De nieuwe brandstofnamen, zo zit het

Is mijn auto geschikt?

Er gaat momenteel toch iets mis met de nieuwe namen en samenstelling van bepaalde auto-brandstoffen in combinatie met de leeftijd van je auto, onderstaand lezen kan je helpen te voorkomen dat ook jij in de problemen komt.

Al sinds 2005 wordt benzine aangevuld met ethanol. Het percentage ethanol begon toen met ongeveer 2 procent en is later gestegen naar ongeveer 5 procent. Deze lage concentratie ethanol geeft voor de meeste auto’s geen problemen. Wordt het percentage hoger – rond de 10 procent – dan kunnen sommige oudere auto’s problemen krijgen.

Op www.e10check.nl kun je checken of jouw auto geschikt is voor 10 procent ethanol.

Is jouw auto niet geschikt, dan krijg je onderstaande melding.

e10check.nl Auto Ford

Deze hogere concentratie is in het buitenland al vaak te koop onder de naam E10. En op de brandstofsticker op de pomp kun je nu ook zien welk percentage ethanol er in de brandstof ziet.

Nieuwe brandstof namen ken jij ze al?

In de praktijk is er weinig aan de hand. De vertrouwde namen blijven zichtbaar aan de pomp, er is alleen een kleine sticker bijgekomen op de pomp en op het tankpistool.

Tankstations zijn verplicht om deze stickers te plakken, dat is vastgelegd in de nieuwe Europese brandstofrichtlijn. De stickers vind je dan ook terug in alle Europese landen. Zo is het waar je in Europa ook tankt meteen duidelijk welke brandstof je tankt, handig voor op vakantie.

Bron | Bovag.nl

Folder | Rijksoverheid.nl

Reacties zijn gesloten.