Ford zit zonder Blauwe Ovaaltjes en modelnaamplaatjes met als gevolg, vertraagde leveringen

Ford heeft geen merkbadges en modelnaamplaatjes meer, wat leidt tot vertraging van afleveringen

De auto-industrie wordt geteisterd door een tekort aan leveringen, en het laatste probleem in de productie dat Ford in de problemen brengt, en is tegelijk uiterst belangrijk. De Blue Oval kan niet genoeg Blauwe Ovaaltjes vinden voor zijn nog te leveren voertuigen.

Ford Ovaaltje

Ford moest de levering van bepaalde voertuigen uitstellen omdat het niet genoeg van zijn kenmerkende badges had om erop te zetten, meldt The Wall Street Journal. Bovendien heeft de autofabrikant moeite om genoeg naamplaatjes te vinden die de modelnaam aangeven om alle voertuigen die zij produceren te kunnen leveren.

Niet genoemde mensen die bekend zijn met de zaak vertelden dat het tekort gevolgen heeft gehad voor enkele van de belangrijke voertuigen van de autofabrikant met een hoge marge, zoals de pick-uptrucks uit de F-serie. Uiteraard is er gezocht naar alternatieve oplossingen, maar dat blijkt lastiger dan je zou verwachten.

Ford Badge

Leidinggevenden van Ford hebben naar verluidt 3D-geprinte insignes uitgeprobeerd als een noodoplossing totdat er meer permanente exemplaren konden worden verkregen. Uiteindelijk hebben ze het idee echter verworpen, omdat ze niet het gevoel hadden dat het resultaat van voldoende kwaliteit had om naar klanten te leveren.

Een Ford-woordvoerder vertelde de outlet dat het bedrijf badges zal aanbrengen op voertuigen die werden vastgehouden vanwege een gebrek aan badges. Het bedrijf bouwt en verzendt echter ook enkele vrachtwagens met de blauwe ovale badge.

Ford Badge

Tribar Technologies, Inc., een bedrijf dat buitenbekleding en andere onderdelen levert voor een aantal autofabrikanten, waaronder Ford, werd in augustus gedwongen de productie te onderbreken omdat het industriële chemicaliën in een lokaal rioolsysteem had geloosd. Gelukkig werden de chemicaliën ‘gevangen’ voordat ze aanzienlijke milieuschade konden veroorzaakten, en werkt het bedrijf nu weer op volle capaciteit.

Nog Ford nog Tribar bevestigden echter of dit de oorzaak was van het tekort aan badges.

Ford Badge

Ford zit op dit moment met 45.000 onvoltooide voertuigen

De automaker zei (vorige week) maandag dat het verwacht aan het einde van dit kwartaal ongeveer 40.000 tot 45.000 voertuigen op voorraad te hebben die niet naar dealers kunnen worden verscheept omdat ze op onderdelen wachten. Naast de badges blijven autofabrikanten worstelen om halfgeleiderchips en andere belangrijke onderdelen in te kunnen slaan.

Helaas wordt voorspeld dat deze problemen met de toeleveringsketenen tot 2024 zullen duren.

Via Carscoops.com

Reacties zijn gesloten.