Lichter maakt Ford GT beter en sneller

Lichter is beter bewijst koolstofvezel velg Ford GT

  • Nieuwe Ford GT leverbaar met de nieuwste generatie, ultralichte koolstofvezel velgen; nieuwe afwerking in blanke lak zorgt voor zichtbaarheid van koolstofvezels
  • Koolstofvezel velg op de GT bevat nieuwe, geavanceerde vezel- en kunstharsverbindingen en maken complexere velgvormen mogelijk
  • Ford GT is tweede model dat profiteert van de voordelen van koolstofvezel velgen na Ford Shelby® GT350R Mustang
  • Ford laat de ontwikkeling van zowel de Ford GT als de Ford GT raceauto zien in vijfdelige YouTube documentaire, de eerste 3 aflevering zijn onderaan deze pagina te zien
  • Ford heeft 6506 volledig ingevulde Ford GT aanvragen ontvangen van mensen die graag 1 van de 500 exemplaren uit de eerste twee productie jaren zouden willen bezitten
Ford GT carbon-fiber wheels showcase

Ford GT carbon-fiber wheels showcase

Ford GT carbon-fiber wheels showcase

Ford GT carbon-fiber wheels showcase

De Ford GT met koolstofvezel carrosserie zal ook leverbaar zijn met een nieuwe velg van koolstofvezel, die het rijgedrag en de wegligging van deze gloednieuwe Ford-supercar verder zal verbeteren.

De Ford GT is de tweede Ford die leverbaar is met koolstofvezel velgen, na de Shelby® GT350R Mustang (niet leverbaar in Europa) die met de eerste massageproduceerde koolstofvezel velgen is uitgerust.

2017 Ford GT optional gloss finish carbon fiber wheel

2017 Ford GT optional gloss finish carbon fiber wheel

2017 Ford GT optional gloss finish carbon fiber wheel

2017 Ford GT optional gloss finish carbon fiber wheel

“Ford was de pionier door als eerste fabrikant standaard koolstofvezel velgen aan te bieden. Dit werd gedaan voor de Shelby GT350R Mustang”, vertelt Dave Pericak, global director van Ford Performance. “En nu beschikt de Ford GT optioneel over de nieuwe generatie koolstofvezel velgen. De geavanceerde kunsthars- en vezeltechnologie die hiervoor wordt gebruikt, biedt onze ontwerpers niet alleen meer vrijheid, maar maakt ook de weefpatroonstructuur van het materiaal zichtbaar.”

In tegenstelling tot de zwart gelakte koolstofvezel velgen van de Shelby GT350R, worden de velgen van de Ford GT geleverd in twee afwerkingen: met een matte of een glanzende blanke lak waardoor de schitterende weefpatroonstructuur van de koolstofvezels zichtbaar is. Beide varianten passen perfect bij de twee afwerkingen van de dorpels, het dashboard en de luchtroosters van de GT; waarin de koolstofvezels ook zichtbaar zijn.

In samenwerking met leverancier en partner Carbon Revolution zijn de nieuwe velgen ontwikkeld op basis van de nieuwste generatie vezel- en kunstharstechnologie. Deze biedt de ontwerpers meer flexibiliteit en dat is te zien aan de vloeiender en complexere vormgeving van de spaken.

Hoe lichter hoe beter

Een koolstofvezel velg biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van een traditionele aluminium velg, zoals gewichtsbesparing en verbeterde rijdynamiek en -eigenschappen. Dit maakt dit innovatieve materiaal perfect voor de nieuwe Ford GT.

Behalve dat het materiaal zorgt voor een reductie van het totale voertuiggewicht, wat leidt tot een snellere acceleratie, betere remprestaties en meer dynamiek, resulteren de oersterke en lichte eigenschappen van koolstofvezels ook in een lager onafgeveerd gewicht en minder rotatietraagheid. En dit draagt weer bij tot een positieve uitwerking op de wielophanging, de rijeigenschappen en de dynamiek.

De Ford GT wordt standaard geleverd met ultralichte 10-spaaks aluminium supercar-velgen met de maten 8,5 x 20″ voor en 11,5 x 20″ achter. De optionele koolstofvezel velgen op de Ford GT hebben dezelfde maten, maar zijn structureel stijver en hebben per velg ruim een kilo minder onafgeveerd gewicht. Vergeleken met de al ultralichte standaardvelgen, is de massatraagheid door deze gewichtsbesparing met maar liefst 25 procent verminderd.

Ford GT carbon-fiber wheels showcase

Ford GT carbon-fiber wheels showcase

Door een lichtere velg is de wielophanging beter in staat om de eraan bevestigde hardware in bedwang te houden en is het constante contact met het wegdek verbeterd. Dit biedt de bestuurder meer grip en een betere voertuigbeheersing. Elke ronddraaiende velg werkt ook als een gyroscoop, waardoor een lichtere velg het stuurgevoel en de dynamiek kan verbeteren. Het kost namelijk minder energie om te accelereren of om de velgen te laten draaien zodat de respons van de auto verbeterd wordt. Aangezien er minder energie nodig is om de velg te laten draaien, wordt ook de voertuigefficiëntie verbeterd.

De voordelen die de optionele koolstofvezel velg biedt op belangrijke punten, te weten gewichtsbesparing, voertuigdynamiek, geluid, trillingen, stugheid en rijeigenschappen, maakt hem tot de perfecte innovatieve aanvulling op de Ford GT.

2016 World Endurance Championship

2016 World Endurance Championship

2016 World Endurance Championship Round Two, Spa Francorchamps 4th – 7th May 2016 Spa, Belgium Photo: Drew Gibson ,2016 World Endurance Championship Round Two, Spa Francorchamps 4th – 7th May 2016 Spa, Belgium Photo: Drew Gibson

2016 World Endurance Championship
Round Two, Spa Francorchamps 4th – 7th May 2016
Spa, Belgium

Ford laat in de vijfdelige documentaire “The Return” zien hoe de Ford GT en de Ford GT raceauto van “A” tot “Z” zijn ontwikkeld. De eerste 3 afleveringen zijn hier onder te zien:

Ford GT Documentary – The Return: Chapter 1 (The Decision)

Ford GT Documentary – The Return: Chapter 2 (The Cutting Edge)

Ford GT Documentary – The Return: Chapter 3 (Let’s Race)

Aflevering 4 & 5 zullen we toevoegen zodra deze beschikbaar zijn.

Ongekende belangstelling Ford GT

In een maand tijd heeft Ford 6.506 volledig ingevulde aanvragen ontvangen van mensen die graag een Ford GT zouden willen aanschaffen. Honderden van de aanvragen gingen gepaard met een videoboodschap, waarmee de geïnteresseerden hopen meer kans te maken op 1 van de 500 exemplaren van de nieuwe Ford GT die in de eerste twee jaar van de productie zullen worden gebouwd. Ook hebben bijna 200.000 fans in diezelfde maand hun favoriete Ford GT samengesteld via de virtuele configurator op www.FordGT.com

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.