Overig Ford nieuws | Ford komt als eerste autofabrikant met digitale kentekenplaten

Bij Amerikaanse Ford dealer kun je nu terecht voor de digitale platen

In 1997 hadden we al Nederlandse digitale kentekenplaten. Daarvoor moest je wel Windows 98 opstarten en A2 Racer hebben. In verschillende Amerikaanse staten mag je in het echte leven je kentekenplaten vervangen door schermpjes. Voor zo’n display kun je bij meer dan driehonderd Ford-dealers terecht in Arizona, Californië en Michigan.

Ford Digital Licence Plate

Voor de speciale kentekenplaten werkt Ford samen met een bedrijfje genaamd Reviver. Eigenlijk is de digitale kentekenplaat niet veel meer dan een zwart-witschermpje dat jouw kenteken laat zien. In Nederland zou het weinig toevoegen, want als er niets raars gebeurt, draagt een auto zijn hele leven dezelfde kentekenplaat. Alleen de mogelijkheid om het zinnetje onder het kenteken aan te passen, is nog wel grappig voor hier.

Ford Digital Licence Plate

In Amerika is het wat handiger. Zo kun je tegen betaling je eigen kenteken kiezen en sommige staten hebben meerdere opties voor een achtergrond. In Californië kun je bijvoorbeeld kiezen uit een zwarte of een witte achtergrond. Ook moeten Amerikanen in sommige staten een registratiedatum op het kenteken tonen. Nu gebeurt dat met stickertjes die je op de plaat moet plakken, maar dat is bij deze plaat dus niet nodig.

Ford Digital Licence Plate

Niet alleen maar leuke gimmick

De maker van de kentekenplaten vertelt dat de schermpjes er niet alleen voor de lol zijn. Er zit een ’tracker’ in waardoor je kunt zien waar je auto is wanneer hij gestolen is. Daarnaast kun je ook duidelijk aangeven op de plaat dat de auto gestolen is. Als andere weggebruikers dit zien, bellen ze hopelijk de politie. Als de auto in de showroom staat, kun je het logo van de dealer laten zien.

Ford Digital Licence Plate

Overigens bleken de servers van Reviver niet geweldig te zijn beveiligd. Begin dit jaar wisten hackers in de systemen van het bedrijf te komen. Daar vonden de krakers niet alleen de live locatie van de digitale platen, maar ze konden ook de teksten onder de kentekens aanpassen. Volgens de platenmaker zijn er hierna maatregelen genomen tegen datalekkage.

Meer weten over het bedrijf Reviver klik dan hier

Ford Digital Licence Plate

Wat kosten de digitale kentekenplaten van Ford?

Reviver heeft twee soorten platen: een op batterijen en een die je via een kabel aansluit op de auto. De versie op batterijen kost omgerekend ongeveer 560 euro of ongeveer 70 euro per jaar op abonnementsbasis. Wil je de digitale kentekenplaten liever aansluiten? Dan betaal je omgerekend ongeveer 700 euro of 90 euro per jaar als je een abonnement neemt.

Via Bron | Topgear.nl

Ford Digital Licence Plate

Reacties zijn gesloten.