Nederlandse prijs Ford Focus ST 2015

Ford hangt prijskaartje aan gefacelifte Focus ST

Een halfjaar geleden liet Ford ons de nieuwe Focus ST al zien, met als belangrijk nieuwtje dat deze ook als diesel zou komen. Inmiddels is de sportiefste Focus opgenomen in de prijslijst. Hij is wat duurder geworden; prijzen beginnen bij €37.111,=

FocusST-2015-03

Klik hier voor de prijslijst: Prijslijst Nieuwe Focus

Daarmee heeft ook de Focus ST last van de belastingwijzigingen die op 1 januari in werking traden. Voor de facelift kostte de auto namelijk dik €3.000,= minder.

De huidige generatie van de Focus draait inmiddels alweer een tijdje mee, dus voorzag Ford zijn C-segmenter vorig jaar van een facelift. Eigenlijk meer dan een facelift, want de neus van de auto werd volledig opnieuw getekend. Natuurlijk kon de ST niet achterblijven, dus verscheen de facelift daarvan ook al snel ten tonele. De auto oogt een stukje agressiever dan voorheen door de nieuwe neus, waarbij de vergelijking met Aston Martin snel gemaakt is.

FocusST-2015-04

Het onderstel van de auto werd flink aangepakt, als antwoord op de kritiek hierop. De Focus raakte met de huidige generatie een beetje zijn naam kwijt als best sturende in zijn segment, maar moet dat nu gaan rechtzetten. Sportiever afgestelde schokbrekers, nieuwe voorveren en aanpassingen aan de elektronische stuurbekrachtiging moeten dit gaan waarmaken.

FocusST-2015-02

Motorisering
De benzineversie blijft qua prestaties dezelfde cijfers schrijven. De 2,0-liter Ecoboost levert 250 pk en beschikt over een maximumkoppel van 360 Nm. Genoeg om de auto in 6,5 seconden op 100 km/h te krijgen, waarna de acceleratie doorgaat tot 248 km/h. Nieuw is de 185 pk sterke dieselversie van de ST. De 2,0-liter TDCi is goed voor een koppel van 400 Nm, haalt 100 km/h in 8,7 seconden en het feest houdt op bij 217 km/h. Dat alles met een gemiddeld verbruik van 4,4 l/100 km en 114 gram CO2-uitstoot per kilometer.

FocusST-2015-05

Prijzen
Om maar gelijk duidelijk te zijn; we moeten je de prijzen van de diesel-ST nog even schuldig blijven. De prijzen van de benzineversie van de vernieuwde Focus ST beginnen bij €37.111,= Daarvoor staat de hatchback bij je op de stoep. Wil je iets meer sportieve ruimte, dan komt er 1.000 euro bovenop voor de Wagon. Een treetje hoger vinden we de luxere ST-3- uitvoering van de ST. Vanaf €39.260,= heb je dan een vijfdeurs ST met verwarmde leren Recaro-stoelen, een elektrische verstelbare bestuurdersstoel, xenonverlichting en led-achterlichten.

Bron | Autoweek.nl

Reacties zijn gesloten.