Hot News: nieuwe Focus RS komt!

Geweldig nieuws, Ford maakt zojuist officieel bekend dat er een nieuwe Ford Focus RS komt!

Ford bevestigt compleet nieuwe Focus RS en kondigt Global Ford Performance Team aan

  • Ford brengt nieuwe Focus RS wereldwijd op de markt – ultieme ‘performance’ versie van bestverkopende model
  • Tot 2020 wereldwijd twaalf nieuwe ‘performance’ auto’s inclusief Focus RS
  • Ford voegt wereldwijd regionale performance engineering afdelingen en racing teams samen tot ´Ford Performance´

Ford kondigt vandaag de compleet nieuwe Ford Focus RS aan, de ultieme ‘performance’ versie van ’s werelds bestverkopende auto*. De onderneming maakt tevens bekend dat de nieuwe RS wereldwijd in de belangrijkste markten leverbaar zal worden, een primeur voor een model met het RS-label.

Ford kondigt tevens de oprichting aan van een nieuw team dat zich zal toeleggen op het ontwikkelen en leveren van Ford ‘performance’ auto’s. Het Ford Performance team wordt geformeerd uit de performance vehicle development groepen wereldwijd – waaronder Team RS in Europa en het Special Vehicle Team (SVT) in Noord Amerika – en zal meer prestatiegerichte producten, onderdelen en accessoires ontwikkelen die sneller op de markt zullen worden gebracht.

rs_is_coming

“We concentreren ons op het vergroten en versterken van onze performance modellen onder het Ford Performance label,” zegt Raj Nair, de group vice president voor Global Product Development van Ford Motor Company. “De nieuwe Focus RS, die nu voor het eerst wereldwijd leverbaar zal worden, is daar een goed bewijs van. Een nieuwe Focus RS, in 2009 voor het laatst geïntroduceerd in Europa, is een belangrijke gebeurtenis. Om de RS-badge te verdienen moet het een verfijnde, compromisloze rijdersauto zijn die, indien gewenst, uitzonderlijke prestaties op het circuit kan leveren terwijl er ook uitstekend dagelijks op de openbare weg kan worden gereden.”

De vraag naar ‘performance’ auto’s neemt wereldwijd toe, met een verkoopgroei van 14% in Europa sinds 2009. Ford Performance zal in 2020 meer dan twaalf nieuwe ‘performance’ modellen ontwikkeld en geïntroduceerd hebben, elk ontworpen om veeleisende klanten een unieke rijervaring te bieden. Ook zal het team innovaties ontwikkelen en vooruitgang realiseren op het gebied van aerodynamica, elektronica, prestaties en brandstofverbruik.

“Ford blijft zich toeleggen op prestaties en het verleggen van grenzen door middel van innovatie,” verklaart Nair. “Ford Performance brengt autosport, autosport engineering, performance auto’s en prestatieverhogende onderdelen en accessoires samen om te profiteren van synergiën met als doel te voldoen aan de unieke wensen van een bepaalde klantengroep wereldwijd, zowel op de openbare weg als op het circuit.”

Focus RS rendering

Prestaties en autosport zijn diep geworteld in het DNA van Ford, dat 113 jaar in de tijd teruggaat toen Henry Ford het in zijn Sweepstakes Racer opnam tegen Alexander Winton, in die tijd de beste autocoureur van Amerika. Vooraanstaande zakenlieden uit Detroit waren getuige van deze opzienbarende overwinning en enkele van hen stapten direct naar voren om welk auto-avontuur dat Ford in die tijd ook in gedachten had, te ondersteunen. 18 maanden later was Ford Motor Company een feit.

“Ford doet nog steeds om dezelfde redenen als Henry Ford in 1901, mee aan autoraces. We bewijzen onze producten en technologieën tegen de allerbesten in de wereld,” sluit Nair af. “Het Ford Performance team zal verder gaan met het nastreven van prestatiegerichte innovaties, zodat we er zeker van kunnen zijn dat wij nog meer baanbrekende ‘performance’ auto’s kunnen leveren.”

Nice to know:

* De Ford Focus is het bestverkopende automodel ter wereld, volgens Ford’s analyse van de meest recente wereldwijde personenauto registratiegegevens over 2013 door Polk. Registraties van de Focus zijn in 2013 gestegen met 8,1 procent, goed voor 1.097.618 verkopen wereldwijd vergeleken met 1.014.965 verkopen in 2012, waaronder 317.110 registraties in Europa vorig jaar*, 29 procent van de totale registraties.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.