Nu ook in Nederland | de Ford Focus ‘Track Pack’ voor nog betere rijeigenschappen

De 2023 Ford Focus ST krijgt nog betere rijeigenschappen met  de Track Pack

  • Hot hatch Focus ST optioneel af fabriek leverbaar met Track Pack voor nog meer dynamiek en betere circuitprestaties voor de echte liefhebbers van autorijden
  • Instelbare KW Automotive wielophanging, grote Brembo-remmen en lichtgewicht wielen laten de 206 kW (280 pk) sterke 2.3-liter EcoBoost nog beter tot zijn recht komen
  • Track Pack brengt ook nieuwe exterieurstyling met zich mee, evenals de nieuwste generatie Focus ST Ford Performance stoelen

Met een nieuwe Track Pack-optie kunnen de echte liefhebbers van autorijden de prestaties van de Focus ST naar een nog hoger niveau brengen. Het af fabriek geleverde Track Pack is door Ford Performance uitgebreid getest op het testterrein van Ford in Lommel en op de beroemde Nürburgring Nordschleife in Duitsland. Het Track Pack is nu ook leverbaar in Nederland en zorgt voor een geoptimaliseerd gewicht en meer betrokkenheid voor de bestuurder.

2023 Ford Focus ST Track Pack nu ook verkrijgbaar in Nederland

Het ST Track Pack is voorzien van een ophanging die is ontwikkeld in samenwerking met KW Automotive en is volledig zelf in te stellen, bijvoorbeeld voor op het circuit. Deze ophanging vormt een harmonieus geheel met de lichtgewicht lichtmetalen wielen. Bovendien zorgt het Track Pack voor betere remprestaties, dankzij 363 mm remschijven vóór en Brembo-remklauwen. Voor optimale grip is het Track Pack uitgerust met Pirelli P-Zero Corsa banden.

2023 Ford Focus ST Track Pack nu ook verkrijgbaar in Nederland

Prestaties en controle op circuitniveau

De wielophanging met schroefset is ontwikkeld in samenwerking met de autosportspecialisten van KW Automotive. Het systeem heeft roestvrijstalen behuizingen voor de dempers. Er zijn twaalf instellingen voor de opwaartse reactie en zestien instellingen voor de terugslag. Deze twee factoren maken het voor deelnemers aan trackdays mogelijk om de respons van hun Focus ST nog nauwkeuriger te finetunen. De instellingen zijn zelfs specifiek aan te passen aan de favoriete circuits van de bestuurders.

2023 Ford Focus ST Track Pack nu ook verkrijgbaar in Nederland

De dempers werken samen met gepoedercoate veren die tot 50 procent stijver zijn en zorgen voor een 10 mm lagere rijhoogte vergeleken met de standaard Focus ST. Dit zorgt voor een lager zwaartepunt en minder carrosseriebewegingen bij het snellere bochtenwerk. Naar wens kan de bestuurder de rijhoogte met tot nog eens 15 mm verlagen, mits dat is toegestaan volgens lokale regelgeving.

2023 Ford Focus ST Track Pack nu ook verkrijgbaar in Nederland

De 19-inch lichtmetalen wielen zijn geproduceerd volgens een flow-forming-proces waarbij de aluminiumlegering wordt samengeperst. Dat zorgt ervoor dat de treksterkte behouden blijft, terwijl de schokbestendigheid wordt verbeterd en er minder materiaal nodig is, wat het gewicht van de velg verlaagt.

Het resultaat: wielen die tien procent lichter zijn dan de standaard wielen en die daardoor sneller verticaal van richting kunnen veranderen. Dat zorgt weer voor een beter contact van de banden met het wegdek en daarmee voor meer grip en betere acceleratie-, rem- en bochtprestaties. De wielen zijn voorzien van Pirelli P Zero Corsa-banden met extra veel grip, klaar voor compromisloze prestaties op het circuit en een droog wegdek.

2023 Ford Focus ST Track Pack nu ook verkrijgbaar in Nederland

Ook de remprestaties zijn verbeterd. De remschijven vóór zijn tien procent groter in diameter dan de standaard 330 mm exemplaren. Ze worden gecombineerd met vierzuiger vaste Brembo-remklauwen met een betere grip en meer oppervlak om hitte af te voeren. Daarmee wordt de fading door hitte tijdens langdurige circuitsessies verminderd.

2023 Ford Focus ST Track Pack nu ook verkrijgbaar in Nederland

Scherpere handling, scherpere styling

Modelspecifieke exterieurstyling voor het Track Pack zorgt voor een kenmerkende uitstraling, voortbordurend op het ‘vorig jaar vernieuwde exterieurdesign’, dat het high-performance karakter van de Focus ST nog meer benadrukt.

De speciale achterspoiler, achterdiffusor en voorbumperspoilers van de ST zijn ongeacht de carrosseriekleur uitgevoerd in opvallend hoogglans Agate Black. Alle drie de elementen zorgen voor passieve aerodynamische effecten en optimaliseren zo de downforce en stabiliteit.

Het dak, de bovenste grille in de voorbumper en de spiegelkappen van de Focus ST met Track Pack zijn eveneens uitgevoerd in Agate Black. De lichtmetalen velgen hebben een vergelijkbaar hoogglans zwarte afwerking, met daarachter de remklauwen in potent rood. Andere exclusieve exterieurdetails zijn de subtiele zwarte omlijning van de ST-logo’s, in plaats van het standaard chroom.

2023 Ford Focus ST Track Pack nu ook verkrijgbaar in Nederland

De 2.3-liter EcoBoost benzinemotor1 van de Focus ST levert 206 kW (280 pk) bij 5.500 t/min en 420 Nm koppel tussen 3.000 en 4.000 t/min. Dat wordt onder andere mogelijk gemaakt door een twin-scroll turbo met anti-lag-technologie.

De prestaties worden verder aangescherpt door onder meer de flat-shift-functie, die het gas open houdt bij het ontkoppelen tijdens opschakelen. Ook is er een innovatief elektronisch aangestuurd limited-slip-differentieel (eLSD), dat hydraulisch koppelingen activeert om zo tot 100 procent van het beschikbare koppel te leiden naar het wiel met de meeste grip. Op die manier wordt wielspin actief tegengegaan. Het systeem werkt sneller en nauwkeuriger dan een mechanisch LSD. Het systeem past preventief het koppel aan op basis van input van de motor en verschillende voertuigsensoren.

Download hier de prijslijst

De bestuurder heeft ook keuze uit verschillende Drive Modes2 die de instellingen van het eLSD beïnvloeden, evenals de gasrespons, de elektronische stuurbekrachtiging en de elektronische stabiliteitscontrole (ESC). Zo is alles aan te passen aan de omstandigheden. Een Track-modus zorgt bijvoorbeeld voor een scherpere respons en meer vrijheid binnen het ESC-systeem, voor maximale feedback naar de bestuurder en een optimaal betrokken rijbeleving.

De Focus ST met Track Pack is per direct te bestellen. De meerprijs voor het Track Pack bedraagt € 3.575. 3

 

Bron | Ford Nederland

1 Ford Focus ST 206 kW (280 pk) 2.3-liter EcoBoost, handgeschakeld met zes versnellingen, gemiddelde CO2-emissie 180-189 g/km (WLTP) en gemiddeld brandstofverbruik 7,8-8,3 l/100 km (WLTP). De vermelde WLTP-waarden voor brandstof-/energieverbruik, CO2-emissie en elektrische actieradius zijn bepaald volgens de technische vereisten en specificaties van de Europese regelgeving (EC) 715/2007 en (EU) 2017/1151 zoals laatst gewijzigd. De toegepaste standaard testprocedures maken het mogelijk om verschillende voertuigen van verschillende fabrikanten met elkaar te vergelijken.

2 Bestuurdersassistentiesystemen zijn een aanvulling. De bestuurder moet altijd blijven opletten, situaties inschatten en de controle over het voertuig behouden.

3 Het Track Pack resulteert in een extra CO2 uitstoot van 2 gram per kilometer. Houd rekening met een hoger BPM bedrag!

Reacties zijn gesloten.