Grootste privé collectie antieke Fords verkocht!

Nieuwsgierig hoe de veiling van meer dan 220 antieke Ford’s is verlopen? Lees het hieronder:

De complete collectie werd op 23 juni geveild door Bonhams op locatie in Hillegom. Elk aangeboden voertuig werd tijdens de 10-uursverkoop verkocht, waardoor biedingen uit de hele wereld werden aangetrokken. Het gecombineerde totaal van de verkoop was een duizelingwekkende € 6.157.353 (ongeveer £ 5.409.000).

De langste biedingsuitwisseling betrof een 1905 Ford Model B Side Entrance Tonneau (hieronder afgebeeld) deze werd verkocht voor € 419.750 (£ 368.700) – meer dan zeven keer de schatting en een wereld recordprijs!

1905 Ford Model B Side Entrance Tonneau – Engine no. 124

“We werden overweldigd door het resultaat. Een 100 procent verkochte veiling is een zeldzame gebeurtenis, vooral met zo’n enorme hoeveelheid bijzondere, antieke Ford’s. Het was een genoegen om nieuwe eigenaren te kunnen vinden voor voertuigen die al zo lang werden gekoesterd “, aldus Rupert Banner, Group Motoring Director van Bonhams en een van de veilingmeesters voor de verkoop.

Source | Ford EU

Ford models – Den Hartogh Museum Netherlands

22 juni 2018 – Grootste privé collectie Ford’s onder de hamer

Bijna iedere Ford liefhebber heeft er wel eens van gehoord of is er wel eens geweest, het Ford Museum in Hillegom, deze sloot zijn deuren al enige tijd geleden en valt nu ten prooi aan de veilingmeester. Als je interesse hebt, moet je 23 juni 2018 naar Hillegom om je slag te slaan, meer informatie vind je op de site van veilingsbedrijf:  Bonhams.com  of kijk op:   Fordmuseum.nl

We hebben een mooi idee om de collectie toch bij elkaar te houden, van de week liet Ford US weten het oude Treinstation in Cork Michigan een van de steden midden in het auto industrie gebied, die al 30 jaar leeg stond, nieuw leven in te willen blazen.

1906 Ford Model K Open Tourer – Engine no. K160

1937 Ford Model 78 Station Wagon – Chassis no. 18-3413961

De koop is rond en de plannen zijn gesmeed, het wordt van alles wat, Ford kantoor- ontwikkelingsruimtes, winkels en restaurants. Plek zat, waarom zou je daar geen museum plaatsen? 

Een mooie trekpleister voor de bezoekers en ‘Ford behoud z’n verleden in het heden‘.

Ford Motor Company has acquired the iconic Michigan Central Station and plans to transform it into the centerpiece of a vibrant new campus in Detroit’s Corktown neighborhood that will serve as an innovation hub for Ford’s vision for the future of transportation.

Ford hoeft ons niet te bedanken voor deze geweldige tip, maar we zullen zeker op hun uitnodiging in gaan een bezoekje te komen brengen als de verbouwing/restauratie af is, deze staat gepland voor 2022

Ford-MCS

Toch is het jammer, dat de meer dan 220 antieke Fords naar het buitenland zullen verdwijnen, daarmee verdwijnt er weer een mooi stukje Nederland.

Pieter den Hartogh – zoon oprichter Piet den Hartogh – Ford Museum Hillegom

Ford heeft het iconische Michigan Central Station gekocht en is van plan het te transformeren tot het middelpunt van een levendige nieuwe campus in de wijk Corktown in Detroit, die zal dienen als een innovatiecentrum voor de visie van Ford op de toekomst van het vervoer

Ford MCS Rendering

De Corktown-campus is een plaats waar Ford en haar partners zullen werken aan autonome en elektrische voertuigen, en ontwerpoplossingen voor een nieuw transportbesturingssysteem dat mobiliteit handiger en toegankelijker maakt via slimme, verbonden voertuigen, wegen, parkeerplaatsen en openbaar vervoer.

Reacties zijn gesloten.