Onthulling | 2024 Ford Mustang GT3 tijdens 2023 Le-Mans

Nieuwe Ford Mustang GT3 onthuld op Le Mans

  • Ford treedt in 2024 officieel toe tot de FIA GT3 met een nieuwe op de Mustang Dark Horse gebaseerde raceauto
  • De Mustang GT3 heeft een opwindende uitstraling en heeft een nieuwe livery en nieuw Ford Performance logo dat is ontworpen door de beroemde autosportdesigner Troy Lee
  • Ford Performance verlengt het partnership met Multimatic en M-Sport om de Mustang GT3 met op de Coyote V8 gebaseerde motor te produceren
  • Proton Competition eerste klantenteam dat van plan is met de Mustang GT3 deel te nemen aan het World Endurance Championship seizoen 2024 en de 24 uur van Le Mans 2024

Ford Performance heeft vandaag (09-06-2023) de nieuwe Mustang GT3 onthuld in Le Mans, op de vooravond van de beroemde race. De nieuwste raceauto van het merk debuteert tijdens de 24 uur van Le Mans in 2024.

2024 Ford Mustang GT3 onthuld tijdens 2023 Le-Mans

De Mustang GT3 is gebaseerd op de geheel nieuwe Mustang Dark Horse en maakt indruk met een nieuwe, opwindende uitstraling, ontworpen door Troy Lee, een van de grootste motorsportdesigners ter wereld.

Ford treedt met de nieuwe Mustang GT3 officieel toe tot de wereldwijde FIA GT3-categorie. De meest recente overwinning van Ford tijdens de 24 uur van Le Mans was in 2016 met de Ford GT.

2024 Ford Mustang GT3 onthuld tijdens 2023 Le-Mans

“We zijn trots om met de nieuwe op de Dark Horse gebaseerde Mustang GT3 te gaan racen”, zegt Jim Farley, CEO van Ford Motor Company. “We zijn blij dit langdurige project nu te kunnen delen met de Mustang community, de race community en al onze partners die een bijdrage hebben geleverd aan de realisatie. Ford en Le Mans zijn verbonden door de geschiedenis. En nu komen we terug bij de belangrijkste race ter wereld.

Het markeert voor ons het begin van het opbouwen van een wereldwijde motorsportbusiness met Mustang, net zoals we doen met Bronco en Raptor off-road.”

2024 Ford Mustang GT3 onthuld tijdens 2023 Le-Mans

Frisse branding, nieuw logo

Ford Performance grijpt de lancering van de Mustang GT3 ook aan om een nieuwe branding van het motorsportmerk te introduceren. Het op de GT3 toegepaste ontwerp is vanaf nu terug te zien op alle racewagens uit de stal van Ford.

2024 Ford Mustang GT3 onthuld tijdens 2023 Le-Mans

Met deze nieuwe, expressieve merkidentiteit, wil Ford Performance zich positioneren als een opvallend lifestylemerk met een sportieve mindset. De nieuwe branding van Ford Performance wordt onder meer toegepast op de livery van de raceauto’s, merchandising, kleding, displays, onderdelen/accessoires en communicatie.

2024 Ford Mustang GT3 onthuld tijdens 2023 Le-Mans

Bekijk hier het vorige bericht over de 2024 Ford Mustang GT3 toen nog niet in zijn onthullingstenue

2024 Ford Mustang GT3 onthuld tijdens 2023 Le-Mans

Voortdurende relaties met twee langdurige partners

Ford Performance heeft voor dit project de samenwerking met de twee vertrouwde partners, Multimatic en M-Sport verlengd. Multimatic, de specialist die de iconische Ford GT heeft gebouwd, was ook betrokken bij het Ford GT-raceprogramma en gaat ondersteunen bij het bouwen en onderhouden van de Mustang GT3. M-Sport, de langdurige World Rally Championship-partner van Ford Performance richt zich op de assemblage van de speciale op de Coyote V8 gebaseerde 5,4-liter motor die deze krachtige nieuwe pony gaat aandrijven.

2024 Ford Mustang GT3 onthuld tijdens 2023 Le-Mans

“We hebben ons voor dit project tot twee vertrouwde partners in de autosportwereld gewend”, zegt Mark Rushbrook, Global Director, Ford Performance Motorsports. “We kunnen niet wachten om samen aan de start te staan in 2024 met de Mustang GT3 en op het hoogste niveau van GT-racen deel te nemen.”

2024 Ford Mustang GT3 onthuld tijdens 2023 Le-Mans

De Mustang GT3 heeft een op maat gemaakte wielophanging met korte en lange armen, een achterin gemonteerde transaxle-versnellingsbak, carrosseriepanelen van koolstofvezel en een unieke, aerodynamische carrosserie die is ontwikkeld om aan de GT3-vereisten te voldoen.

2024 Ford Mustang GT3 onthuld tijdens 2023 Le-Mans

Proton Competition eerste WEC-klantenteam met Mustang GT3

Voordat Ford in 2024 terugkeert naar Le Mans, nemen verschillende klantenteams met de nieuwe racer deel aan verschillende GT3-series over de hele wereld. Het eerste klantenteam dat vandaag is aangekondigd, is Proton Competition. Proton, gevestigd in Ehingen, Duitsland, wil vanaf 2024 een aantal exemplaren van de Mustang GT3 inzetten in het FIA World Endurance Championship.*

2024 Ford Mustang GT3 onthuld tijdens 2023 Le-Mans

“Dit is een heel belangrijk programma en een spannend moment voor onze organisatie”, zegt Christian Ried, teambaas van Proton Competition. “De Mustang is een geweldig icoon en dit is een belangrijke stap voor ons team. We kijken ernaar uit om vanaf 2024 met de Mustang GT3 te gaan racen.”

Joey Hand testrijder 2024 Ford Mustang GT3 Le Mans

Ford Performance gaat ook een fabrieksraceprogramma uitvoeren met twee Mustangs GT3 in de IMSA GTD Pro-klasse. Dit programma wordt uitgevoerd door Multimatic Motorsports en de eerste race waaraan de GT3 in 2024 gaat deelnemen is de Rolex 24 in Daytona.

# # #

*) Onder voorbehoud van de beslissing van de selectiecommissie van het WEC.

Reacties zijn gesloten.