Nieuwe details over Ford Mustang gebaseerde Electric Crossover

Ford heeft de vorige week zijn nieuwe Escape 2020 aangekondigd, maar het lanceringsevenement in Amsterdam bevatte aanvullende informatie die zeer beslist onze interesse heeft gewekt.

De Blue Oval begon meer dan een jaar geleden over een volledig elektrische, op Mustang-gebaseerde Crossover, en tijdens de lancering van de Escape kwamen er toch enkele nieuwe details over het project naar buiten, zie hier

First look Rear-sketch of-Fords Mustang inspired EV-crossover due in 2020-2021

Deze interpretatie is gebaseerd op recente informatie, geruchten en tips van mensen die het echte ontwerp zouden hebben gezien. Ze waren zo interessant dat we alle spinsels in een render hebben verwerkt, zie hier onder.

Wat heeft Ford in Amsterdam laten glippen?

Om te beginnen is het ‘op de Mustang gebaseerd’ het sleutelwoord hier. Het zal worden gebouwd op een speciaal platform met vergelijkbare, maar niet identieke afmetingen als de Mustang van de huidige generatie. Ook zal het geen Mustang worden genoemd, of liever, we denken niet dat Ford die sprong zal maken.

New Details Emerge On Ford Mustang-Based Electric Crossover 2021 Render by Motor1.com

Er is ons verteld dat het nog geen officiële naam heeft en Ford heeft teruggegrepen op zijn oorspronkelijke plan om het legendarische Mach 1-typeplaatje voor deze auto nieuw leven in te blazen. Met de Falcon, officieel net met pensioen in Australië, zou dit de perfecte tijd kunnen zijn om die naam terug te brengen.

Of, aangezien dit een elektrisch voertuig is, is misschien een flitsende naam het meest voor de hand liggend.

Ford Mach1- by Motor1.com

Niet alleen zal deze nieuwe cross-over elektrisch zijn, het zal ook het eerste volledig elektrische productievoertuig van Ford zijn dat vanaf de basis is gebouwd met batterijvermogen. De prestaties zijn nog niet bekend, maar er werd ons verteld dat deze twee bereikopties biedt, waarvan de grootste 600 kilometer (373 mijl) is.

Ford Mach1- by Motor1.com

Net als bij Tesla zal de Blue Oval EV een digitale cockpit krijgen met een groot touchscreen en software-updates via de ether.

Ford heeft ook andere elektrische projecten in de maak, maar de details daarover zijn nog steeds warrig omdat deze een mogelijke samenwerking met Volkswagen inhouden. Het op de Mustang gebaseerde model is daar echter onafhankelijk van en vermoeden dat het ergens in 2021 de showrooms komt.

Ford komt met meer informatie over de crossover in november van dit jaar.

Bron | Motor1.com

Ford Mach1- by Motor1.com

Reacties zijn gesloten.