Ford’s Design Boss laat weten dat een Ford Focus EV onderweg is

De vernieuwde Ford Focus 2022 werd vorige maand onthuld, met enkele stylingrevisies en bijgewerkte technische functies van het laatste model. Hoewel er een hybride aandrijflijn beschikbaar is, bestaat er nog geen Ford Focus EV, ook al is de autofabrikant van plan om tegen 2030 zijn hele reeks personenauto’s in Europa om te hebben gebouwd naar elektrische voertuigen. Eerder produceerde Ford de Focus Electric in beperkte hoeveelheden voor een aantal jaar, maar nu blijkt dat er volgens Autocar dat er toch een nieuwe Ford Focus EV in de maak is?

‘Stand by for an electric Ford Focus. We don’t know what it will look like yet, but design boss Murat Gueler hinted it’s among the EVs currently being sketched out ahead of a launch in the coming years. “Everybody’slaunching electric cars and we will launch a few in the future,” he said. “Definitely, we’re looking at everything: proportions, architectures… we’re really busy designing all the next-generation cars. There’s a lot ofwork going on.

Volgens bron | Autocar.co.uk

2018 – 2022 Ford Focus Old-New

“Iedereen lanceert elektrische auto’s en we zullen er in de toekomst nog een paar lanceren”, vertelde hoofdontwerper Murat Gueler aan Autocar toen hem werd gevraagd of een Focus EV in de planning van de autofabrikant stond. “Zeker, we kijken naar alles – proporties, architecturen … we zijn erg druk met het ontwerpen van alle auto’s van de volgende generatie. Er is genoeg werk aan de winkel.”

Het 2022 model uitvoerig bekijken en er alles over lezen & de video’s bekijken kan HIER

Het is onduidelijk wanneer een Focus EV zich bij de Ford EV range zal voegen, vooral omdat het vernieuwde 2022 model zich voorbereidt op lancering in Europa. Maar als de Focus voorbestemd is om voort te leven terwijl de automaker de komende jaren overstapt naar een volledig elektrische line-up, is een dergelijk model natuurlijk onvermijdelijk.

2018 – 2022 Ford Focus Old-New

In de tussentijd brengt de Focus-reeks van 2022 een groot aantal veranderingen voor het nieuwe modeljaar met zich mee, waaronder een nieuw motorkapontwerp, een hogere neus, het Blauwe Ovaaltje is verplaatst van de voorste lip van de motorkap naar het midden van de bovenste grille, en standaard LED-koplampen over het hele assortiment. Bovendien krijgen alle Focus-modellen van 2022 unieke model- stijlkenmerken die elk van de andere onderscheiden.

2022 Ford Focus ST-Line

De 2022 Focus-aandrijflijn bestaat uit Ford’s 1.0L EcoBoost Hybrid motor met 125 pk (123 pk) en 155 pk (153 pk) vermogen, de 1.0L EcoBoost-motor met 100 pk (98 pk) en 125 pk, en de 1.5L EcoBlue-dieselmotor met een vermogen van 95 pk (94 pk) en 120 pk (118 pk).

De transmissieopties bestaan ​​uit een handgeschakelde zesversnellingsbak, een zeventraps Powershift-automaat met dubbele koppeling en een achttrapsautomaat.

2022 Ford Focus Active Wagon

Ondertussen is de high-performance ST uitgerust met Ford’s 2.3L EcoBoost I-4, die 280 pk (276 pk) en 420 Nm koppel produceert. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard, terwijl een zeventrapsautomaat met schakelflippers als optie verkrijgbaar is.

Aan de binnenkant is de Ford Focus uit 2022 nu uitgerust met SYNC 4, een nieuw 13,2-inch infotainmentscherm, Ford Power-Up draadloze software-updatemogelijkheden en een volledige reeks rijhulpfuncties.

Reacties zijn gesloten.