NIEUWE Rendering | Ford Mustang-geïnspireerde elektrische SUV

Deze knappe rendering geeft een goeie indruk hoe de Ford Mustang-geïnspireerde elektrische SUV er uit moet komen te zien, wij houden onze vingers gekruist, dit zou hem zo maar eens kunnen worden.

Een paar dagen geleden legden spionagefotografen Ford’s aankomende Mustang-geïnspireerde, elektrische crossover SUV vast. Helaas hield camouflage de meeste van de definitieve ontwerpaanwijzingen verborgen. Slechts enkele kenmerken vielen op, zoals het schuine dak, de ‘muscle-car-like’ aan de achter- en voorzijde.

Ford Mustang inspired SUV concept

Maar we hoeven niet te wachten tot november wanneer Ford de SUV te zien zal zijn. Dankzij grafisch ontwerper Luca Serafini die een swing maakte bij het visualiseren van Ford’s aanstaande Mustang-geïnspireerde elektrische SUV met photoshop.

Deze enige afbeelding is misschien een van de beste renderings die we tot nu toe hebben gezien. Het concept lijkt meer op een, high-riding hot hatchback met wat extra aankleding dan op een echte SUV, zoals het geval is bij veel moderne cross-overs. Het heeft zelfs enkele Bullit trekjes – wat altijd een pluspunt is.

Ford Mustang inspired SUV concept

We spraken met Luca om een ​​beter idee te krijgen waar het concept in kwestie op is geïnspireerd.

‘Het concept’ maakt gebruik van elementen van de Mustang Bullit, samengevoegd met hier en daar wat details van de Cayenne Coupè. Allemaal een beetje opgeschaald,” merkt Luca op. “Ik probeerde het idee te presenteren dat we een andere uitstraling kunnen krijgen voor een sportieve SUV die in de richting van een grote hatchback gaat in plaats van een opgeblazen body met kleine wielen en een verder omvangrijke algehele look.”

Ford Mustang inspired SUV concept

De aankomende elektrische SUV van Ford zal in 2020 debuteren, het zou op basis van de patentaanvragen “Mach E” kunnen worden genoemd en zou een bereik van ongeveer 300 mijl (482 kilometer) kunnen hebben.

Er zijn nog veel onbekende factoren op dit moment, maar verwacht wordt dat de eerste elektrische crossover van Ford sportief is, gezien de Mustang-inspiratie, en rechtstreeks concurreert met o.a. de Tesla Model Y.

Ford Mustang inspired SUV concept

Als dit concept een indicatie is, zal het eindproduct er op zijn minst goed uit moeten zien, alleen de tijd zal leren.

Ford is van plan het eindproduct in november te introduceren, waarschijnlijk op de Los Angeles Auto Show, die op 22 november zijn deuren opent.

Alles over de Ford Mustang c.q. ‘Mach-E

Bron | Motor1.com

Reacties zijn gesloten.