Ford zoekt gamers die helpen een nieuwe raceauto te ontwerpen, bouwen en besturen

Ford gaat een nieuwe raceauto ontwerpen en bouwen, samen met de gamers die hem gaan besturen

  • Ford roept hulp in van gamers bij ontwerpen van ultieme virtuele raceauto; unieke samenwerking tussen autofabrikant en gaming community
  • Compleet nieuwe auto; “Team Fordzilla – P1”-project laat zien hoe Fords mensgerichte ontwerpfilosofie Human-Centric Design in digitale wereld wordt toegepast
  • Ford is vorig jaar onder de naam Fordzilla zijn allereerste eSportsteam gestart

Ooit een raceauto willen ontwerpen?
Ford biedt gamers de mogelijkheid mee te helpen bij het realiseren van het ultieme racemonster.

Wrapped Raptor Team Fordzilla

Het designteam van Ford Europa gaat actief op zoek naar input van de bredere gaming community. De aanvoerders van de vijf Ford eSportsteams uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn al nauw betrokken bij het ontwerpen van de auto. Het team gaat aan de slag onder de projectnaam “Team Fordzilla P1”.

 

“Het bedenken van een ultieme raceauto voor de virtuele wereld is hét moment waarop het designteam de fantasie volledig de vrije loop kan laten. Wij willen met de mooiste auto aan de start verschijnen en daarbij is de deskundige mening van gamers van essentieel belang”, zegt Nederlander Amko Leenarts, Design directeur, Ford Europa.

Wrapped Raptor Team Fordzilla

De eerste virtuele raceauto van Ford wordt niet gebaseerd op een daadwerkelijk bestaand model. De ontwerpfase van het project wordt een unieke samenwerking tussen de Ford-deskundigen en deskundige gamers. Ford-deskundigen hebben ervaring met het ontwerpen en bouwen van een aantal van de meest gewilde en populaire auto’s. De deskundige gamers kunnen hun virtuele expertise van online racen toepassen.

 

 

 

Het ontwerpteam zal via Twitter belangrijke beslissingen over het ontwerp voorleggen aan de bredere gaming community. Dit gebeurt in een reeks social polls die worden gepost door @TeamFordzilla. In elke poll komt een ander belangrijk ontwerpattribuut aan de orde waarover gamers kunnen beslissen. Dit kan variëren van de motor tot de vorm van de cockpit.

Wrapped Raptor Team Fordzilla

Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met Human-Centric Design; Fords mensgerichte ontwerpfilosofie van waaruit alle Fords worden ontworpen. Deze filosofie zorgt ervoor dat het menselijk perspectief centraal staat in elke stap van het ontwerpproces.

Wrapped Raptor Team Fordzilla

“We willen allemaal dolgraag in onze droomauto racen, maar meestal zijn dit gedetailleerde replica’s van auto’s die in werkelijkheid al bestaan”, zegt Angelo Bülow, aanvoerder van het Duitse Fordzilla-team. “Het zal sensationeel zijn om voor het eerst achter het stuur te kruipen van de #TeamFordzillaP1. Niet alleen omdat wij hebben bijgedragen aan de raceauto, maar ook omdat nog nooit iemand anders erin heeft gereden.”

Team FordzilllaP1 Animation

Het project is deze week van start gegaan en is te volgen op de social media kanalen van @TeamFordzilla op Twitter en Instagram.

Bron | Ford Nederland

Reacties zijn gesloten.