Hot News | Volkswagen hint naar elektrische sportauto met 680pk?

Potverdikke mensen dit is een serieus mooie bak!

Als deze VW Golf er echt komt, zou www.golfmania.com een serieuze opvolger van www.focusmania.com kunnen worden. De toekomst van onze fansite ziet er niet bepaald rooskleurig uit nu onze favoriete auto de Ford Focus in 2025 aan zijn einde komt.

Dit zou een hoop goed kunnen maken, ook al zijn het ‘renderings’ uit 2014, toch zien wij het model graag op de markt verschijnen, want alleen al z’n looks zijn geweldig. Maar met een strak smoeltje kom je er natuurlijk niet, het is een combi van.

Hé Ford wakker worden, doe iets!

2014 Volkswagen Golf GTE Sport Concept

2014 Volkswagen Golf GTE Sport Concept

Lees hieronder het originele bericht van TopGear.nl:

Volkswagen hint naar elektrische sportauto met 680 pk

Is dat wat het merk nodig heeft?

We willen niet lullig doen over de sportiviteit van de elektrische tak van Volkswagen, maar als de ID-serie een sport zou beoefenen, dan zou het korfbal zijn. Het hoogtepunt van sportiviteit momenteel is de GTX-lijn, een soort lauwe tegenhanger van de geliefde modellen met een GTI- of R-badge. Maar wie weet gaat dat veranderen bij de volgende generatie EV’s.

2014 Volkswagen Golf GTE Sport Concept

2014 Volkswagen Golf GTE Sport Concept

Volkswagen stuurde afgelopen week een persbericht uit over allerlei technische zaken. Zo zijn de ingenieurs in Wolfsburg bezig met eigen pulsomvormers en warmtemanagementsystemen. Ga maar even zoeken op Google wat dat inhoudt, maar het komt er op neer dat Volkswagen denkt de efficiëntie van de EV’s met 20 procent te kunnen verbeteren.

2014 Volkswagen Golf GTE Sport Concept

Een elektrische sportauto van Volkswagen?

De techniek kunnen ze over de hele lijn uitsmeren, meent Volkswagen. En daar laten ze iets interessants vallen: ‘Dankzij het modulaire principe van Volkswagen’s ID.-modellen kan die technologie vervolgens breed worden toegepast: in basismotoren tot in sportwagens met een vermogen van 500 kW en meer.’ Een sportauto met 500 kW, wat omgerekend 680 pk is. Zou het?

Een elektrische sportauto van Volkswagen om liefhebbers van het merk weer blij te maken, dat zou in lijn zijn met de eerdere berichten. Volkswagens krijgen weer een ander design, de Golf zou terugkomen en het schijnt dat de GTX-badge weer geschrapt wordt en dat Volkswagen weer teruggaat naar GTI. Een sportief vlaggenschip zou perfect passen bij de plannen.

Breaking | Volkswagen heeft plannen de Golf toch een opvolger te geven, maar dan wel volledig elektrisch

Hoe een elektrische sportauto van Volkswagen eruit zou zien? Geen flauw idee. Misschien zoals de Volkswagen XL1 van een tijdje geleden. Of misschien wordt het een hete Golf die lijkt op de GTE Sport Concept uit 2014, zoals je hierboven in de galerij ziet. En als ze toch bezig zijn; is het niet eens tijd om Volkswagen Motorsport weer nieuw leven in te blazen?

Via Bron | TopGear.nl

Reacties zijn gesloten.