Mobile World Congress in Barcelona

Deel 2 – vanaf de ‘Mobile World Congress’ in Barcelona

Autonome auto’s
Ford heeft een team samengesteld dat zich uitsluitend bezighoudt met de ontwikkeling van technologie voor bestuurdersassistentie die is gericht op verdere automatisering. Meer over Autonoom rijden klik hier

To navigate snowy roads, Ford autonomous vehicles are equipped with high-resolution 3D maps – complete with information about the road and what’s above it, including road markings, signs, geography, landmarks and topography.

To navigate snowy roads, Ford autonomous vehicles are equipped with high-resolution 3D maps – complete with information about the road and what’s above it, including road markings, signs, geography, landmarks and topography.

Traffic Jam Assist helpt de bestuurder bij sturen, remmen en accelereren bij verkeersopstoppingen op snelwegen. Het systeem is gemakkelijk te activeren met een druk op de knop; het helpt de auto in het midden van de rijstrook te houden en remt en accelereert om dezelfde snelheid aan te houden als de voorligger.

Fully Active Park Assist helpt bestuurders bij het sturen en bedienen van gaspedaal, koppeling en rem om met een druk op de knop probleemloos in te parkeren.

“Andere al door Ford geïntroduceerde semiautonome technologieën zijn Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection, een camera- en radarsysteem dat voorliggers en mensen op de weg detecteert en Intelligent Speed Limiter, dat bestuurders kan helpen de toegestane maximumsnelheid te handhaven en zo kan voorkomen dat ze mogelijk dure snelheidsboetes moeten betalen,” aldus Ken Washington, vice president Ford Research and Advanced Engineering.

Ford Conducts Industry-First Snow Tests of Autonomous Vehicles

Ford Conducts Industry-First Snow Tests of Autonomous Vehicles

Ford streeft naar een mate van zelfstandigheid waarbij geen handelingen van de gebruiker zijn vereist zoals beschreven door SAE International (niveau 4 van automatisering). Met deze mate van zelfstandigheid worden autonome auto’s waarschijnlijk eerst aangeboden in een klimaat dat optimale sensorprestaties ondersteunt en in gebieden die in kaart zijn gebracht in 3D met hoge resolutie.

Ford is de eerste autofabrikant die volledig autonome auto’s in winterse omstandigheden test, ook in de sneeuw, en heeft onlangs plannen aangekondigd om het wagenpark voor ontwikkeling van autonome auto’s te verdrievoudigen waarmee Ford de grootste van alle autofabrikanten wordt.

“We doen er alles aan om autonome auto’s bereikbaar te maken voor miljoenen mensen,” aldus Washington. “Binnen goed gedefinieerde gebieden en gunstige omgevingsfactoren voorspellen we dat volledig autonoom rijden binnen vier jaar voor het eerst mogelijk zal zijn, en dat autonome auto’s reizen veiliger, leuker en toegankelijker zullen maken.”

My FordPass

My FordPass

Een nieuwe klantervaring
FordPass bestaat uit vier elementen. Een platform dat toegang biedt tot mobiliteitsdiensten en – partners. Betrouwbare en deskundige FordGuides die er altijd zijn om leden te helpen bij het oplossen van mobiliteitsproblemen. Een spaarsysteem waarbij leden worden beloond voor hun loyaliteit en FordHubs, waar consumenten nieuwe innovaties kunnen ervaren.*

De gisteren bekendgemaakte partnerschappen bieden de volgende belangrijke voordelen voor FordPass- leden:

  • Het partnerschap met BP beloont leden met exclusieve aanbiedingen en geolocatiediensten, toevoeging aan loyaliteitspartners zoals McDonalds en 7-Eleven. In de toekomst kan FordPass leden in staat stellen op basis van beschikbare faciliteiten naar nabijgelegen BP-locaties te zoeken. Ford en BP kunnen zich voorstellen dat zij leden helpen op het juiste moment en de juiste plek te tanken. Hierbij zouden leden bijvoorbeeld comfortabel in de auto kunnen blijven zitten en niet buiten in de kou of de regen hoeven te staan terwijl een robot de auto vol tankt.
  • Via het bestaande partnerschap met Flinkster, een van de grootste autodeelbedrijven in Duitsland, biedt FordPass 24-uurstoegang tot meer dan 4.000 auto’s. Dit omvat het Ford Carsharing- wagenpark van 190 auto’s, van Transit tot Fiesta en het eigen wagenpark van Flinkster dat voornamelijk uit Fords bestaat.
  • In Parkopedia, de wereldwijde database voor parkeerplaatsen, kunnen alle FordPass-leden zoeken naar parkeerplaatsen op basis van locatie, kosten, beschikbaarheid en gebruikersbeoordelingen. Daarnaast helpt Mobile City als betaalprovider voor parkeren op straat mee aan een probleemloze parkeerervaring doordat bestuurders kosten via FordPass kunnen betalen. Dit zou kunnen betekenen dat het niet nodig is om contant geld bij de hand te hebben.

“Dit nieuwe platform dat we later dit jaar in Europa introduceren, gaat werkelijk over luisteren naar de behoeften van mensen en manieren ontwikkelen om hen onderweg te helpen.” aldus Fields.

Smart Mobility

Smart Mobility

Mobiliteit – nieuwe manieren om overal te komen
Als onderdeel van Ford Smart Mobility werkt het concern aan uitbreiding van de mogelijkheden voor autodeel- en parkeerdiensten die in Europese steden worden geboden.

In Londen werkt Ford met de nieuwe GoPark-proef aan een voorspellend parkeersysteem dat in staat is om bestuurders naar straten te leiden waar ze de meeste kans hebben op het vinden van een parkeerplek. Een groep bewoners uit de wijk Islington heeft zich vrijwillig aangemeld om deel te nemen. Hierbij zijn in hun auto’s apparaten aangesloten waarmee live data voor verkeers- en parkeeromstandigheden worden doorgegeven. Aan de proef doen zowel Fords als auto’s van andere merken mee.

Eveneens in Londen wordt in de GoDrive-proef voor autodelen nu een test uitgevoerd met parkeren op straat. Sinds de introductie vorig jaar is de dienst uitgebreid tot 25 hubs verspreid over de stad, elk met gegarandeerd parkeren, op locaties zoals het treinstation London Waterloo en London City Airport.

In Duitsland stegen boekingen voor Ford Carsharing, in 2015 met 76 procent. In totaal reden de klanten meer dan 1 miljoen kilometer in 1 jaar tijd. De dienst wordt aangeboden door Ford Duitsland en hun dealers met 170 Ford Carsharing-stations verspreid over heel Duitsland.

2016 Ford MWC At the Stand

2016 Ford MWC At the Stand

Connectiviteit, data en analytics
Ook demonstreert Ford vandaag het nieuwe communicatie- en entertainmentsysteem SYNC 3. Met SYNC 3 kunnen bestuurders audio-, navigatie- en klimaatfuncties bedienen, en hun aangesloten smartphones gebruiken door middel van eenvoudige spraakopdrachten in spreektaal.

Ford kondigt nieuwe apps aan die met behulp van SYNC AppLink door middel van spraak kunnen worden geactiveerd. Bestuurders kunnen met één van deze apps zelfs geld verdienen door pakketten te vervoeren. Met de app MyBoxMan kan een bestuurder een pakket voor anderen vervoeren en daarmee op een afstand van gemiddeld vijf kilometer € 5-8 euro verdienen.**

Ford zal op 24 februari tijdens het Mobile World Congress de winnaars van de Ford Smart Mobility Game Challenge bekendmaken. De vorig jaar op Gamescom geïntroduceerde challenge daagde ontwikkelaars uit om gameconcepten te creëren die reële problemen bij mobiliteit in steden zouden kunnen oplossen.

2016 Ford MWC At the Stand

2016 Ford MWC At the Stand

# # #

* FordHubs worden geopend in New York, Londen, Shanghai en San Francisco. De eerste hub wordt later dit jaar geopend in het Westfield World Trade Center in New York.

** Prijzen en inkomsten op basis van kilometers, afmetingen en gewicht van de zendingen. Met MyBoxMan kan een bestuurder wat extra’s verdienen, maar deze functie is niet bedoeld als vervanging van een primaire inkomensactiviteit of om een vaste baan te worden. Als het verdiende inkomen een belastbaar niveau heeft bereikt, moet dit bij de belastingdienst worden aangegeven. In eerste instantie voor Android beschikbaar in Frankrijk (in het Frans en het Engels). De app wordt in de loop van 2016 uitgebracht in Duitsland, Spanje, Italië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, in de desbetreffende talen.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.