Miljoenste Europese Focus geproduceerd

10-01-2014

Ford produceert miljoenste Europese Focus van huidige generatie.

Miljoenste-EU-Focus-01

  • Ford produceerde onlangs de miljoenste Europese Focus van de huidige generatie
  • Ford bouwt gemiddeld elke 90 seconden een nieuwe Focus in Europa
  • De miljoenste Focus die in het Duitse Saarlouis van de band rolde was een vijfdeurs hatchback 1.0 EcoBoost in de kleur Candy Red
  • Sinds introductie van eerste Focus in 1998 verkocht Ford in Europa 6,9 miljoen exemplaren en wereldwijd meer dan 12 miljoen.
  • Ford Focus bestverkochte auto ter wereld, zo blijkt uit een Ford-analyse van de mondiale Polk-registratiegegevens over eerste helft van 2013.

Miljoenste-EU-Focus-04

Ford Europa produceerde onlangs de miljoenste Focus van de huidige generatie. Gemiddeld rolt er elke 90 seconden een nieuwe Focus van de band in de Europese fabrieken. Deze zeer succesvolle Ford is inmiddels de bestverkochte auto ter wereld.

De miljoenste Focus was een hatchback met een 1,0-liter EcoBoost-motor die werd gemaakt in het Duitse Saarlouis. Voor Rusland wordt de Focus ook geproduceerd in de Ford Sollers-fabriek bij Sint Petersburg.

“De Focus is een gezinsauto met geweldige rijeigenschappen, die dankzij zijn veelzijdigheid geschikt is voor een groot aantal uiteenlopende klanten”, zegt Barb Samardzich, Chief Operating Officer bij Ford Europa. “Vorig jaar introduceerden we de emissievrije Focus Electric. Daardoor hebben we nu een volledig assortiment, waaronder de Focus ST met een vermogen van 250 pk.”

De nieuwe Focus werd in 2010 in Europa geïntroduceerd en is de bestverkochte auto ter wereld, zo blijkt uit een Ford-analyse van de mondiale Polk-registratiegegevens over de eerste helft van 2013.

Miljoenste-EU-Focus-02

De Ford Focus is voorzien van vele technische innovaties, waaronder Active Park Assist. Dit systeem gebruikt ultrasone sensoren voor het vinden van een geschikte parkeerplek, waarna de auto automatisch wordt ingeparkeerd. De bestuurder bedient alleen de versnellingen, het gaspedaal en de koppeling. Ook is er Active City Stop, die de weg voor de auto 50 keer per seconde scant. Het helpt daarmee botsingen te voorkomen bij een snelheid tot 15 km/u en de impact te verminderen bij een snelheid tot 30 km/u.

En dankzij Ford SYNC met Emergency Assistance maken de inzittenden van de auto na een ongeval direct contact met lokale hulpdiensten. “Focus-rijders vertellen ons dat ze veel waarde hechten aan de intelligente innovaties van Ford en dat ze de veiligheid, sportiviteit, vormgeving en het comfort erg waarderen”, aldus Samardzich.

Ford introduceerde de Focus in 1998. Sindsdien zijn er in Europa al bijna 6,9 miljoen van verkocht en wereldwijd 12 miljoen.

Bron | Ford Nederland

Miljoenste-EU-Focus-03

Reacties zijn gesloten.