Laatste nieuws | Ford Focus fabriek in Duitsland, trekt grote investeerder aan

De spil van de Blue Oval naar volledig elektrische voertuigen heeft al geleid tot grote veranderingen binnen het bedrijf. Zoals Ford Authority eerder meldde, heeft de automaker ontslagen in Noord-Amerika en Europa in gang gezet om kosten te besparen. Aan de producent zijn langlopende gevestigde namen al geannuleerd of liggen op schema om te worden stopgezet, zoals de Ford Fiesta (eind juni 2023) en Ford Focus ergens in het jaar 2025.

Volgens Reuters heeft de Ford Saarlouis Assembly-fabriek in Duitsland die verantwoordelijk is voor de Ford Focus een grote investeerder aangetrokken, een potentieel teken dat het bedrijf van plan is de fabriek voor iets anders te gebruiken dan de productie van voertuigen.

Martin Sander, algemeen directeur van Ford Model-E in Europa, zei dat er nieuwe afspraken zijn gemaakt over de toekomst van de fabriek. Volgens de publicatie is er een grote internationale investeerder voor de faciliteit gevonden.

Eerdere rapporten gaven aan dat ongeveer 15 investeerders geïnteresseerd waren in de fabriek, waarbij de Chinese autofabrikant BYD herhaaldelijk werd genoemd als een van de bedrijven die haar activiteiten wilden overnemen of erbij betrokken wilden worden. Op dat moment is het onduidelijk wat Ford van plan is met de faciliteit, maar wel dat de productie van de Ford Focus in 2025 zal eindigen.

Daarnaast had Ford plannen om de fabriek in een of andere vorm tot 2032 open te houden. Deze laatste aankondiging kan erop wijzen dat het bedrijf de campus mogelijk opnieuw configureert om zijn EV-productie aan te vullen, net zoals het Keulen Electric Vehicle Center, zij het deze keer met een partner.

Zoals Fordauthority eerder meldde, heeft het bedrijf zijn productie verlaagd door fabrieken in India en Brazilië te verkopen. Het huidige plan van het bedrijf is om tegen 2024 een jaarlijkse productiesnelheid van 600.000 elektrische voertuigen te bereiken en streeft het naar een productiesnelheid van twee miljoen elektrische voertuigen voor 2026, die zal worden aangevuld met de onlangs onthulde elektrische Ford Explorer en de Ford E-Transit Courier.

Het bedrijf verwacht momenteel volledig elektrisch te gaan in Europa tegen 2030.

Via Bron | Fordauthority.com

Reacties zijn gesloten.