Nieuwste generatie Fiesta onthult en meer nieuws v.a. ‘Go Further’ evenement

Dit jaar viert Ford dat de Fiesta 40 jaar geleden werd gelanceerd en vanaf het begin een regelrecht succes bleek. Wereldwijd maar liefst 17 miljoen exemplaren zijn verkocht, en om dit te vieren brengen ze de 2016 Fiesta-Line uit, deze bestaat uit: de exclusieve Vignale, ST-Line, Titanium en de Active Crossover.

Plannen om onze toekomst op verschillende manieren nog beter en makkelijker te maken, zijn ook op het ‘Go Further‘ event bekend gemaakt, je leest het allemaal hieronder:

40 Years Ford Fiesta

40 Years Ford Fiesta

New 2016 Ford Fiesta Line

2016 Ford Fiesta Line

Ford onthult nieuwe generatie Fiesta, nieuws over Smart Mobility en meer tijdens ‘Go Further’-evenement in Keulen

  • Ford onthult vier productievarianten van nieuwe generatie Ford Fiesta – exclusieve Vignale, sportieve ST-Line, stijlvolle Titanium en Active crossover – tijdens ‘Go Further’-evenement in Keulen
  • Bedrijf schetst nieuwste bevindingen over levensverbeterende kwaliteiten van zelfrijdende auto’s en kondigt aan dat vanaf begin volgend jaar autonome auto’s worden getest op Europese wegen
  • Ford onthult nieuwe Transit Custom Sport-reeks
  • Meervoudig bekroonde 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor wordt eerste driecilindermotor ter wereld waarin innovatieve cilinder-uitschakeling is toegepast om brandstofverbruik te verlagen
  • Ford GT en historische Ford GT40 opgenomen in LEGO Speed Champions ter ere van zeges op Le Mans in 1966 en 2016

Gisteren heeft Ford Motor Company op een speciaal ‘Go Further’-evenement in Keulen de nieuwe generatie Ford Fiesta gelanceerd. Jim Farley, Executive Vice President en President voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, heeft samen met Mark Fields, President en Chief Executive Officer, vier nieuwe productieversies van de nieuwe Fiesta onthuld. Dit evenement vond plaats in de Ford-fabriek in Niehl bij Keulen, het thuis van de Fiesta.

2016 Ford Fiesta Vignale

2016 Ford Fiesta Vignale

2016 Ford Fiesta Vignale

2016 Ford Fiesta Vignale

Ondersteund door leden van Europese Ford-teams die hebben bijgedragen aan de transformatie van het bedrijf, maakte Ford tijdens ‘Go Further’ nog meer bekend:

  • De uitkomsten van nieuw onderzoek dat het potentieel van zelfrijdende auto’s onderstreept die de levenskwaliteit van klanten zullen verbeteren en de aankondiging dat vanaf begin volgend jaar autonome auto’s zullen worden getest op Europese wegen
  • De onthulling van de sportieve nieuwe Ford Transit Custom Sport-reeks, en de nieuwe Ford Edge ST-Line
  • De aankondiging van nieuwe cilinder-uitschakeling voor de meervoudig bekroonde 1.0-liter EcoBoost, in de auto-industrie een primeur voor een driecilindermotor
  • De bekendmaking dat de Ford-raceauto’s die in 2016 en 1966 de 24 uur van Le Mans wonnen, beschikbaar komen in exclusieve modellenserie LEGO® Speed Champions

“Tijdens het eerste ‘Go Further’-evenement vier jaar geleden beloofde Ford dat het bedrijf in Europa efficiënter en slimmer zou gaan opereren, met geweldige producten en nieuwe technologieën. En dankzij het talent, de vindingrijkheid en het enthousiasme van onze mensen hebben wij dit meer dan waargemaakt”, aldus Farley. “We hebben een gloednieuw SUV-assortiment geleverd; het segment sportieve auto’s opgeschud met onze Focus RS en Ford Mustang en de ruggengraat van ons bedrijf verstevigd met ons bekroonde assortiment bedrijfswagens. Met onze 1.0-liter EcoBoost hebben we een nieuwe invulling gegeven aan het begrip compacte motor. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de nieuwe generatie Fiesta.”

2016 Ford Fiesta Titanium

2016 Ford Fiesta Titanium

2016 Ford Fiesta Vignale cockpit

2016 Ford Fiesta Vignale cockpit

Rijplezier met niet één, niet twee, maar met vier Fiesta’s
Ford heeft vier verschillende productievarianten van de nieuwe generatie Fiesta geïntroduceerd: de stijlvolle Fiesta Titanium, de op de Ford Performance geïnspireerde Fiesta ST-Line, de exclusieve Fiesta Vignale en de Fiesta Active crossover.

Met een elegant exterieur en een ergonomisch vormgegeven interieur dat is voorzien van een zwevend 8″ HD-touchscreen en van het geavanceerde SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem van Ford, is de Fiesta ook als eerste Ford uitgerust met een exclusief B&O PLAY-geluidssysteem.

2016 Ford Fiesta Active Cross

2016 Ford Fiesta Active Cross

2016 Ford Fiesta Active Cross

2016 Ford Fiesta Active Cross

De uitgebreide Fiesta-reeks biedt klanten meer personalisatieopties dan ooit en benadrukt zo de sportieve uitstraling en het rijplezier dat de auto al generaties lang tot een favoriet maakt.

De onthulling van de nieuwe generatie Ford Fiesta ging vergezeld van een spectaculaire muzikale show, uitgevoerd door DJ Yoda, daarbij geassisteerd door de fabrieksrobot ‘YuMi’. Ford behoort tot de eerste autofabrikanten die een nieuwe, nauw geïntegreerde aanpak hebben ontwikkeld om automonteurs en robots samen te laten werken in dezelfde assemblagelijn.

Ter ere van de veertigste verjaardag van de Fiesta, brachten DJ Yoda en ‘YuMi’ een playlist met nummers van 1976 tot aan het heden ten gehore.

2016 Ford Fiesta Line

2016 Ford Fiesta Line

Smart Mobility biedt meer levenskwaliteit
Uit een nieuw Europees onderzoek* dat in opdracht door Ford is uitgevoerd, blijkt dat bestuurders van mening zijn dat genieten van een mooie omgeving, bijpraten met familie en vrienden en een boek lezen tot de belangrijkste voordelen behoren van het reizen in een zelfrijdende auto.

Ford heeft aangekondigd volgend jaar van start te gaan met het testen van autonome auto’s op Europese wegen. Dit ter uitbreiding op de tests die nu al op grote schaal plaatsvinden in de Verenigde Staten.

Ford Smart Mobility

Ford Smart Mobility

Op dit moment werkt Ford actief aan de uitbreiding tot een bedrijf dat zich bezighoudt met auto’s en met mobiliteit en houdt zich daarom via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Het streven is om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto’s, de klantervaring en data analytics.

Ford zet zich in om zelfrijdende auto’s beschikbaar maken voor miljoenen mensen en kondigde eerder dit jaar aan om het wagenpark voor ontwikkeling van autonome auto’s te verdrievoudigen waarmee Ford de grootste testvloot autonome auto’s krijgt.

Lees ook dit over Ford autonoom rijden en dit

2016 Ford Transit Custom Black

2016 Ford Transit Custom Black

2016 Ford Transit Custom Black

2016 Ford Transit Custom Black

Nieuwe Transit Custom Sport-reeks
De Transit Custom Sport-reeks met de kenmerkende dubbele streep op de motorkap kan nu worden besteld in veel meer carrosserievarianten, waaronder Van, Kombi en Double-Cab-In-Van en met korte en lange wielbasis. De nieuwste Tourneo Custom people mover kan met dit sportpakket worden uitgerust.

De opvallende nieuwe Transit Custom- en Tourneo Custom-modellen worden aangedreven door de unieke 170 pk Ford EcoBlue-dieselmotor. De Tourneo Custom wordt nu ook aangeboden met nieuwe functies en technologieën, zoals een automatische zestraps SelectShift-transmissie, een in dit segment uniek luchtveringssysteem achter en aantrekkelijke nieuwe 17″ lichtmetalen velgen.

Verder onthulde Ford de nieuwe Ford Edge ST-Line, als uitbreiding op de Ford Fiesta ST-Line, de Focus ST-Line, de Mondeo ST-Line en de Kuga ST-Line. De ST-Line is een uitvoering die is voorzien van Ford Performance-styling, een hoog uitrustingsniveau en krachtige maar zuinige motoren.

Bekroonde 1.0-liter EcoBoost inspireert innovatie in auto-industrie

Ford-technici hebben de verwachtingen in de auto-industrie overtroffen met de technologie voor cilinder-uitschakeling. Hiermee worden voor de meervoudig bekroonde 1.0-liter EcoBoost-motor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verlaagd zonder dat dit ten koste gaat van de verfijning.

De compacte en krachtige 1.0-liter EcoBoost wordt als de eerste driecilindermotor ter wereld geïntroduceerd met cilinder-uitschakeling. Met deze technologie kan de cilinder binnen 14 milliseconden worden in- en uitgeschakeld, 20 keer sneller dan een oogwenk. In combinatie met geavanceerde oplossingen om trillingen tegen te gaan, is de uitschakeling van een cilinder niet merkbaar voor bestuurders wat betreft de bediening en de prestaties van de motor.

Ford GT Team – Lego

Ford GT-raceauto’s opgenomen in exclusieve LEGO-serie
Ford en The LEGO Group bieden gezamenlijk de 2016 Ford GT- en de 1966 Ford GT40-raceauto’s aan. Beide modellen zijn namelijk opgenomen in de exclusieve LEGO Speed Champions-serie die bestaat uit modellen van iconische sportieve auto’s en raceauto’s.

De twee nieuwe bouwmodellen volgen in het spoor van de populaire Ford Mustang en de Ford F 150 Raptor pick-up die beide al te koop zijn. De nieuwe modellen zijn een eerbetoon aan de sportieve prestaties van Ford tijdens de wereldberoemde 24 uur van Le Mans.

1966 Ford GT - Lego

1966 Ford GT – Lego

2016 Ford GT - Lego

2016 Ford GT – Lego

Ford beleefde dit jaar een historische terugkeer op Le Mans waar het bedrijf de overwinning in de wacht sleepte, exact 50 jaar nadat er in 1966 beslag werd gelegd op de eerste drie plekken.

Dirk Müller, coureur bij het Ford Chip Ganassi Racing en het volledige WEC-team bestaande uit Andy Priaulx, Harry Tincknell, Olivier Pla en Stefan Mücke, waren aanwezig op ‘Go Further’ als het winnende Le Mans-team van dit jaar. Ook waren de raceauto’s uit 1966 en 2016 op het podium te bewonderen.

Speciale gasten die samen met directieleden van Ford en Europese teamleden de bijdrage van het bedrijf aan de autosport luister bijzetten, waren onder andere Sennan Fielding, een 20-jarige ster uit het Ford British F4 championship, een competitie van éénzitters die worden aangedreven door een Ford 1.6-liter EcoBoost-benzinemotor.

Bron | Ford Nederland

2016 Go Further Show

2016 Go Further Show

Reacties zijn gesloten.