Nieuwe Ford GT in krijtstreep maatpak

Ford heeft een ‘zilveren’ GT op de Chicago Auto Show geïntroduceerd.

De supercar gaat eind volgend jaar in productie, en heeft een koolstofvezel monocoque en koolstofvezel carrosseriedelen. De auto heeft ook een gebogen voorruit, een actieve achterspoiler en 20-inch wielen met Michelin Pilot Super Sport Cup 2 banden.

Ford GT Silver Chicago-03

Het vermogen wordt geleverd door een in het midden gemonteerde, twin-turbo Ecoboost V6 motor die meer dan 600 pk (kW) produceert. En heeft een zeven-speed transmissie met dubbele koppeling, die “vrijwel direct schakelen” belooft te leveren.

Ford GT Silver Chicago-01 Ford GT Silver Chicago-02Ford is terughoudend geweest over specifieke kenmerken, maar heeft eerder gezegd dat de GT een “uitstekende acceleratie” en “een beste power”, zal hebben naar gewichtsverhoudingen van de productie auto.

Ford GT Silver Chicago-05

In gerelateerd nieuws, heeft Ford Executive Vice President Joe Hinrichs naar verluidt bevestigd dat het model in Canada zal worden gebouwd door Markham. Joe Hinrichs zei ook dat het model meer dan de vorige GT zal kosten als gevolg van de koolstofvezel constructie.

Bron | Worldcarfans.com

Ford GT Silver Chicago-04

Reacties zijn gesloten.