Introductie sportieve nieuwe ST-Line op Ford Fiesta, Focus en Mondeo

Ford introduceert sportieve nieuwe ST-Line op Fiesta, Focus en Mondeo

  • Ford introduceert ST-Line, geïnspireerd op Ford Performance-auto’s, met uitgesproken styling, sportieve rijdynamiek
  • Nieuwe Ford Mondeo ST-Line onthuld op het Britse Goodwood Festival of Speed 2016
  • Fiesta kan nu worden besteld, Focus en Mondeo ST-Line volgen op korte termijn
2016 Mondeo Focus Fiesta ST line

2016 Mondeo Focus Fiesta ST line

Ford heeft vandaag de Ford Mondeo ST Line onthuld. Dit gebeurde op het Goodwood Festival of Speed 2016 in het Verenigd Koninkrijk.

De Mondeo ST-Line is de nieuwste telg in de onlangs onthulde ST-Line modelreeks, waarin een sportieve styling centraal staat die is geïnspireerd op Ford Performance-modellen. De ST-Line modellen zijn leverbaar met verschillende krachtige en zuinige EcoBoost-benzine- en TDCi-dieselmotoren van 100 tot 203 pk.

2016 Mondeo Focus Fiesta ST line

2016 Mondeo Focus Fiesta ST line

2016 Mondeo Focus Fiesta ST line

2016 Mondeo Focus Fiesta ST line

2016 Mondeo Focus Fiesta ST line

2016 Mondeo Focus Fiesta ST line

Met sportieve designelementen voor zowel de carrosserie als het interieur, geïnspireerd op de geprezen Fiesta ST en Focus ST Performance-modellen, zijn de nieuwe ST-Line modellen ontworpen voor klanten die de sportieve uitstraling van de ST-modellen wensen, maar die niet het volledige prestatievermogen van ST-motoren en het chassis met sporttechnologieën hoeven te benutten.

“Dankzij onze nieuwe ST-Line kunnen nog meer mensen de sportieve stijl en rijdynamiek ervaren die is geïnspireerd op ons spectaculairste Ford Performance-assortiment ooit, met modellen als de Focus RS, de nieuwe Ford Mustang en de Ford GT-supercar”, aldus Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service bij Ford Europa. “Dit jaar verwachten we 40.000 sportieve auto’s te verkopen in Europa, een stijging van 50 procent ten opzichte van 2015, een jaar waarin het aantal verkochte sportieve auto’s al met 61 procent steeg in vergelijking met 2014.”

Ford ST-Line 2016 Fiesta

Ford ST-Line 2016 Fiesta

Ford ST-Line 2016 Fiesta

Ford ST-Line 2016 Fiesta

Ford ST-Line 2016 Fiesta

Ford ST-Line 2016 Fiesta

Ford ST-Line 2016 Fiesta

Ford ST-Line 2016 Fiesta

Sportieve styling en krachtige motoren

De Fiesta ST-Line is leverbaar in een driedeurs- en een vijfdeursuitvoering en geldt als sportieve nieuwe toevoeging aan de bestverkochte compacte auto in Europa. De Fiesta ST Line is verkrijgbaar met de krachtige en meerdere malen bekroonde 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor met 100 of 125 pk. De Fiesta ST-Line is voorzien van sportophanging en carrosseriestyling; unieke ontwerpen voor lichtmetalen velgen, sportstoelen, sportstuurwiel en lichtmetalen pedalen in het interieur.

Ford ST-Line 2016 Focus

Ford ST-Line 2016 Focus

De Focus ST-Line vijfdeurs- en Wagon-modellen versterken de aantrekkingskracht van de populaire gezinsauto nog meer. De Focus ST-Line voegt naast de 1.0 EcoBoost benzinemotor met 125pk, ook de 1.5 EcoBoost met 150pk toe aan het ST-Line keuzepallet.

De nieuwe Mondeo ST-Line is beschikbaar in zowel vier- als vijfdeurs uitvoering en als Wagon. De Mondeo ST-Line is beschikbaar met 160 of 203 pk sterke EcoBoost benzinemotor. Daarnaast is er een 2.0 TDCi dieselmotor met 150pk leverbaar. De Mondeo ST-Line biedt een verbeterde rijdynamiek door de 10mm lagere sportophanging.

Ford ST-Line 2016 Focus & Fiesta

Ford ST-Line 2016 Focus & Fiesta

De Ford ST-Line-modellen beschikken over onder andere de volgende ST-stijlelementen:

  •  Een trapezevormige voorgrille met honingraatdesign, mistlampen met donkere afwerkingen, en een lip onder aan de voorspoiler bij de Fiesta ST-Line  en een bumperinlegstrook bij de Focus ST-Line
  • Een diffuser aan de achterkant bij alle modellen en een grote dakspoiler achter bij de Fiesta ST-Line. Bij de Mondeo is een dakspoiler standaard op de Wagon en optioneel voor de vijfdeurs uitvoering
  • Een zwarte taillelijn onder de ramen, diepe zijskirts en een badge met het ST-Line-logo op de voorspatborden
  • Unieke 16″ lichtmetalen velgen bij de Fiesta ST-Line en 17″ lichtmetalen velgen bij de Focus ST-Line, beide in Rock Metallic Grey. Bij de Mondeo ST-Line is er keuze uit nieuwe 18″ lichtmetalen velgen met licht afgewerkt oppervlak of 19″ lichtmetalen velgen in Rock Metallic Grey
  • Sportstoelen met rode stiksels en een stuurwiel van geperforeerd leer in ST-stijl met grijze stiksels
  • Pookknop in ST-stijl, een donkere geweven dakhemel, en instaplijsten voor de ST-Line

“De nieuwe ST-Line modellen bieden klanten de kans om te genieten van het befaamde rijplezier en de krachtige uitstraling van de sportieve modellen van Ford in een interessant en betaalbaar pakket met een uitgebreid assortiment aan benzine- en dieselmotoren.” aldus de Waard.

De Fiesta ST-Line kan per direct worden besteld en kost € 18.995,-. De prijzen voor de Focus en Mondeo ST-Line modellen volgen binnenkort.

Lees hier een eerder artikel over de ST line

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.