Politie Ford Focus ST

‘In het kader ‘herinnert u zich deze nog?’

Focus_ST_Police NL-06

Het is al weer wat jaartjes geleden om precies te zijn 14-10-2008, dat we deze mochten bewonderen tijdens de ‘open dag van de politie (Utrecht) Midden Nederland’, een Focus ST in politie tenue. Hij blijft fraai om te zien, ook al gaat het je niet meer lukken dat dit exemplaar je op de hielen komt te zitten. Want hij is niet meer in het bezit van het korps en rijdt nu wat minder opvallend rond.

Normaal heeft de ST al aardig wat PK’s n.l. 225, maar deze uitvoering zou een dikke 300 PK hebben en haalt een snelheid van zo’n 265 kilometer per uur. Het korps was destijds nog niet verder gekomen dan 245 kilometer per uur.

Focus_ST_Police NL-05

Verder was de Politie Focus ST uitgerust met het “Automatisch Kenteken lees systeem.” ANPR (Automatic Number Plate Recognition), dit systeem ‘leest’ het kenteken en krijgt daarbij alle gegevens van de auto, of er op betreffend kenteken boetes openstaan, de wegenbelasting is voldaan en of de wagen wel is verzekerd.

De heren van dit korps waren destijds erg in hun nopjes met de Focus ST en draaiden maar wat graag hun dienst in deze auto. Zeg nou zelf, wie wil er nu niet in zo’n sportieve ‘auto van de zaak’ rijden?

Uiteraard is ook de huidige Focus ST in diverse werelddelen te zien als Policecar, o.a. in Engeland, zoals je hieronder kunt zien.

Ford Transforms All-New Focus ST Into Police Demonstrator (UK)

Voor meer oude artikelen & nog meer foto’s, kijk in het Archief.

Reacties zijn gesloten.