Nieuwe spypics Focus RS 2016

De geruchten blijven maar komen, wel of niet een nieuwe Focus RS. De één komt met verhalen via ‘betrouwbare bronnen’ de ander spreekt het tegen. Vaak is het zo, dat ‘geruchten’ nooit zomaar de kop op steken en wij als Focusmania(cs) elk bericht maar wat graag voor waarheid aan zouden willen nemen. Vandaar dat we ook onderstaand bericht van Autoweek.nl het voordeel van de twijfel geven en zien hem maar al te graag komen. Lees wat Autoweek er over kwijt wil.

focus-rs2016-spy-01 focus-rs2016-spy-02Een nieuwe Ford Focus RS:
Komt-ie nou wél of komt-ie toch niet? Die vraag lijkt sinds vandaag eenvoudiger te beantwoorden nadat we deze spionagebeelden in onze mailbox aantroffen.

Onlangs berichtten we nog dat we volgens Ford-baas Stephen Odell voorlopig niet hoeven te rekenen op een nieuwe Focus RS. Een ST-versie met een dieselmotor, die komt er wel, zo kregen we gisteren definitief bevestigd. Toch is dat niet de auto die hier de hoofdrol speelt in deze serie spionagefoto’s. Die riekt namelijk wel erg sterk naar een Focus RS. Zou het dan tóch?

focus-rs2016-spy-03 focus-rs2016-spy-04

Deze testauto – een mule op basis van de pre-facelift-Focus – heeft in ieder geval twee dikke uitlaten uit de achterkant priemen, die doen denken aan de vorige RS. Aan de voorkant zien we grotere koelopeningen en een forse radiator zitten. Ten opzichte van de ST lijkt de koets nog iets lager bij het asfalt te liggen.

Wat we qua aandrijflijn mogen verwachten, is nog gissen. In eerdere berichtgeving werd gesproken over een 2,3-liter viercilinder turbomotor van een pk’tje of 330, het blok dat we kennen uit de nieuwe Mustang. Of die power over alleen de voorwielen wordt verdeeld (zoals bij de vorige Focus RS) of dat Ford er een vierwielaandrijver van maakt, is ook nog afwachten.

focus-rs2016-spy-05 focus-rs2016-spy-06

Mocht er inderdaad een nieuwe RS komen, dan zal die niet eerder dan halverwege 2015 op de markt komen. De woordvoerder van Ford Nederland kon geen commentaar geven op de spionagefoto’s van deze brute Focus.

Bron Autoweek.nl

focus-rs2016-spy-07

Reacties zijn gesloten.