Gereden | de Ford Puma 1.0 Ecoboost Hybrid met 125 Pk

Het is er dan toch van gekomen, voor het eerst in een hybride auto gereden, ook al was het maar 20 minuten (vanwege de enorme belangstelling), genoeg om een eerste indruk te krijgen van de nieuwe Ford Puma.

Gereden de Ford Puma 1.0 Ecoboost Hybrid met 125pk

Met enige argwaan in de Puma gestapt omdat ik persoonlijk niets met elektrisch of hybride rijden en zelfs SUV’s heb.

Gereden de Ford Puma 1.0 Ecoboost Hybrid met 125pk

Het eerste wat me opviel was de grootte van de auto, hij was groter dan verwacht. Ook het interieur doet niet vermoeden dat het om een Hybride gaat. En heeft zelfs een normale 6 versnellingsbak, zoals we ze gewend zijn van Ford.

 

Snel wat leuke weggetjes uitgezocht, waarbij je een goede indruk kan krijgen van het besturen en wegligging van de Puma, dit voelde zeer goed! Veren en demping zijn prima op de auto afgestemd, drempels of andere hobbels neemt hij zonder problemen en glijd soepeltjes door de bochten.

Gereden de Ford Puma 1.0 Ecoboost Hybrid met 125pk

De 1.0 EcoBoost Mild Hybrid motor is niet rumoerig en kan zijn opdrachten goed aan. Vanuit stilstand is de auto aardig vlot dankzij de hybride aandrijving, waarvan je absoluut niet merkt wanneer deze actief is, een aangename ervaring.

Na het rijden met de nieuwe Ford Puma zou ik bijna van mijn geloof vallen en mijn eigen Ford Focus RS Mk2 in de ban doen, geintje.

Al met al een plezierige auto en zeker aan te bevelen. Ook de prijs is redelijk en de auto is goed, wat wil je nog meer?

Met dank aan |  Jan Hoek en Ford dealer Rijssen

Meer over de Ford Puma hier

Of ga naar Ford.nl voor het samenstellen, downloaden van een brochure e/o prijslijst van de nieuwe Ford Puma

Reacties zijn gesloten.