Maximale Euro NCAP-score van 5 sterren voor de nieuwe Mondeo

Maximale Euro NCAP-score van 5 sterren voor nieuwe Ford Mondeo

  • Hoogst haalbare Euro NCAP veiligheidsscore voor volledig nieuwe Ford Mondeo
  • Eerste Ford ter wereld die Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection aanbiedt dat automatisch remmen activeert wanneer voetgangers worden waargenomen
  • Nieuwe Mondeo biedt als eerste in het segment opblaasbare veiligheidsgordels achter en negen airbags, waaronder knie-airbag voor bestuurder
  • Carrosserie mede vervaardigd van hoogwaardig staal en intelligent ontwerp om bescherming te bieden bij aanrijdingen aan voor- en zijkant

De onafhankelijke botsproevenautoriteit Euro NCAP heeft de maximale vijf sterren veiligheidsscore toegekend aan de volledig nieuwe Ford Mondeo.

Mondeo 2015 highscore NCAP-01

De nieuwe Mondeo die momenteel in heel Europa op de markt wordt gebracht, is de eerste Ford ter wereld die Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection aanbiedt. Deze technologie is ontworpen om voetgangers te beschermen die op de weg voor de auto opdoemen. In dat geval worden de remmen automatisch geactiveerd wanneer de bestuurder niet reageert op de waarschuwingssignalen.

Voor de eerste keer geïntroduceerd in Europa is Ford’s opblaasbare veiligheidsgordel achterin. De Mondeo toont deze innovatie voor het eerst in dit marktsegment. Bij een ongeval zwelt de veiligheidsgordel op om de vrijkomende krachten over een lichaamsoppervlak te verdelen dat vijf maal groter is dan in het geval van een traditionele veiligheidsgordel.

“Dit is het technologisch meest geavanceerde Ford-model dat ooit in Europa is geïntroduceerd. Met voorzieningen als Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection, en opblaasbare veiligheidsgordels achterin, leveren wij veiligheidsvoorzieningen die uitzonderlijke bescherming bieden aan zowel bestuurders als inzittenden en voetgangers,” zegt Ulrich Koesters, vehicle line director van Ford of Europe.

Tot de technologieën die mogelijk zijn bij de nieuwe Mondeo behoren:

  • Dynamische LED-koplampen, die zorgen voor de nabootsing van licht overdag met het heldere licht van volledige LED-koplampen, gecombineerd met Ford’s Adaptive Front Lighting System
  • Ford MyKey, waarmee eigenaren in staat zijn om de sleutel te programmeren, normaal gesproken voor beginnende bestuurders, waardoor inkomende telefoongesprekken kunnen worden geblokkeerd en de topsnelheid kan worden beperkt
  • Active City Stop, is ontworpen om bestuurders te helpen aanrijdingen bij een lage snelheid te voorkomen
  • SYNC 2 met Emergency Assistance, een spraakgestuurde technologie waardoor bestuurders hun blik op de weg gericht en hun handen aan het stuur kunnen houden. In geval van een ongeval kunnen inzittenden direct worden verbonden met lokale hulpdiensten

Mondeo 2015 highscore NCAP-03

“Euro NCAP’s vijf sterren standaard wordt alsmaar hoger en hoger, en auto’s moeten nu uitstekende bescherming van de inzittenden bij een ongeval combineren met verfijnde hulpsystemen voor de bestuurder voor een optimaal resultaat. De Mondeo voldoet aan beide eisen en behoort tot de eerste voertuigen die voetgangerdetectie technologie aanbiedt,” zegt Michiel van Ratingen, secretaris generaal van Euro NCAP.

“Wij moedigen autokopers aan om optimaal gebruik te maken van de geboden beveiliging en hogere prioriteit te geven aan veiligheidsopties dan aan andere zaken die worden aangeboden.”

Mondeo 2015 highscore NCAP-02

De carrosserie van de volledig nieuwe Mondeo is voor 61% vervaardigd van hoogwaardig staal en er is gebruik gemaakt van hydrogevormd hoogwaardig staal voor de voorste raamstijlen en de dakconstructie, waardoor de binnendringende vervorming bij een aanrijding van opzij met maximaal 64 mm is verminderd.

Tot andere ontwikkelingen voor de structuur behoren een anti-roll bar die is ontworpen om te zorgen dat de versnellingsbak zoveel mogelijk op zijn plaats blijft bij een frontale aanrijding en dat de stuurinrichting niet beweegt. Versterkte dorpels, vervaardigd van een speciale roestvrijstaallegering zorgen voor een verbeterde bescherming bij zijwaartse aanrijdingen.

Mondeo 2015 highscore NCAP-05

De nieuwe Mondeo is nu in verschillende versies te bestellen:

als vijfdeurs, wagon en als vierdeurs Mondeo Hybrid; het eerste hybridemodel dat door Ford in Europa gebouwd en verkocht wordt.

Bron | Ford Nederland

Mondeo 2015 highscore NCAP-04

 

Reacties zijn gesloten.