nu te bestellen

  • Transit Connect met 2.0 EcoBlue dieselmotor nu te bestellen, leveringen starten in de loop van de zomer
  • Nieuwste generatie Transit Connect bouwt voort op sterke reputatie op het gebied van laadvermogen, comfort, rijgedrag en betrouwbaarheid
  • Verbeterde technologieën en digitale cockpit zorgen voor meer premium uitstraling

Ford Pro start de verkoop van de nieuwe compacte Transit Connect met EcoBlue dieselmotor als onderdeel van de complete vernieuwing van de bedrijfswagen line-up.

2024 Ford Transit Connect v.a. nu te koop – Foto Extra groot 😉

Het aanbod van de nieuwe Transit Connect start met de 2.0 EcoBlue dieselmotor met 102 en 122 pk. De eerste is altijd gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen, terwijl de 122 pk motor altijd samen gaat met de 7-traps PowerShift automaat met dubbele koppeling voor snelle en soepele schakelacties zonder koppelverlies.

Ford Pro verwacht dat het officiële brandstofverbruik uitkomt op een zeer zuinige 5,5 l/100 km (WLTP). De Transit Connect PHEV wordt voor het einde van het jaar aan het aanbod toegevoegd.

2024 Ford Transit Connect v.a. nu te koop

Klanten profiteren van een groot laadvolume en verbeterd gebruiksgemak. De bestelauto heeft een laadvolume tot 3,7 m3. Bovendien beschikt de Transit Connect standaard over een digitale cockpit met uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden en het meest complete aanbod van geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen tot nu toe.

Van eenmanszaak tot een ondernemer met een groot wagenpark: eigenaren van de Transit Connect verbeteren de productiviteit dankzij de diensten van Ford Pro. Deze diensten bestaan onder meer uit software, onderhoud, flexibele financieringsprogramma’s en specifieke telematicadiensten.

2024 Ford Transit Connect v.a. nu te koop

De volledig nieuwe derde generatie van de populaire en compacte Transit Connect is onderdeel van het sterkste aanbod Ford Pro-modellen tot nu toe. Daartoe behoren ook de nieuwe Transit Courier en de aanstaande volledig elektrische E-Transit Courier.

De productie van de Transit Connect gaat in het tweede kwartaal van 2024 van start. In de loop van de zomer start vervolgens de levering aan klanten.

2024 Ford Transit Connect v.a. nu te koop

Klaar voor het zware werk

De Transit Connect is ontworpen voor brede inzetbaarheid. Voor levering in 2024 biedt Ford Pro het model aan met lange wielbasis. Voor klanten die liever kiezen voor een korte wielbasis heeft Ford Pro de nieuwe Transit Courier in het gamma.

De besteluitvoering biedt een groot laadvolume van 3,7 m3. Het maximale laadvermogen is 792 kg en het maximale trekgewicht een indrukwekkende 1.500 kg.

2024 Ford Transit Connect v.a. nu te koop

Extra productiviteit dankzij Ford Pro

Dankzij ondersteuning van Ford Pro kunnen de gebruikers van de Transit Connect hun productiviteit verbeteren, door de uptime te maximaliseren en de gebruikskosten te verlagen. Het nieuwe model biedt bovendien voordelen voor wagenparkbeheerders, dankzij koppeling met de Ford Pro Telematics software.

2024 Ford Transit Connect v.a. nu te koop

Ford Pro heeft in zijn Ford Pro Converter-netwerk meer dan 200 partners in heel Europa. Deze partners kunnen bedrijfswagens voorzien van populaire aanpassingen zoals het installeren van koeling of stellages, alles met technische ondersteuning en goedkeuring van Ford Pro Special Vehicles. De aftersales-ondersteuning van deze partners is op hetzelfde niveau als dat van Ford Pro zelf.

2024 Ford Transit Connect v.a. nu te koop

Geavanceerde technologie voor een premium beleving

Een 10-inch digitaal instrumentenpaneel is standaard voor alle modellen. Het systeem heeft een hoofdscherm met instelbare weergave, met daarnaast een tweede scherm met voertuiginformatie. Centraal op het dashboard bevindt zich een 10-inch touchscreen13 met Connected Navigation14, wat samen zorgt voor een stijlvolle en productieve digitale cockpit.

2024 Ford Transit Connect v.a. nu te koop

Bestuurders die voor de navigatie een telefoon gebruiken of die onderweg contact willen leggen met klanten is draadloos Apple Carplay en Android Auto beschikbaar15, met draadloos opladen voor de Limited-modellen16. Ook het onderweg opladen van grotere apparaten zoals laptops of gereedschappen is eenvoudig, dankzij USB-C-aansluitingen in de cabine met een vermogen tot 45 watt.

2024 Ford Transit Connect v.a. nu te koop

In combinatie met stuurwielverwarming is ook te kiezen voor de optionele verwarmbare voorstoelen die zijn gecertificeerd door het toonaangevende Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR). Deze stoelen zijn voorzien van een viervoudig elektrisch verstelbare lendensteun en instelbare ondersteuning van de benen voor optimaal zitcomfort.

De standaard bestuurdersassistentiesystemen10 van de Transit Connect zijn Pre-Collision Assist met Auto Emergency Braking en Forward Collision Warning, Evasive Steer Assist en Intersection Assist. Zo worden aanrijdingen met andere weggebruikers voorkomen of worden de gevolgen ervan verminderd.

2024 Ford Transit Connect v.a. nu te koop

Een achteruitrijcamera en Blind Spot Information System met Cross-Traffic Alert zijn standaard voor de hogere uitrustingsniveaus en geven de bestuurder nog meer zekerheid bij het manoeuvreren10. Net als bij de nieuwe Transit Custom helpt Exit Warning om ongevallen met een openslaand portier bij het uitstappen te voorkomen10.

 

Het modelaanbod van de Transit Connect bestaat uit twee aantrekkelijke uitvoeringen:

  • Trend – gericht op wagenparkbeheerders en prijsbewuste klanten. Leverbaar vanaf € 22.900,- (ex. BTW/BPM)
  • Limited – luxueus uitgevoerd met o.a. navigatie integratie in digitaal intrumentenpaneel
    neerklapbare passagiersstoel met geïntegreerd werkvlak, Ford Co-Pilot 360 Assist Plus en 17-inch lichtmetalen velgen. Leverbaar vanaf € 25.400,- (ex. BTW/BPM)

De prijslijst is hier te vinden.

Bron | Ford Nederland

# # #

De vermelde WLTP-waarden voor brandstof-/energieverbruik, CO2-emissie en elektrische actieradius zijn bepaald aan de hand van de technische vereisten en specificaties van de Europese regelgeving (EC) 715/2007 en (EU) 2017/1151 zoals laatst gewijzigd. De toegepaste standaard testprocedures maken het mogelijk om verschillende voertuigen van verschillende fabrikanten met elkaar te vergelijken.

Maximaal laadvermogen kan afwijken op basis van geïnstalleerde accessoires en de voertuigconfiguratie. Zie het label op de portiersponning voor het laadvermogen van het specifieke voertuig.

Het maximale trekgewicht is afhankelijk van lading, voertuigconfiguratie, geïnstalleerde accessoires en het aantal passagiers. Lading en laadvermogen worden beperkt door gewicht en gewichtsverdeling.

Bestuurdersassistentiesystemen zijn een aanvulling op en geen vervanging van de oplettendheid van de bestuurder. Deze moet zelf de situatie blijven inschatten en het voertuig blijven besturen. Evasive Steering neemt de besturing niet over. Intersection Assist detecteert niet alle voertuigen op een kruising en kan voetgangers en fietsers over het hoofd zien. De systemen zijn geen vervanging voor veilig rijgedrag. Zie de gebruikshandleiding van het voertuig voor de details en beperkingen.

12 Lading en laadcapaciteit zijn beperkt door gewicht en gewichtsverdeling.

13 Rijdt niet terwijl u bent afgeleid of gebruikmaakt van handheld apparaten. Gebruik indien mogelijk spraakbediening. Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar wanneer het voertuig in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle smartphones.

14 Voor navigatiediensten zijn SYNC 4 en FordPass Connect en aanvullend Connect Service en de FordPass-app noodzakelijk (zie FordPass Voorwaarden voor details). Betreffende voertuigen hebben een 12 maanden lange probeerperiode voor navigatiediensten, die ingaat op de begindatum van de voertuiggarantie. Klanten moeten de probeerversie van de navigatie ontgrendelen door hun FordPass-account in het voertuig te activeren. Voor Connected Navigation is een jaarlijks servicecontract noodzakelijk. Connected diensten en functies zijn afhankelijk van het lokale netwerkontvangst. Nieuwe ontwikkelingen op gebied van technologie, mobiele netwerken en voertuigen kunnen de functionaliteit beperken en de werking van connected functies verhinderen. De FordPass-app, geschikt voor bepaalde smartphone-platforms, is beschikbaar via download. Berichten- en datatarieven kunnen van toepassing zijn.

15 Smartphone met actieve dataservice en compatibele software is vereist. SYNC 4 stuurt geen producten van derden aan. Derden zijn zelf verantwoordelijk voor de werking van hun producten.

16 Het draadloos opladen volgens Qi-standaard is mogelijk niet compatibel met alle smartphones.

# # #

Reacties zijn gesloten.