Ook Ford Focus in China ondergaat facelift en lijkt nu net iets meer op het Europees model

Zwart masker voor de Ford Focus, toch zijn er verschillen.

Grofweg een half jaar geleden stelde Ford in Europa de vernieuwde Focus voor. Ook in China gaat de Focus onder het mes, maar aldaar drogen de wijzigingen die Ford op het model doorvoert net iets anders op.

AutoWeek kon je onlangs al de eerste foto’s van de gefacelifte Chinese Ford Focus laten zien. Die platen waren voor de Nederlandse markt weinig relevant, maar voor wie het interessant vindt om te zien hoe modellen van markt tot markt verschillen mogelijk toch enigszins intrigerend.

De Chinese Focus leek namelijk meer in lijn te gaan lopen met het Europese model. De Chinese tak van Ford laat nu de herziene Focus als ST-Line zien. Wat blijkt? Hij lijkt inderdaad meer op het Europese model, maar er zijn toch verschillen.

2022 Ford Focus in China krijgt facelift

Ford Focus ST-Line (China)

Ford geeft de Focus met ST-Line-pakket in China namelijk compleet eigen bumperwerk aan zowel voor- als achterzijde. Daarnaast zien we dat de Focus met ST-Line-aankleding een zwart masker dragen. De vernieuwde Focus zonder ST-Line-opsmuk – die nog gepresenteerd moet worden – moet het zonder dit zwarte frame rond de grille doen. Maar er zijn meer verschillen.

2022 Ford Focus in China krijgt facelift

 

Zo heeft de grille van de Chinese Focus een andere indeling. In het geval van de getoonde auto’s is ook de inhoud van de koplampen anders, maar dat is een uitvoeringsverschil. Het is opvallend dat Ford de Chinese Focus dichter bij het Europese model brengt, maar toch onderscheid tussen de modellen aanbrengt. Aanvankelijk deed Ford juist zijn best om de Chinese Focus een geheel eigen smoeltje te geven.

2022 Ford Focus in China krijgt facelift

 

Ford Focus ST-Line (Europa)

Wie nog niet enkele millimeters van zijn stoel is gegleden van kleinschalige verbazing, moet even het interieur van de Chinese Focus gadeslaan. Daarin zien we namelijk een afwijkend knoppeneilandje van de klimaatregeling én een anders gevormd infotainmentsysteem. Het scherm is platter en breder dan dat van de Europese Focus (foto 16). Ook op motorengebied is er Focus-nieuws. In China vervangt Ford de geblazen 1.5 driecilinder benzinemotor namelijk vervangen door een 1.5 met vier pitten die 177 pk en zo’n 245 Nm levert.

2022 Ford Focus in China krijgt facelift

Ford Focus ST-Line (China)

Dat modellen van Ford in China zowel vanbinnen als vanbuiten net even anders zijn dan elders in de wereld is natuurlijk geen verrassing. Modellen wijken er al jaren af van bijvoorbeeld de Europese. Een recent voorbeeld is de Explorer, die onlangs in China werd herzien en daar een andere snuit en een geheel nieuw dashboard kreeg aangemeten.

Bron | Autoweek.nl

Reacties zijn gesloten.