Hoezo de Ford Fiesta is ook bijna geschiedenis? M-Sport lanceert de Ford Fiesta Rally3 Evo

Slechts enkele dagen nadat de Clio Rally3 van Renault Sport de FIA-homologatie heeft doorstaan, heeft M-Sport Poland de Ford Fiesta Rally3 Evo gelanceerd met een uitgebreide update van het bestaande Rally3-model.

De Fiesta Rally3 maakte twee jaar geleden zijn wedstrijddebuut en heeft in die tijd de instapklasse met vierwielaandrijving van de FIA helemaal voor zichzelf gehad.

2023 M-Sport Ford Fiesta-Rally3 Evo

De introductie van de Clio Rally3 in de mix verandert dat, en zoals onthuld door DirtFish in februari, heeft M-Sport ervoor gezorgd dat het zijn beste beentje voor heeft gezet met de release van de nieuwe Rally 3 Evo.

De nieuwe auto is gebaseerd op de gefacelifte Fiesta en heeft verschillende belangrijke updates ondergaan, met name een nieuwe spoiler achter die is geleend van de grotere broer van de auto, de Fiesta Rally2.

2023 M-Sport Ford Fiesta-Rally3 Evo

Maar onder de motorkap profiteert de Rally3 Evo van kortere overbrengingsverhoudingen, om een krachtigere acceleratie mogelijk te maken, nieuwe grind- en asfaltdempers en nieuwe voorremkanalen.

2023 M-Sport Ford Fiesta-Rally3 Evo

Maciej Woda, algemeen directeur van M-Sport Poland, bekende dat de lancering van de nieuwe Clio zijn team heeft aangezet om het maximale uit de Fiesta Rally3 te halen:

“Het is de bedoeling dat de Fiesta Rally3 Evo onze klanten helpt bij het vechten voor hun kampioenschappen”, zei hij. Dit jaar krijgen we te maken met concurrentie in de Rally3-categorie van een andere fabrikant waar we erg naar uitkijken.

We willen er zeker van zijn dat we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de Fiesta Rally3 Evo het meest concurrerende product op de markt is en deze uitgebreide update onderstreept dat.

“Vergis je niet, ontwikkeling is een continu proces met alle auto’s geproduceerd door M-Sport Poland, omdat we altijd proberen de grenzen te verleggen van wat mogelijk is met onze auto’s.”

Jon Armstrong zal de auto dit weekend debuteren tijdens de Rally Islas Canarias in het European Rally Championship, hoewel updates pas halverwege het jaar beschikbaar zullen zijn voor klanten.

Via Bron | Dirthfish. com

Reacties zijn gesloten.