Nieuwe Ford Kuga meest zuinigste in zijn klasse

Nieuwe Ford Kuga zuinigste in zijn klasse.

  • Nieuwe Kuga rijdt 20% verder op een liter benzine dan zijn voorganger en biedt het laagste gemiddelde verbruik in zijn klasse
  • Aanzienlijke vermindering van luchtweerstand en gewicht
  • Kuga Plug-In Hybrid bereikt hoge brandstofefficiency en lage CO2-uitstoot dankzij puur elektrische range tot 56 km (WLTP)

Nieuwe Ford Kuga meest zuinigste in zijn klasse

De compleet nieuwe Ford Kuga is flink zuiniger dan de uitgaande generatie. Ford levert de nieuwe Kuga in Nederland als ultrazuinige Plug-In Hybrid of met geavanceerde nieuwe 1.5 EcoBoost-benzinemotor.

Het brandstofverbruik van de nieuwe 1.5 EcoBoost valt tot 21 procent lager uit (NEDC). Bij de Kuga Plug-In Hybrid is het gemiddeld verbruik zelfs 31 procent lager, dankzij de forse puur elektrische rijmodus.

Efficiency centraal in ontwikkeling

De nieuwe Kuga is de eerste SUV op basis van Fords flexibele platformarchitectuur met voorwielaandrijving. Bij de ontwikkeling is sterk ingezet op verbetering van aerodynamica en gewichtsverlaging. In vergelijking met het uitgaande model is het gewicht tot tachtig kilogram verminderd.

Nieuwe Ford Kuga meest zuinigste in zijn klasse

Gebruik van aluminium op grote schaal in de bodystructuur draagt sterk bij aan dat lagere gewicht. Ook de draagarmen van de wielophanging zijn van aluminium wat resulteert in een 6,8 kilo lager gewicht.

De van composiet-aluminium gemaakte dwarsbalk in de bumper is 6,1 kilo lichter en het nieuwe remsysteem betekent een besparing van 0,8 kilo. Kleine bijdrages komen verder van lichtere vloerbedekking, holle schokdempers en luidsprekers met neodymium magneten.

Nieuwe Ford Kuga meest zuinigste in zijn klasse

Kuga Plug-In Hybrid

  • Met efficiënte 2.5-liter Atkinson cycle-benzinemotor, een elektromotor en generator en een 14,4 kWh lithium-ion accu.
  • De accu is op te laden met een kabel via het laadcontact in het linker spatscherm. Terugwinnen van remenergie zorgt onderweg voor automatisch bijladen ten gunste van verbruik en elektrische range.
  • Om de accu optimaal te benutten in diverse omstandigheden is te kiezen uit de rijmodi EV Auto, EV Now, EV Later en EV Acculaadstand. Als de accu zijn laagste laadtoestand bereikt, schakelt de Kuga automatisch over op de modus EV Auto – waarbij de benzinemotor wordt ondersteund met elektrische energie die is teruggewonnen bij het afremmen om zo toch het verbruik te optimaliseren.

Nieuwe Ford Kuga meest zuinigste in zijn klasse

Kuga Plug-In Hybrid heeft een verbruik van 1.2 liter/100 km en een CO2-emissie van 26 g/km NEDC (1.4 liter/100 km en 32 g/km WLTP) met een puur elektrische range van 72 km NEDC (56 km WLTP).

Lees hier meer over de nieuwe Ford Kuga

Nieuwe Ford Kuga meest zuinigste in zijn klasse

Kuga 1.5 EcoBoost

Deze nieuwe 1.5-liter EcoBoost driecilinder benzinemotor met cilinderuitschakeling om het verbruik te verminderen bij kruissnelheid en lage belasting. De 1.5 EcoBoost motor is beschikbaar met 88 kW (120 pk) en 110 kW (150 pk).

Kuga 1.5-liter EcoBoost heeft een verbruik van 5.5 liter/100 km en een CO2-emissie van 125 g/km NEDC (6.6 liter/100 km en 150 g/km WLTP).

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.